• A-
  • A
  • A+

недела, 28 мај 2017, 

Оригинални текстови

Реакција на ФЗОМ на обвинувањата на Дејан Гацов

24 мај 2017  Фондот најостро ги отфрла обвинувањата на Дејан Гацов, поранешен вработен во ФЗОМ, кои... повеќе...

 

Реакција од Прилепска пиварница за одлуката на КЗК

Скопје, 23 мај 2017 Изразуваме незадоволство и несогласување со одлуката на Комисијата за заштита н... повеќе...

Реакција на Пивара Скопје АД за одлуката на Комисијата за заштита на конуренцијата

Скопје, 23 мај 2017 Пивара Скопје АД денеска беше информирана дека Комисијата за заштита на конкуре... повеќе...

КЗК и изрече глоба на Прилепска пиварница од 2,7 милиони евра

23 мај 2017 Комисијата за одлучување по прекршок при Комисијата за заштита на конкуренцијата на сед... повеќе...

КЗК изрече глоба на Пивара Скопје АД од 5,8 милиони евра

23 мај 2017 Комисијата за одлучување по прекршок при Комисијата за заштита на конкуренцијата на сед... повеќе...

ФЗОМ: За детето П.Б. од Скопје кое настрадало од струен удар нема предмет за лекување во странство

19 мај 2017 Почитувани, во врска со се почестите апели за донации и помош на социјалните мрежи и ме... повеќе...

Работилница на тема „Синтетички дроги и нови психотропни супстанци“

Скопје, 19 мај 2017 Во периодот од 17/18.05.2017 година во Центарот за обука при Министерството за ... повеќе...

Годишна Конференција на директорите на европските национални библиотеки во Лондон

Скопје, 18 мај 2017 Во Лондон, во организација на Британската библиотека на 15 и 16 мај се одржа 31... повеќе...

Демант на Академијата за судии и јавни обвинители на објавени информации во медиумите

Скопје, 16 мај 2017 Во врска со објавените информации на ТВ ТЕЛМА,  Академијата за судии и јавни об... повеќе...

Кривичен суд прифати жалба на СЈО

Скопје, 15 мај 2017 Кривичниот совет при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, во состав судија Моника Б... повеќе...

Откриена измама и запленети накит, девизи, цигари, фалсификати...

Скопје, 15 мај 2017 Во текот на минатите две седмици, царинските службеници открија една царинска ... повеќе...

ДКСК: Јавна опомена за Соња Каркалашева за судир на интереси

Скопје, 12 мај 2017  Државната комисија за спречување на корупцијата постапувајќи по предмет од обл... повеќе...

Реакција на Руската амбасада за напис во „Сандеј Тајмс“

10 мај 2017 Скопје Уште неодамно многумина не веруваа дека активната инволвираност на британските ... повеќе...

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши вонреден надзор врз ТВ Нова

Скопје, 5 мај 2017  Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши вонреден надзор врз ... повеќе...

Реакција на Државен архив во врска со уништувањето документација на Антикорупциска комисија

Скопје, 5 мај 2017 Во однос на објавениот текст под наслов “Антикорупциска со дозвола од Архивот у... повеќе...

Поднесени кривични пријави од Царинската управа за април месец

Поднесени кривични пријави од Царинската управа за април месец

4 мај 2017 Скопје Постапувајќи по констатирани неправилности, Царинската управа на Република Макед... повеќе...

Одложено рочиштето за насилството во Центар

Скопје, 3 мај 2017 Главната расправа по предметот со К.бр 1904/16 во која Јавното обвинителство за... повеќе...