• A-
  • A
  • A+

сабота, 22 јули 2017, 

Енергетика

АД ЕЛЕМ: Немаме скриени, ниту заостанати долгови кон стопанството

АД ЕЛЕМ: Немаме скриени, ниту заостанати долгови кон стопанството

Скопје, 21 јули 20107 (МИА) - АД ЕЛЕМ нема скриени, ниту заостанати долгови кон стопанството, односн... повеќе...

 
Без струја утре дел од Илинден, Кисела Вода, Сопиште и Аеродром

Без струја утре дел од Илинден, Кисела Вода, Сопиште и Аеродром

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Дел од корисниците на општина Илинден, Кисела Вода, Сопиште и Аеродром ... повеќе...

МЕПСО: Земјоделците да внимаваат со системите за наводнување под далеководите

МЕПСО: Земјоделците да внимаваат со системите за наводнување под далеководите

Штип, 14 јули 2017 (МИА) - Земјоделците од источниот регион во екот на наводнување на земјоделските ... повеќе...

АД МЕПСО: Земјоделците да внимаваат како ги поставуваат системите за наводнување под далеководите

АД МЕПСО: Земјоделците да внимаваат како ги поставуваат системите за наводнување под далеководите

Штип, 14 јули 2017 (МИА) - Земјоделците од источниот регион во екот на наводнување на земјоделските ... повеќе...

Дизелот поскапува за половина денар

Дизелот поскапува за половина денар

Скопје, 10 јули 2017 (МИА) - Цената на бензините останува иста, а дизел горивата од ноќеска на полно... повеќе...

ТЕ Битола 1 повторно во функција, се подобрува и здравствената состојба на повредениот работник

ТЕ Битола 1 повторно во функција, се подобрува и здравствената состојба на повредениот работник

Скопје, 9 јули 2017 (МИА) - Термоблокот „Битола 1“, кој како последица на запалувањето на дел од каб... повеќе...

Пожар на дел од кабелските системи во РЕК Битола

Пожар на дел од кабелските системи во РЕК Битола

Скопје, 7 јули 2017 (МИА) - При рутинска манипулација на 6 киловолтната постројка на блок 1 на РЕК Б... повеќе...

Конференција - преку подобро прибирање податоци до подобри енергетски политики

Конференција - преку подобро прибирање податоци до подобри енергетски политики

Скопје, 6 јули 2017 (МИА) - Инвестирањето во обновливи извори на енергија не е само економски оправд... повеќе...

Регионална конференција за енергетски заштеди

Регионална конференција за енергетски заштеди

Скопје, 6 јули 2017 (МИА) - Регионална конференција за енергетски заштеди преку управување со подато... повеќе...

Регионална конференција за енергетски заштеди преку управување со податоци

Регионална конференција за енергетски заштеди преку управување со податоци

Скопје, 6 јули 2017 (МИА) - Регионална конференција за енергетски заштеди преку управување со подато... повеќе...

Во ХЕ„Шпилје“ за шест месеци произведени 69 милиони киловат часови струја

Во ХЕ„Шпилје“ за шест месеци произведени 69 милиони киловат часови струја

Дебар, 5 јули 2017 (МИА) – И покрај неповолната хидрологија на дебарското сливно подрачје, кое ги оп... повеќе...

Дефект на трафостаница ги остави Гостивар и околината без струја повеќе од еден час

Дефект на трафостаница ги остави Гостивар и околината без струја повеќе од еден час

Гостивар, 4 јули 2017 (МИА) - Дефект на трафостаницата и електричните постројки во населбата „шеста ... повеќе...

ЕЕЗ: Евтина тарифа само за социјалните категории за период од две години

ЕЕЗ: Евтина тарифа само за социјалните категории за период од две години

Скопје, 3 јули 2017 (МИА) - Европската енергетска заедница и препорачува на Македонија евтината тари... повеќе...

Од денеска пониска цена на струјата

Од денеска пониска цена на струјата

Скопје, 1 јули 2017 (МИА) - Од денеска цената на струјата се намалува за 0,25 проценти што значи дек... повеќе...

Поевтинуваат горивата

Поевтинуваат горивата

Скопје, 27 јуни 2017 (МИА) - Бензините од ноќеска на полноќ поевтинуваат за два денари, а дизелот и ... повеќе...

Мицкоски: Целокупната тендерска документација ќе биде ставена на увид на јавноста

Мицкоски: Целокупната тендерска документација ќе биде ставена на увид на јавноста

Скопје, 23 јуни 2017 (МИА) - Раководството на АД „Електрани на Македонија“ целокупната тендерска док... повеќе...

Околу 65 отсто од потрошената струја во април била од домашни извори

Околу 65 отсто од потрошената струја во април била од домашни извори

Скопје, 23 јуни 2017 (МИА) - Во април годинава, во Република Македонија, се потошени 601.034 МWh еле... повеќе...