• A-
  • A
  • A+
среда, 29 март 2017, 

Здравство

Трибина: Ако навреме се открие, излекувањето на ракот на дебелото црево е 90 отсто

Трибина: Ако навреме се открие, излекувањето на ракот на дебелото црево е 90 отсто

Скопје, 28 март 2017 (МИА) - Ракот на дебелото црево се открива во многу доцен стадиум и покрај сите... повеќе...

 
Ангова: Набавката на опрема и инвентар за Струмичката болница е од огромно значење

Ангова: Набавката на опрема и инвентар за Струмичката болница е од огромно значење

Струмица, 27 март 2017 (МИА) - Набавката на медицинска опрема и немедицински инвентар во вредност од... повеќе...

СЗДМ: Нови терапии за дијабетичарите, редовна дистрибуција на инсулин и регистар

СЗДМ: Нови терапии за дијабетичарите, редовна дистрибуција на инсулин и регистар

Скопје, 27 март 2017 (МИА) - Разгледување на можностите и условите за имплементација на нови иновати... повеќе...

На  „Ало докторе“ досега 145.832 јавувања

На „Ало докторе“ досега 145.832 јавувања

Скопје, 27 март 2017 (МИА) - Вкупно 145.832 повика се регистрирани на телефонската линија за медицин... повеќе...

Тодоров: Новиот Клинички е најголемиот проект во историјата на македонското здравство

Тодоров: Новиот Клинички е најголемиот проект во историјата на македонското здравство

Скопје, 26 март 2017 (МИА) - Изборот на фирма што ќе го гради новиот Клинички центар во Скопје е во ... повеќе...

Продолжува инвестицискиот циклус во нова медицинска опрема

Продолжува инвестицискиот циклус во нова медицинска опрема

Скопје, 26 март 2017 (МИА) - Министерството за здравство започна постапка за јавна набавка на нова о... повеќе...

Се одбележува Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија

Се одбележува Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија

Прилеп, 25 март 2017 (МИА) - По повод 26 март, Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија, де... повеќе...

Тодоров договори соработка со американскиот Национален Институт за здравство

Тодоров договори соработка со американскиот Национален Институт за здравство

Скопје, 25 март 2017 (МИА) - Потпретседателот на Владата и министер за здравсто Никола Тодоров, за в... повеќе...

Во првиот квартал од годинава во Дебарско нема заболен од туберкулоза

Во првиот квартал од годинава во Дебарско нема заболен од туберкулоза

Дебар, 25 март 2017 (МИА) - Во провото тримесечје од годинава во Дебарско не е регистриран случај на... повеќе...

Црвениот крст на Македонија во Велес одржа работилница за превенција од туберкулоза

Црвениот крст на Македонија во Велес одржа работилница за превенција од туберкулоза

Велес, 24 март 2017 (МИА) - Работилница за изработка на план за превенција од туберкулоза во рамки н... повеќе...

Бројот на заболени од туберкулоза се намалува, регистрирани 267 случаи

Бројот на заболени од туберкулоза се намалува, регистрирани 267 случаи

Скопје, 24 март 2017 (МИА) - Во Македонија се намалува бројот на заболени од туберкулоза. Од 628 слу... повеќе...

Во Крива Паланка одбележан Светски ден на борба против туберкулоза

Во Крива Паланка одбележан Светски ден на борба против туберкулоза

Крива Паланка, 24 март 2017 (МИА) - Општинската организација на Црвен крст Крива Паланка се вклучи в... повеќе...

Кочубовски: Граѓаните пијат безбедна вода, да се прочистуваат урбаните отпадни води

Кочубовски: Граѓаните пијат безбедна вода, да се прочистуваат урбаните отпадни води

Скопје, 22 март 2017 (МИА) - Граѓаните пијат безбедна вода. Водата од ЈП Водовод и канализација Скоп... повеќе...

Во Струмица одбележан Меѓународниот ден на лицата со даунов синдром

Во Струмица одбележан Меѓународниот ден на лицата со даунов синдром

Струмица, 21 март 2017 (МИА) - Со музичко забавен хепенинг, денеска на градскиот плоштад „Гоце Делче... повеќе...

На „Ало докторе“ за една недела 1.091 повик

На „Ало докторе“ за една недела 1.091 повик

Скопје, 20 март 2017 (МИА) - На телефонската линија „Ало докторе“ изминатите седум дена (од 13 март ... повеќе...

Одбележување на Светскиот ден на оралното здравје

Одбележување на Светскиот ден на оралното здравје

Скопје, 20 март 2017 (МИА) - Стоматолошката комора на Македонија денеска ќе го одбележи 20 март - Св... повеќе...

Почина четиригодишното дете од кичевско Бачишта нападнато од кучиња

Почина четиригодишното дете од кичевско Бачишта нападнато од кучиња

Скопје, 19 март 2017 (МИА) - Четиригодишното дете од кичевското село Бачишта кое беше нападнато од г... повеќе...