• A-
  • A
  • A+
понеделник, 19 февруари 2018, 

Економија

Македонија и Бугарија ќе ги разгледаат можностите за економска соработка

Македонија и Бугарија ќе ги разгледаат можностите за економска соработка

Скопје, 17 февруари 2018 (МИА) - Можностите за продлабочување на економската соработка меѓу Македони... повеќе...

 
Охридските угостители в понеделник ќе може да дадат забелешки по предлог-програмата за урбана опрема

Охридските угостители в понеделник ќе може да дадат забелешки по предлог-програмата за урбана опрема

Охрид, 16 февруари 2018 (МИА) – Претставници на општина Охрид и на угостителите од градот в понеделн... повеќе...

Снабдувањето со електрична енергија во југозападните региони се нормализира

Снабдувањето со електрична енергија во југозападните региони се нормализира

Скопје, 16 февруари 2018 (МИА) - Снабдувањето со електрична енергија на населените места во југозапа... повеќе...

Анѓушев: Доколку нема јаглен во РЕК Битола се загрозува енергетскиот сектор во Македонија

Анѓушев: Доколку нема јаглен во РЕК Битола се загрозува енергетскиот сектор во Македонија

Скопје, 16 февруари 2018 (МИА) - Компанијата Пелистер е ангажирана да врши ископ на јаглен во РЕК Би... повеќе...

Стопанската комора на Македонија одбележува 96 години

Стопанската комора на Македонија одбележува 96 години

Скопје, 16 февруари 2018 (МИА) - Стопанската комора на Македонија денеска ќе ја одбележи 96-годишнин... повеќе...

За два месеца во Македонија инвестираа осум нови компании, во најава уште 30

За два месеца во Македонија инвестираа осум нови компании, во најава уште 30

Скопје, 16 февруари 2018 (МИА) - Со нула потрошени пари, во Македонија за два месеца има осум нови и... повеќе...

„Витаминка“ го купи „Брилијант“  за 7,3 милиони евра

„Витаминка“ го купи „Брилијант“ за 7,3 милиони евра

Прилеп, 15 февруари 2018 (МИА) - Прехранбената индустрија „Витаминка“ Прилеп со Комерцијална Банка а... повеќе...

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Скопје, 15 февруари 2018 (МИА) - Во четвртиот квартал лани откупот и продажбата на земјоделски произ... повеќе...

Зголемен прометот во индустријата на странските пазари, намален на домашниот пазар

Зголемен прометот во индустријата на странските пазари, намален на домашниот пазар

Скопје, 15 февруари 2018 (МИА) - Прометот во индустријата во декември е зголемен за 7,6 проценти во ... повеќе...

Зголемено производството на шумски производи

Зголемено производството на шумски производи

Скопје, 15 февруари 2018 (МИА) - Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во четв... повеќе...

Намалена работата на македонските градежници во странство

Намалена работата на македонските градежници во странство

Скопје, 15 февруари 2018 (МИА) - Вкупната вредност на договорените градежни работи во странство на м... повеќе...

Вработените во „Еурокомпозит“ ќе одлучуваат за предлогот од Владата

Вработените во „Еурокомпозит“ ќе одлучуваат за предлогот од Владата

Прилеп, 15 февруари 2018 (МИА) - Во текот на денот ќе одлучиме дали ќе ја прифатиме понудата на Влад... повеќе...

ЕВН Македонија го отвори првиот Инфо центар во ГТЦ во Скопје

ЕВН Македонија го отвори првиот Инфо центар во ГТЦ во Скопје

Скопје, 15 февруари 2018 (МИА) - Корисниците од денеска можат да ги користат услугите на првиот Инфо... повеќе...

Законот за имплементирање на Планот за економски раст од денеска на ЕНЕР

Законот за имплементирање на Планот за економски раст од денеска на ЕНЕР

Скопје, 15 февруари 2018 (МИА) - Заинтересираните од денеска на ЕНЕР можат да го разгледаат и да се ... повеќе...

Поповолна економска состојба во преработувачката индустрија

Поповолна економска состојба во преработувачката индустрија

Скопје, 15 февруари 2018 (МИА) - Оценката за економската состојба на деловните субјекти во преработу... повеќе...

„Саген“ ќе гради капацитет во Бунарџик, вреден 20 милиони евра, и ќе вработи околу 300 лица

„Саген“ ќе гради капацитет во Бунарџик, вреден 20 милиони евра, и ќе вработи околу 300 лица

Скопје, 15 февруари 2018 (МИА) - Фармацевтската компанија „Саген“ со седиште во Тирана ќе инвестира ... повеќе...

Македонската туристичка понуда на меѓународен саем во Софија

Македонската туристичка понуда на меѓународен саем во Софија

Скопје, 15 февруари 2018 (МИА) - Туристичката понуда на Македонија е дел од меѓународниот саем за ту... повеќе...