• A-
  • A
  • A+

петок, 21 јули 2017, 

Бизнис

Тевдовски: Скриените неплатени обврски на државата 363 милиони евра (ДПЛ)

Тевдовски: Скриените неплатени обврски на државата 363 милиони евра (ДПЛ)

Скопје, 20 јули 2017 (МИА) - Вкупно 363 милиони евра се неплатените обврски на државните институции ... повеќе...

 
Сугарески: Две сериозни причини за застојот на автопатот Демир Капија - Смоквица

Сугарески: Две сериозни причини за застојот на автопатот Демир Капија - Смоквица

Скопје, 20 јули 2017 (МИА) – Јавното претпријатие за државни патишта и АД МЕПСО да достават комплетн... повеќе...

„Ер Франс“ формира своја авиокомпанија за евтини летови

„Ер Франс“ формира своја авиокомпанија за евтини летови

Париз, 20 јули 2017 (МИА) - Француската авионска компанија „Ер Франс“ денеска соопшти дека ќе формир... повеќе...

Тевдовски: Скриените неплатени обврски на државата 363 милиони евра

Тевдовски: Скриените неплатени обврски на државата 363 милиони евра

Скопје, 20 јули 2017 (МИА) - Вкупно 360 милиони евра се неплатените обврски на државните институции ... повеќе...

Намалени приносите на пченица и јачмен во Кумановско

Намалени приносите на пченица и јачмен во Кумановско

Куманово, 20 јули 2017 (МИА) - Заврши жетвата на јачмен во Кумановско, а ожнеани се и над 90 процент... повеќе...

Во Kривопаланечко 110 барања за штети од априлското невреме

Во Kривопаланечко 110 барања за штети од априлското невреме

Крива Паланка, 20 јули 2017 (МИА) - Вкупно 110 барања за надомест на штета од невремето во април год... повеќе...

Бугарија, Грција, Романија и Унгарија ќе градат „Вертикален гасен коридор“

Бугарија, Грција, Романија и Унгарија ќе градат „Вертикален гасен коридор“

Букурешт, 19 јули 2017 (МИА) - Пет гасни компании од Бугарија, Грција, Романија и Унгарија денеска в... повеќе...

Заев: Исти услови и за домашните и странските компании

Заев: Исти услови и за домашните и странските компании

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Воедначување на сите услови за работа на домашните и странски компании ... повеќе...

Бектеши на инвестициски форум Кина - ЦЕИ

Бектеши на инвестициски форум Кина - ЦЕИ

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Инвестицискиот форум Кина – Централна и Источна Европа треба да послужи... повеќе...

Манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз 2017“ ќе се одржи од 25 септември до 1 октомври

Манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз 2017“ ќе се одржи од 25 септември до 1 октомври

Кочани, 19 јули 2017 (МИА) - Стопанско-културната манифестација „Денови на кочанскиот ориз – 2017“, ... повеќе...

Нормализирано наводнувањето од ХС „Брегалница“ во Светиниколско

Нормализирано наводнувањето од ХС „Брегалница“ во Светиниколско

Кочани, 19 јули 2017 (МИА) - Акционерското друштво „Водостопанство“ на Македонија, подружница „Брега... повеќе...

Виз ер од 29 октомври нема да наплаќа дополнително за рачен багаж

Виз ер од 29 октомври нема да наплаќа дополнително за рачен багаж

Скопје, 19  јули 2017 (МИА) - Нискобуџетната авиокомпанија „Виз ер“ денеска најави дека од 29 октомв... повеќе...

Обуки за напредни ИТ вештини за 220 млади

Обуки за напредни ИТ вештини за 220 млади

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Со мерката за напредни ИТ вештини на Агенцијата за вработување на Репуб... повеќе...

Заев: Бруто плати од државата за вработување на младите во приватните компании

Заев: Бруто плати од државата за вработување на младите во приватните компании

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Обезбедување трајни работни места за младите и нивно дообразување преку... повеќе...

Сузбивање на сивата економија и реформи на инспекциските служби бара ССК

Сузбивање на сивата економија и реформи на инспекциските служби бара ССК

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) – Реформа на инспекциските служби, сузбивање на сивата економија и учеств... повеќе...

Заев: Долгот на државата кон стопанството не очекувам да надмине 700 милиони евра

Заев: Долгот на државата кон стопанството не очекувам да надмине 700 милиони евра

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Премиерот Зоран Заев денеска соопшти дека долгот на државата кон стопан... повеќе...

Откуп на лубеници и од производители кои не исполнуваат услов за дополнителни субвенции

Откуп на лубеници и од производители кои не исполнуваат услов за дополнителни субвенции

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе им излезе... повеќе...