• A-
  • A
  • A+

сабота, 23 септември 2017, 

Финансии

Соопштение на Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје во врска со преземањето на Макпетрол АД Скопје

Скопје, 22 септември 2017 Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје е една од клучните ... повеќе...

 
Минимално зголемување на кредитите во август, најзастапени потрошувачките

Минимално зголемување на кредитите во август, најзастапени потрошувачките

Скопје, 22 септември 2017 (МИА) - Во текот на минатиот месец кредитите бележат минимално месечно зго... повеќе...

Конкурс за млади претприемачи со остварлива идеја

Конкурс за млади претприемачи со остварлива идеја

Скопје, 21 септември 2017 (МИА) - Охридска банка Сосиете Женерал ги повикува сите млади со претприем... повеќе...

КХВ: Комисијата постапува целосно одговорно и професионално во понудата за преземање на Макпетрол

КХВ: Комисијата постапува целосно одговорно и професионално во понудата за преземање на Макпетрол

Скопје, 21 септември 2017 (МИА) -  Понудата за преземање на „Макпетрол“ АД Скопје дадена од „Балкан ... повеќе...

Царинската управа потврдува дека се извезени пет нови автобуси за Казахстан

Скопје, 20 септември 2017  Во насока на објективно и вистинито информирање на граѓаните, а во врска... повеќе...

Анализа на ЦЕА во однос на препораките од ММФ

Анализа на ЦЕА во однос на препораките од ММФ

Скопје, 20 септември 2017 (МИА) - Центарот за економски анализи во однос на препораките на Меѓународ... повеќе...

Македонија ќе добие Стратегија за управување со јавни финансии 2018-2021

Македонија ќе добие Стратегија за управување со јавни финансии 2018-2021

Скопје, 19 септември 2017 (МИА) - Македонија до крајот на годината ќе ја добие првата Стратегија за ... повеќе...

Тевдовски: Нема потреба од аранжман со ММФ, старосната граница за пензионирање не се зголемува

Тевдовски: Нема потреба од аранжман со ММФ, старосната граница за пензионирање не се зголемува

Скојпе, 19 септември 2017 (МИА) - Македонија во моментов нема потреба од Стенд бај аранжман со Меѓун... повеќе...

ММФ предвидува економски раст од 1,9 отсто и инфлација од 1,2 отсто во 2017

ММФ предвидува економски раст од 1,9 отсто и инфлација од 1,2 отсто во 2017

Скопје, 18 септември 2017 (МИА) - Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд, што од 6 до 18 септември... повеќе...

Тевдовски: Буџетот се полни, економијата се придвижува

Тевдовски: Буџетот се полни, економијата се придвижува

Скопје, 17 септември 2017 (МИА) - Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска информираше што би... повеќе...

„Стандард и Пурс” го потврди кредитниот рејтинг на Македонија

„Стандард и Пурс” го потврди кредитниот рејтинг на Македонија

Скопје, 16 септември 2017 (МИА) - Агенцијата „Стандард и Пурс” соопшти дека го потврдува кредитниот ... повеќе...

„Стандард и Пурс” го потврди кредитниот рејтинг на Македонија ББ-, со стабилен изглед

„Стандард и Пурс” го потврди кредитниот рејтинг на Македонија ББ-, со стабилен изглед

Скопје, 16 септември 2017 (МИА) - Агенцијата „Стандард и Пурс” соопшти дека го потврдува кредитниот ... повеќе...

Реакција на Институтот на сметководители на известувањето на МФ

Реакција на Институтот на сметководители на известувањето на МФ

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ во ... повеќе...

Договор за соработка меѓу министерствата за финасии на Холандија и Македонија

Договор за соработка меѓу министерствата за финасии на Холандија и Македонија

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Министерството за финансии на Македонија и Министерството за финан... повеќе...

МФ: ИСОС има законска обврска да прима и постапува по барања за лиценци

МФ: ИСОС има законска обврска да прима и постапува по барања за лиценци

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Институтот за сметководители и овластени сметководители на Републи... повеќе...

Директорот на Царината најави решавање на проблемите при царинските постапки

Директорот на Царината најави решавање на проблемите при царинските постапки

Скопје, 14 септември 2017 (МИА) - Директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски најави брзо решавањ... повеќе...

МФ ги едуцира граѓаните што да направат при погрешна уплата

МФ ги едуцира граѓаните што да направат при погрешна уплата

Скопје 14 септември 2017 (МИА) - Годишно од 1000 до 1200 лица и фирми имаат погрешна уплат... повеќе...

Мозаик

Пат околу светот со велосипед за 78 дена

Шкотскиот велосипедист Марк Бомонт го собори досег...

Хрват заштити збор и сега си ги бара сопственичките права

Музичарот Хрвоје Турчин од Загреб, во јавноста поз...

Ураганот Харви зад себе остави гробишта на автомобили

Три седмици откако ураганот Харви го погоди Тексас...

Швајцарците продаваат воздух од Алпите

Швајцарски стартап флашираше воздух од Швајцарија,...

Почина Лилијан Бетанкур

Наследничката на француската козметичка групација ...