• A-
  • A
  • A+
четврток, 22 март 2018, 

Интервју

Медат Куртовски, градоначалник на општина Маврово и Ростуше

Медат Куртовски, градоначалник на општина Маврово и Ростуше

Маврово и Ростуше, 22 март 2018  Во каква состојба ја затекнавте општина Маврово и Ростуше, односно... повеќе...

 
Марјанче Стојановски, градоначалник на општина Демир Хисар

Марјанче Стојановски, градоначалник на општина Демир Хисар

Демир Хисар, 21 март 2018  Општина Демир Хисар е една од деветте општини во Пелагонискиот плански р... повеќе...

Соња Стаменкова, градоначалник на Македонска Каменица

Соња Стаменкова, градоначалник на Македонска Каменица

Македонска Каменица, 20 март 2018 За единствената жена градоначалник во источниот регион, градонач... повеќе...

Пармаковска: Романот дава прекрасна можност да создадете цел еден свет

Пармаковска: Романот дава прекрасна можност да создадете цел еден свет

Скопје, 20 март 2018 (МИА) - Меѓу 27 романи објавени во 2017 година  кои беа пријавени на 19-тиот ко... повеќе...

Фатмир Дехари, градоначалникот на општина Кичево

Фатмир Дехари, градоначалникот на општина Кичево

Кичево, 19 март 2018 (МИА)  - Градот Кичево како урбан центар на истоимената општина во западна Маке... повеќе...

Благој Бочварски, градоначалник на Општина Штип

Благој Бочварски, градоначалник на Општина Штип

18 март 2018 (МИА) Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски на самиот почеток од својот ... повеќе...

Герасим Конзулов, градоначалник на општина Радовиш

Герасим Конзулов, градоначалник на општина Радовиш

Радовиш, 17 март 2018 Новиот градоначалник на Радовиш Герасим Конзулов на почетокот на својот манд... повеќе...

Проф. д-р Марјан Петрески, Универзитет Американ Колеџ Скопје

Проф. д-р Марјан Петрески, Универзитет Американ Колеџ Скопје

Скопје, 17 март 2018  Во кој правец се движи македонската економија? - Тешко е да се оцени дали се... повеќе...

Манчевски: Ме интересира односот меѓу стварноста и прикажувањето на стварноста

Манчевски: Ме интересира односот меѓу стварноста и прикажувањето на стварноста

Скопје, 16 март 2018 (МИА) - По премиерите на три континенти и учество на неколку фестивали, петтиот... повеќе...

Илија Јованоски, градоначалник на Прилеп

Илија Јованоски, градоначалник на Прилеп

Прилеп, 16 март 2018 Во каква состојба ја затекнавте Општината (финансиски, кадровски, просторно...... повеќе...

Бистра Кумбароска, регионален проект менаџер во „Impact Hub Vienna“

Бистра Кумбароска, регионален проект менаџер во „Impact Hub Vienna“

Скопје, 16 март 2018 (МИА) - Млада, образувана, успешна. Ги спојува книжевноста и бројките наследств... повеќе...

Митко Јанчев, градоначалник на Кавадарци

Митко Јанчев, градоначалник на Кавадарци

Кавадарци, 15 март 2018 Општина Кавадарци е една од ретките општини во кои градоначалникот е од едн... повеќе...

Марјан Јанев, градоначалник на општина Василево

Марјан Јанев, градоначалник на општина Василево

Струмица, 14 март 2018 Првиот човек на општина Василево Марјан Јанев е меѓу помладите градоначални... повеќе...

Горан Трајковски, градоначалник на Делчево

Горан Трајковски, градоначалник на Делчево

Делчево, 13 март 2018 Општина Делчево е една од најзадолжените општини во државата со долг од 240 ... повеќе...

Ружди Љата, градоначалник на општина Дебар

Ружди Љата, градоначалник на општина Дебар

12 март 2018 Ова е ваш втор градоначалнички мандат. Со какви резултати го завршивте првиот мандат? ... повеќе...

Атанасопулос: За Грција малку е прашање на престиж, за Скопје прашање на достоинство

Атанасопулос: За Грција малку е прашање на престиж, за Скопје прашање на достоинство

Атина, 11 март 2018 (МИА) - На 4 февруари, додека во Грција, сите погледи беа насочени кон протестот... повеќе...

Звонко Пекевски, градоначалник на Берово

Звонко Пекевски, градоначалник на Берово

Берово, 9 март 2018 Во каква состојба ја затекнавте општина Берово и кои се реалните проблеми на л... повеќе...

Мозаик

Аргентинец административно си го сменил полот за порано да оди в пензија

Даночен службеник од Аргентина решил да си го смен...

Нова научно-фантастична серија од авторот на „Игра на престолите“ (видео)

Додека љубителите на „Игра на престолите“ ја чекаа...

Планирање патувања и купување на карти за настани преку „Скајп“

Планирањето патувања со вашите најблиски или прија...

Роналдињо влегува во политика

Легендарниот бразилски фудбалер Роналдињо ќе влезе...

Првата дама на Франција изненади со долгиот фустан

Првата дама на Франција Брижит Макрон е позната ка...