• A-
  • A
  • A+
четврток, 22 февруари 2018, 

Култура

„Вокална магија“ во Филхармонија со солистот Милан Силјанов

„Вокална магија“ во Филхармонија со солистот  Милан Силјанов

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - „Вокална магија“ е насловен вечерашниот симфониски концерт на Макед... повеќе...

 
„Joiie de Vivre” - самостојна изложба на Калина Брајковска

„Joiie de Vivre” - самостојна изложба на Калина Брајковска

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - Во галеријата на Младинскиот културен центар вечер од 19 часот ќе б... повеќе...

Концерт на Исмаил Лумановски со „Класик Трио“ во Битола

Концерт на Исмаил Лумановски со „Класик Трио“ во Битола

Битола, 22 февруари 2018 (МИА) - Центарот за култура-Битола и редакцијата на „Битолски весник“ вечер... повеќе...

Марко Мицов во главна улога во „Рубини“ на Баланшин во Балетот во Сан Антонио

Марко Мицов во главна улога во „Рубини“ на Баланшин во Балетот во Сан Антонио

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Македонскиот балетски уметник Марко Мицов настапи во главната машка... повеќе...

Дигитализиран филмскиот опус на Бранко Гапо

Дигитализиран филмскиот опус на Бранко Гапо

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Дигитализираниот филмски опус и ДВД изданието на доајенот на македо... повеќе...

Алијанса на Албанците бара поништување на конкурсот за доделување средства во културата

Алијанса на Албанците бара поништување на конкурсот за доделување средства во културата

Тетово, 21 февруари 2018 (МИА) -  Комисијата за култура во Алијанса на Албанците, на денешната прес ... повеќе...

Карневалџиите го вратија клучот од градот

Карневалџиите го вратија клучот од градот

Струмица, 21 февруари 2018 (МИА) - Со симболично враќање на клучот од градот од страна на претседате... повеќе...

Промовирана Инкубатор програма за едукација и развој на млади уметници

Промовирана Инкубатор програма за едукација и развој на млади уметници

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Нова платформа за едукација и развој на млади уметници од Македониј... повеќе...

Промоција на дигитализираниот филмски опус и ДВД издание на Бранко Гапо

Промоција на дигитализираниот филмски опус и ДВД издание на Бранко Гапо

Скопје, 21 јануари 2018 (МИА) - Управата за заштита на културното наследство и Кинотеката на Македон... повеќе...

Фред Фрит ќе настапи во Скопје

Фред Фрит ќе настапи во Скопје

Скопје, 21 јануари 2018 (МИА) - Англискиот мултиинструменталист, композитор и импровизатор Фред Фрит... повеќе...

Фестивал на млади уметници „Три дена култура“

Фестивал на млади уметници „Три дена култура“

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Фестивалот на млади уметници „Три дена култура“ од денеска до петок... повеќе...

Трибина за македонската литература за деца и млади

Трибина за македонската литература за деца и млади

Скопје, 21 јануари 2018 (МИА) - Трибина посветена на македонската литература за деца и млади денеска... повеќе...

Меѓународен ден на мајчиниот јазик

Меѓународен ден на мајчиниот јазик

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Во светот денеска се одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јази... повеќе...

„Госпоѓиците од Авињон“ - прва премиера на МНТ во 2018

„Госпоѓиците од Авињон“ - прва премиера на МНТ во 2018

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Македонскиот народен театар вечер на малата сцена ќе ја изведе „Гос... повеќе...

Усвоена Националната стратегија за развој на културата 2018-2022

Усвоена Националната стратегија за развој на културата 2018-2022

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Владата денеска на седница ја  усвои Националната стратегија за раз... повеќе...

Алаѓозовски: Не прикриваме ништо, ниту одбегнуваме одговорност

Алаѓозовски: Не прикриваме ништо, ниту одбегнуваме одговорност

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Не прикриваме ништо, ниту одбегнуваме одговорност, изјави министеро... повеќе...

Повелба на ДПМ за академик Милан Ѓурчинов

Повелба на ДПМ за академик Милан Ѓурчинов

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Друштвото на писателите на Македонија денеска организираше трибина ... повеќе...