• A-
  • A
  • A+

недела, 28 мај 2017, 

Политика

Зоран Заев реизбран за претседател на СДСМ

Зоран Заев реизбран за претседател на СДСМ

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - Зоран Заев повторно е избран за претседател на Социјалдемократскиот соју... повеќе...

 
ВМРО-ДПМНЕ: Зад Зоран Заев и СДС не стои ниту еден успешен проект

ВМРО-ДПМНЕ: Зад Зоран Заев и СДС не стои ниту еден успешен проект

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ во реакција на обраќањето на лидерот на СДСМ, Зоран Заев наве... повеќе...

Груевски: Граѓаните да се потсетат какви реформи направи СДСМ

Груевски: Граѓаните да се потсетат какви реформи направи СДСМ

Велес, 27 мај 2017 (МИА) - На конгресот на СДСМ гледам стари лица што ги изгубија изборите во 2014 и... повеќе...

Заев: Ќе градиме заедничко општество без поделби

Заев: Ќе градиме заедничко општество без поделби

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - Социјалдемократскиот сојуз на Македонија денеска го одржува дваесет и вт... повеќе...

Груевски: Граѓаните да се потсетат какви и кои реформи биле направени кога владеел СДСМ

Груевски: Граѓаните да се потсетат какви и кои реформи биле направени кога владеел СДСМ

Велес, 27 мај 2017 (МИА) - На конгресот на СДСМ гледам стари лица што ги изгубија изборите во 2014 и... повеќе...

Груевски: Изградивме и адаптиравме стотина нови детски градинки и дневни центри

Груевски: Изградивме и адаптиравме стотина нови детски градинки и дневни центри

Велес, 27 мај 2017 (МИА) - Згрижувањето на децата е во нашиот фокус. Во изминатите десетина години и... повеќе...

Oсми конгрес на Социјалистичката партија на Македонија

Oсми конгрес на Социјалистичката партија на Македонија

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - Социјалистичката партија на Македонија денеска го одржа осмиот Конгрес. ... повеќе...

Дваесет и втори Конгрес на СДСМ

Дваесет и втори Конгрес на СДСМ

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - Социјалдемократскиот сојуз на Македонија денеска го одржува дваесет и вт... повеќе...

Робин О’Нил:  За мир на Балканот, Македонија веднаш во НАТО

Робин О’Нил: За мир на Балканот, Македонија веднаш во НАТО

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - Медијаторот во грчко-македонскиот спор Робин О’Нил смета дека Македонија... повеќе...

Честитка од Заев по повод рамазанските пости

Честитка од Заев по повод рамазанските пости

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - Во чест на почетокот на Рамазанските пости Претседателот на СДСМ Зоран З... повеќе...

Честитка од претседателот Иванов по повод почетокот на рамазанските пости

Честитка од претседателот Иванов по повод почетокот на рамазанските пости

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, по повод почетокот н... повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ најави блокада на отпочнатите проекти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ најави блокада на отпочнатите проекти

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение истакнува дека партијата континуиран... повеќе...

Дваесет и втори Конгрес на СДСМ

Дваесет и втори Конгрес на СДСМ

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - Социјалдемократскиот сојуз на Македонија денеска ќе го одржи  22. Конгре... повеќе...

Заев: Напредуваме во разговорите за влада

Заев: Напредуваме во разговорите за влада

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Напредуваме во дел од разговорите, но се уште не можам да кажам дали ќе ... повеќе...

Заев: Не можам да претпоставам дали владата ќе биде предложена до понеделник

Заев: Не можам да претпоставам дали владата ќе биде предложена до понеделник

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Лидерот на СДСМ Зоран Заев не верува дека до крајот на денов или, пак, у... повеќе...

Раководството на Обединети за Македонија на средба со градоначалникот Жерновски

Раководството на Обединети за Македонија на средба со градоначалникот Жерновски

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Претставници на Обединети за Македонија, предводени од претседателот на ... повеќе...

Спасовски: Враќање на дијалогот меѓу  работниците, работодавачите и Владата

Спасовски: Враќање на дијалогот меѓу работниците, работодавачите и Владата

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Генералниот секретар на СДСМ Оливер Спасовски изјави дека се залагаат да... повеќе...