• A-
  • A
  • A+
петок, 18 април 2014, 

Пауза
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

loading
loading
loading
Hide Main content block

Македонија

Груевски: ВМРО-ДПМНЕ работи за сите и сака да им помогне на сите
ВМРО-ДПМНЕ работи за сите и сака да им помогне на сите. Затоа, сите да ги концентрираме гласовите сега во поддршка на оваа Програма и добивање на 62 места во Парламентот. Ако до неделата не му беше секому јасно кој ќе победи, сега му е јасно. Ќе победи ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата, ќе победи Ѓорге Иванов. Сега веќе е сосема јасно дека сме на чекор до 62 пратеника. Ова го истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на митингот на Коалицијата „За подобра Македонија“ вечерва во Берово. повеќе...

РЕГИОН

Кацин: Изградбата на „Јужен поток“ зависи од ЕУ
Известувачот на Европскиот парламент (ЕП) за Србија, Јелко Кацин изјави денеска дека гасоводот „Јужен поток“ претставува голем потенцијал за регионот, но предупреди дека неговата изградба ќе зависи од одлуката, која Европската унија ќе ја донесе врз основа на развојот на случувањата во Украина, односно однесувањето на Русија. повеќе...

СВЕТ

Во Женева усвоен документ за стабилизација на состојбата во Украина
На четиристраната средба во Женева, посветена на украинската криза, на која учествуваат шефовите на дипломатиите на САД, Европската унија, Русија и Украина, беше усвоен документ за стабилизација на сосотјбата во земјата, изјави вечерва рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров. повеќе...

КУЛТУРА

Продолжуваат археолошките истражувања на Стоби
На археолошкиот локалитет Стоби годинава ќе се извршува доистражување и конзерваторско-реставраторски зафати на источната половина од гледалиштето на Театарот и ќе се реализира финалната фаза за враќање на мозаикот во наосот на Старата епископска базилика. Овие два проекти се во рамки на Годишната програма на Министерството за култура. повеќе...
loading