• A-
  • A
  • A+
четврток, 22 февруари 2018, 

Бизнис

Транспортерите на руда за „Фени” не постигнале договор со претставниците на „Џи Сол”

Транспортерите на руда за „Фени” не постигнале договор со претставниците на „Џи Сол”

Кавадарци, 21 февруари 2018 (МИА) - Транспортерите од Здружението „Кипер” кои побаруваат околу четир... повеќе...

 
Ќе се подобрува соработката на странските инвеститори со локалните добавувачи

Ќе се подобрува соработката на странските инвеститори со локалните добавувачи

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Владата ќе им покрие 70 проценти од трошоците за развој на македонс... повеќе...

Искористени парите за субвенционирање печки на пелети

Искористени парите за субвенционирање печки на пелети

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Заклучно со денеска, искористени се предвидените 14 милиони денари ... повеќе...

ССК: Македонија и Турција имаат голем потенцијал за туристичка соработка

ССК: Македонија и Турција имаат голем потенцијал за туристичка соработка

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) – Успешна туристичка размена меѓу Македонија и Турција како и подигну... повеќе...

СКСЗМ ќе достави забелешки за нацрт-законот за финансиска поддршка на инвестициите

СКСЗМ ќе достави забелешки за нацрт-законот за финансиска поддршка на инвестициите

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Стопанската комора на северо-западна Македонија (СКСЗМ) и препорачу... повеќе...

УПОЗ е против зголемување на старосната граница за пензионирање

УПОЗ е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Скопје, 21 февраури 2018 (МИА) - Синдикатот на УПОЗ е против какво било зголемување на старосната гр... повеќе...

Основните месечни потреби поголеми од просечната плата исплатена во јануари

Основните месечни потреби поголеми од просечната плата исплатена во јануари

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - На едно  четиричлено македонско семејство во јануари му биле потреб... повеќе...

Тркалезна маса за соработка на странските инвеститори и локалните добавувачи

Тркалезна маса за соработка на странските инвеститори и локалните добавувачи

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Соработката меѓу странските компании и локалните добавувачи ќе се п... повеќе...

Повеќе патници во меѓународниот патнички превоз, помалку во градскиот

Повеќе патници во меѓународниот патнички превоз, помалку во градскиот

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - За 5,9 проценти е намален вкупниот број на превезени патници во пат... повеќе...

Вработените во „Еурокомпозит“ денеска на протест и на средба со прилепскиот градоначалник

Вработените во „Еурокомпозит“ денеска на протест и на средба со прилепскиот градоначалник

Прилеп, 20 февруари 2018 (МИА) - Вработените во прилепската наменска фабрика и загубар „Еурокомпозит... повеќе...

Во Силк Роуд Банка исплата на пензиите секој први во месецот

Во Силк Роуд Банка исплата на пензиите секој први во месецот

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Силк Роуд Банка АД Скопје почнувајќи од март ќе врши исплата на пен... повеќе...

Македонија ќе извезува експертски вештини

Македонија ќе извезува експертски вештини

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Со потпишување меморандум за соработка меѓу Клубот на консултатнти/... повеќе...

Продолжи протестот на транспортери на „Фени“

Продолжи протестот на транспортери на „Фени“

Кавадарци, 20 февруари 2018 (МИА) - Транспортери со побараувања од Комбинатот „Фени“ втор ден протес... повеќе...

Награда за Данела Арсовска на Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели

Награда за Данела Арсовска на Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија Данела А... повеќе...

Промоција на проектот „Паметна алатка за управување со бизнис“

Промоција на проектот „Паметна алатка за управување со бизнис“

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Во ЕУ Инфо центарот во Скопје денеска ќе биде промовиран проектот „... повеќе...

Се основа клуб на експерти во Стопанска комора на Македонија

Се основа клуб на експерти во Стопанска комора на Македонија

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) -  Клуб на консултанти/експерти, кој ќе обединува експерти од повеќе ... повеќе...

Анѓушев: Вработените во „Веибо груп“ ќе ги земат заостанатите плати и доколку се отвори стечај

Анѓушев: Вработените во „Веибо груп“ ќе ги земат заостанатите плати и доколку се отвори стечај

Скопје, 19 февруари 2018 (МИА) - Сопственикот на „Веибо груп“ има две опции, да донесе нов капитал и... повеќе...