• A-
  • A
  • A+

петок, 26 мај 2017, 

Македонија

Иванов по средбата со папата Франциск: Унапредување на соработката меѓу Македонија и Ватикан

Иванов по средбата со папата Франциск: Унапредување на соработката меѓу Македонија и Ватикан

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Унапредување на соработката меѓу Република Македонија и Ватикан, предизв... повеќе...

 
Отворање на 46. Државен фестивал на непрофесионален филм

Отворање на 46. Државен фестивал на непрофесионален филм

Охрид, 26 мај 2017 (МИА) - Со проекција на филмови од официјалната селекција, вечерва во амфитеатаро... повеќе...

Презентирано истражувањето „Евалуацијата на програмите за третман и грижа на лица кои употребуваат дрога во Македонија“

Презентирано истражувањето „Евалуацијата на програмите за третман и грижа на лица кои употребуваат дрога во Македонија“

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Меѓуресорската државна комисија за борба против недозволено производство... повеќе...

Промовирана стрип сликовница „Девојче на месечината” од Александар Стеванов

Промовирана стрип сликовница „Девојче на месечината” од Александар Стеванов

Штип, 26 мај 2017 (МИА) - Стрип сликовница „Девојче на месечината” на штипскиот стрип уметник Алекса... повеќе...

„Нонча Камишова - нејзината борба“ - премиера на Младинско драмско студио „Словото“ од Велес

„Нонча Камишова - нејзината борба“ - премиера на Младинско драмско студио „Словото“ од Велес

Велес 26 мај 2017 (МИА) - Младинското драмско студио „Словото“ од Велес под водство  на Весна Димитр... повеќе...

Директорот на Меѓународна агенција за атомска енергија во посета на ПЕТ Центарот

Директорот на Меѓународна агенција за атомска енергија во посета на ПЕТ Центарот

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Финализираа сите активности пред отпочнување на ЈЗУ Универзитетски Инсти... повеќе...

Со лажно претставување, незаконски стекнал 335.500 денари

Со лажно претставување, незаконски стекнал 335.500 денари

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Полицијата поднесе кривична пријава против скопјанецот Г.М. (26) кој про... повеќе...

Се асфалтира влезот во Кавадарци од кај Росоман

Се асфалтира влезот во Кавадарци од кај Росоман

Кавадарци, 26 мај 2017 (МИА) - Влезот во Кавадарци од кај Росоман или „Западен булевар" се асфалтира... повеќе...

Во Собранието за децата се дискутирало од аспект на нивните образовни, социјални и здравствени права

Во Собранието за децата се дискутирало од аспект на нивните образовни, социјални и здравствени права

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Во 2016 година пратениците во македонското Собрание на теми поврзани со ... повеќе...

МВР Билтен

МВР Билтен

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - На 25.05.2017 година во 15.00 часот во ПС Чаир, Б.К. (53) од Скопје приј... повеќе...

Зголемен товарниот патен превоз, намалување во железничкиот и каргото

Зголемен товарниот патен превоз, намалување во железничкиот и каргото

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - За 69,6 проценти е зголемено количеството на превезена стока во товарнио... повеќе...

Кривична за лицето што постави експлозивна направа во Собранието

Кривична за лицето што постави експлозивна направа во Собранието

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Поднесена е кривична пријава против Ј.Л. (41) од Скопје кој на 27 април,... повеќе...

Српската амбасадорка на разговор во МНР за Живаљевиќ

Српската амбасадорка на разговор во МНР за Живаљевиќ

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Министерството за надворешни работи (МНР) денеска на разговор ја повика ... повеќе...

Намален бројот на бракови и разводи

Намален бројот на бракови и разводи

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Во Македонија во првиот квартал годинава биле склучени 2.566 бракови, ил... повеќе...

Помалку новородени, повеќе починати во првиот квартал

Помалку новородени, повеќе починати во првиот квартал

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Во Македонија во првиот квартал годинава се евидентирани 5.340 живороден... повеќе...

Промовирана книгата  „Превенција и репресија за казнените дела против јавниот ред и мир“ на Марјан Кицев

Промовирана книгата „Превенција и репресија за казнените дела против јавниот ред и мир“ на Марјан Кицев

Кавадарци, 26 мај 2017 (МИА) - Книгата „Превенција и репресија за казнените дела против јавниот ред ... повеќе...

Петок пред Духовден неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Петок пред Духовден неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) -  Петок 2 јуни 2017 година, пред Духовден, е неработен ден за граѓаните о... повеќе...