• A-
  • A
  • A+
сабота, 21 јануари 2017, 

Земјоделство

АХВ будно ја следи состојбата со птичјиот грип во регионот и Европа

АХВ будно ја следи состојбата со птичјиот грип во регионот и Европа

Скопје, 20 јануари 2017 (МИА) - Во Македонија нема птичји грип. Агенцијата за храна и ветеринарство ... повеќе...

 
ЕУ и рефундира на АХВ 430.000 евра за вакцините за „јазлеста кожа“

ЕУ и рефундира на АХВ 430.000 евра за вакцините за „јазлеста кожа“

Скопје, 20 јануари 2017 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) доби рефундација од Европс... повеќе...

Две третини од тутунот откупени, цената193 денари

Две третини од тутунот откупени, цената193 денари

Прилеп, 20 јануари 2017 (МИА) - По просечна цена од 193 денари за килограм, досега се откупени околу... повеќе...

За земјоделците бесплатни 27 проекти за изградба на фарми и насади

За земјоделците бесплатни 27 проекти за изградба на фарми и насади

Скопје, 20 јануари 2017 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство подготви ... повеќе...

Цветков: Тутунот од  „Струмица табак“ ќе биде преземен од другите откупувачи

Цветков: Тутунот од „Струмица табак“ ќе биде преземен од другите откупувачи

Скопје, 20 јануари 2017 (МИА) - Целокупното производство на тутун што требаше да го откупи „Струмица... повеќе...

Штети кај овошките од ниските температури во Кумановско

Штети кај овошките од ниските температури во Кумановско

Куманово,18 јануари 2017 (МИА) - Снегот е добредојден за есенските посеви, поволно влијае врз влажно... повеќе...

Во Битолско завршува откупот на тутунот

Во Битолско завршува откупот на тутунот

Битола, 18 јануари 2017 (МИА) - Производителите од битолскиот дел на Пелагонија завршуваат со предав... повеќе...

Костадиновски: Штетите од ниските темпeрaтури во земјоделството ќе се знаат напролет

Костадиновски: Штетите од ниските темпeрaтури во земјоделството ќе се знаат напролет

Скопје, 17 јануари 2017 (МИА) – Најголем дел од овошките не се оштетени од ниските температури што ј... повеќе...

МЗШВ: За водостопанството до 2020 година 140 милиони евра

МЗШВ: За водостопанството до 2020 година 140 милиони евра

Скопје, 17 јануари 2017 (МИА) – Почнуваат да се реализираат трите капитални инвестиции во водостопан... повеќе...

Голем број дефекти во водоводната мрежа во Гевгелија поради ниските температури

Голем број дефекти во водоводната мрежа во Гевгелија поради ниските температури

Скопје, 17 јануари 2017 (МИА) - Голем број граѓани и јавни установи од Гевгелија бараат помош од Сек... повеќе...

Замрзнати водомери, енормна потрошувачка на вода во Прилеп

Замрзнати водомери, енормна потрошувачка на вода во Прилеп

Прилеп, 16 јануари 2017 (МИА) - Преку 600 водомери и домашни водоводни инсталации се замрзнати од ст... повеќе...

Теренска проверка на состојбата со лозовите насади по ниските температури

Теренска проверка на состојбата со лозовите насади по ниските температури

Кавадарци, 16 јануари 2017 (МИА) - Стручни лица од денеска ќе извршат теренска проверка на виновите ... повеќе...

Снегот ќе ги заштити есенските посеви од студ

Снегот ќе ги заштити есенските посеви од студ

Скопје, 16 јануари 2017 (МИА) - Формираната снежна покривка во Македонија ќе ги заштити есенските по... повеќе...

Снегот ги заштити есенски посеви, студот закана за младите лозја и овошки

Снегот ги заштити есенски посеви, студот закана за младите лозја и овошки

Скопје, 13 јануари 2017 (МИА) - Формираната снежна покривка насекаде во Македонија ги заштити есенск... повеќе...

Снегот ги заштити есенски посеви, студот закана за младите лозја и овошки

Снегот ги заштити есенски посеви, студот закана за младите лозја и овошки

Скопје, 13 јануари 2017 (МИА) - Формираната снежна покривка насекаде во Македонија ги заштити есенск... повеќе...

Замрзна дел од виновата лоза во Тиквешко поради ниските температури

Замрзна дел од виновата лоза во Тиквешко поради ниските температури

Кавадарци, 13 јануари 2017 (МИА) - Дел од виновите лози во Тиквешко замрзнаа  поради ниските темпера... повеќе...

Снегот корисен за земјоделските посеви во Пелагонија

Снегот корисен за земјоделските посеви во Пелагонија

Битола, 13 јануари 2017 (МИА) - Снегот ќе ги заштити од замрзнување есенските посеви во Пелагонија и... повеќе...

Мозаик

По 37 години падна снег во Сахара

Во алжирскиот град Аин Сефра, во пустината Сахара,...

Бритни Спирс во љубовен триаголник

Американската пејачка Бритни Спирс веројатно нема ...

Џихадистите го уништија славниот Тетрапилон во Палмира

Екстремистите од ИД го уништија Тетрапилонот - еде...

Уште еден моден дизајнер одби да ја облекува Меланија Трамп

Том Форд е еден од повеќето модни дизајнери, кои о...

Една од најубавите жени во светот сподели фотографија од нејзините стрии

Пред само девет месеци пејачот Џон Леџенд и негова...