• A-
  • A
  • A+
понеделник, 19 февруари 2018, 

Економија

Пеева Ѓуриќ: Логично е да го примениме можното укинување на сезонското сметање на времето

Пеева Ѓуриќ: Логично е да го примениме можното укинување на сезонското сметање на времето

Скопје, 12 февруари 2018 (МИА) - Доколку Европската Комисија одлучи да се укине летното и зимското с... повеќе...

 
Вработените од „Еурокомпозит“ еден час го блокираа патот Прилеп-Градско

Вработените од „Еурокомпозит“ еден час го блокираа патот Прилеп-Градско

Прилеп, 12 февруари 2018 (МИА) - Вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит“ денеска ... повеќе...

Бизнисот бара  казнена политика со почести опомени и пониски глоби

Бизнисот бара казнена политика со почести опомени и пониски глоби

Скопје, 12 февруари 2018 (МИА) -  Промена на казнената политика со интервенции кај Законот за прекрш... повеќе...

Зголемен бројот на туристи

Зголемен бројот на туристи

Скопје, 12 февруари 2018 (МИА) - Македонија лани во декември ја посетиле 51.599 туристи кои остварил... повеќе...

Во декември издадени 257 одобренија за градба

Во декември издадени 257 одобренија за градба

Скопје, 12 февруари 2018 (МИА) - Лани во декември  во земјава се издадени 257 одобренија за градење ... повеќе...

Законот за финансиска поддршка на инвестиции поставен на ЕНЕР

Законот за финансиска поддршка на инвестиции поставен на ЕНЕР

Скопје, 11 февруари 2018 (МИА) -  Законот за финансиска подршка на инвестиции со кој ќе се применува... повеќе...

Државна помош за привлекување инвеститори за индустриски зелени зони

Државна помош за привлекување инвеститори за индустриски зелени зони

Скопје, 10 февруари 2018 (МИА) - Индустриските-зелени зони да заживеат во пракса и да станат атракти... повеќе...

Менаџментот на прилепски „Еурокомпозит“ подготвен за разговори со синдикатот

Менаџментот на прилепски „Еурокомпозит“ подготвен за разговори со синдикатот

Прилеп, 9 февруари 2018 (МИА) - Потребно е итно решавање на проблемите на вработените во „Еурокомпоз... повеќе...

Се бараат начини за поактивно вклучување на општините во гасификацијата

Се бараат начини за поактивно вклучување на општините во гасификацијата

Скопје, 9 февруари 2018 (МИА) - Министерството за транспорт и врски заедно со Македонски енергетски ... повеќе...

Анѓушев: Фени е на добар пат да се рестартира

Анѓушев: Фени е на добар пат да се рестартира

Скопје, 8 февруари 2018 (МИА) – Комбинатот Фени  е на добар пат да се да се рестартира, изјави денес... повеќе...

Дваесет домашни компании добија средства за иновативни проекти

Дваесет домашни компании добија средства за иновативни проекти

Скопје, 8 февраури 2018 (МИА) - Дваесет домашни компании ќе спроведуваат иновативни проекти со 80 ми... повеќе...

Азески предлага договор за одбегнување на двојното оданочување со Грција

Азески предлага договор за одбегнување на двојното оданочување со Грција

Скопје, 8 февруари 2018 (МИА) - Претседателот на Стопанската комора на Македонија Бранко Азески, исп... повеќе...

Дваесет домашни компании добија средства за иновативни проекти

Дваесет домашни компании добија средства за иновативни проекти

Скопје, 8 февраури 2018 (МИА) - Дваесет домашни компании од денеска ќе спроведуваат иновативни проек... повеќе...

Одобрени 127 милиони евра за пругата кон Бугарија и за патишта со ИПА 2

Одобрени 127 милиони евра за пругата кон Бугарија и за патишта со ИПА 2

Скопје, 8 февруари 2018 (МИА) -  Одобрена е ревидираната Секторска оперативна програма за транспорт ... повеќе...

Две награди за Комерцијална банка од ЕБРД

Две награди за Комерцијална банка од ЕБРД

Скопје, 8 февруари 2018 (МИА) - Комерцијална банка АД Скопје годинава е добитник на две награди од Е... повеќе...

Вработените во „Еурокомпозит“ бараат крајно решавање на проблемите во овој загубар

Вработените во „Еурокомпозит“ бараат крајно решавање на проблемите во овој загубар

Прилеп, 8 февруари 2018 (МИА) - Да се реши проблемот со неплатените придонеси за пет и пол години и ... повеќе...

ОРМ бара да се намалат обврските за малите и средни претпријатија

ОРМ бара да се намалат обврските за малите и средни претпријатија

Скопје, 8 февруари 2018 (МИА) - Нема мерки и активности за олеснување на работатата на малите и сред... повеќе...