• A-
  • A
  • A+

сабота, 23 септември 2017, 

Екологија

Велосипедско дефиле од Порта Македонија до Градски парк

Велосипедско дефиле од Порта Македонија до Градски парк

Скопје, 22 септември 2017 (МИА) - Од Порта „Македонија“ денеска ќе почне велосипедско дефиле кое ќе ... повеќе...

 
Годишно собрание на Здружението на комунални инспектори

Годишно собрание на Здружението на комунални инспектори

Скопје, 22 септември 2017 (МИА) - Здружението на комунални инспектори денеска ќе одржи годишно собра... повеќе...

Марш за чист воздух во Скопје

Марш за чист воздух во Скопје

Скопје, 21 септември 2017 (МИА) -  Во организација на коалицијата О2 за чист воздух, Првата детска а... повеќе...

Основци собраа над 32 тони амбалажа од пластика со проектот „Рециклирање?! - КАЖИ ДА!“

Основци собраа над 32 тони амбалажа од пластика со проектот „Рециклирање?! - КАЖИ ДА!“

Скопје, 21 септември 2017 (МИА) - Учениците од основните училишта во Карпош, Центар, Гази Баба, Кисе... повеќе...

Младинска мобилна конференција за ублажување на климатските промени во Скопје

Младинска мобилна конференција за ублажување на климатските промени во Скопје

Скопје, 21 септември 2017 (МИА) - Младинска мобилна конференција „Bike ‘n Learn” на четири локации н... повеќе...

Мировен марш за чист воздух во Скопје

Мировен марш за чист воздух во Скопје

Скопје, 21 септември 2017 (МИА) -Коалицијата за чист воздух О2 и Првата детска  амбасада  во  светот... повеќе...

Макрадули: Се преземаат мерки за заштита на амбиентниот воздух

Макрадули: Се преземаат мерки за заштита на амбиентниот воздух

Скопје, 20 септември 2017 (МИА) - Проширена Интересорска работна група покрај со претставници од држ... повеќе...

Граѓанскиот сектор бара мерки за намалување на загадувањето

Граѓанскиот сектор бара мерки за намалување на загадувањето

Скопје, 20 септември 2017 (МИА) - Коалицијата за чист воздух О2, заедно со Првата детска амбасада Ме... повеќе...

Граѓанскиот сектор бара мерки за намалување на загадувањето, утре ќе маршира од Владата до Карпош 4

Граѓанскиот сектор бара мерки за намалување на загадувањето, утре ќе маршира од Владата до Карпош 4

Скопје, 20 септември 2017 (МИА) - Коалицијата за чист воздух О2, заедно со Првата детска амбасада Ме... повеќе...

Државниот инспекторат за животна средина нема средства и човечки ресурси за нормално функционирање

Државниот инспекторат за животна средина нема средства и човечки ресурси за нормално функционирање

Скопје, 20 септември 2017 (МИА) - Државниот инспекторат за животна средина и оваа зима останува со о... повеќе...

РСБСП: Со еко-возење до поголема заштеда и помала емисија на штетни гасови

РСБСП: Со еко-возење до поголема заштеда и помала емисија на штетни гасови

Скопје, 19 септември 2017 (МИА) - Стартување на моторот и веднаш придвижување, правилно менување на ... повеќе...

Улична анкета за управување со отпад

Улична анкета за управување со отпад

Скопје, 16 септември 2017 (МИА) - Во Битола денеска ќе биде спроведена улична анкета што ја организи... повеќе...

Потпишан договор за изградба на фекална канализација во Арачиново

Потпишан договор за изградба на фекална канализација во Арачиново

Скопје, 14 септември 2017 (МИА) - Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки ... повеќе...

Интегриран систем за управување со цврст отпад со поддршка од ЕУ

Интегриран систем за управување со цврст отпад со поддршка од ЕУ

Скопје, 13 септември 2017 (МИА) - Животната средина е најважен приоритет, но со тековниот концепт шт... повеќе...

ЕУ поддршка за подобрување на управувањето со отпад во источните и североисточните региони

ЕУ поддршка за подобрување на управувањето со отпад во источните и североисточните региони

Скопје, 13 септември 2017 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи завршна церемонија по повод проектот... повеќе...

Граѓански здруженија бараат итни чекори за подобрување на состојбата со животната средина

Граѓански здруженија бараат итни чекори за подобрување на состојбата со животната средина

Скопје, 11 септември 2017 (МИА) - Повеќе граѓански иницијативи и здруженија денеска побараа од Влада... повеќе...

Заменик-министерот Макрадули на состанок на Акциска група за клима во Виена

Заменик-министерот Макрадули на состанок на Акциска група за клима во Виена

Скопје, 5 септември 2017 (МИА) - Заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Ма... повеќе...

Мозаик

Пат околу светот со велосипед за 78 дена

Шкотскиот велосипедист Марк Бомонт го собори досег...

Хрват заштити збор и сега си ги бара сопственичките права

Музичарот Хрвоје Турчин од Загреб, во јавноста поз...

Ураганот Харви зад себе остави гробишта на автомобили

Три седмици откако ураганот Харви го погоди Тексас...

Швајцарците продаваат воздух од Алпите

Швајцарски стартап флашираше воздух од Швајцарија,...

Почина Лилијан Бетанкур

Наследничката на француската козметичка групација ...