• A-
  • A
  • A+

сабота, 22 јули 2017, 

Економија

Средба на министерот Бектеши со италијанскиот амбасадор Ромеро

Средба на министерот Бектеши со италијанскиот амбасадор Ромеро

Скопје, 21 јули 2017 (МИА) - Неодамна одржаниот Самит во Трст е добар исчекор во економското поврзув... повеќе...

 
Московиси: Договорот на ММФ за Грција е позитивен сигнал за пазарите

Московиси: Договорот на ММФ за Грција е позитивен сигнал за пазарите

Брисел, 21 јули 2017 (МИА) - Еврокомесарот за економски и финансиски прашања, Пјер Московиси денеска... повеќе...

Просечната нето плата во јуни 22.889 денари

Просечната нето плата во јуни 22.889 денари

Скопје, 21 јули 2017 (МИА) -  Просечната нето плата исплатена во мај 2016 година изнесува 22.889 ден... повеќе...

АД ЕЛЕМ: Немаме скриени, ниту заостанати долгови кон стопанството

АД ЕЛЕМ: Немаме скриени, ниту заостанати долгови кон стопанството

Скопје, 21 јули 20107 (МИА) - АД ЕЛЕМ нема скриени, ниту заостанати долгови кон стопанството, односн... повеќе...

ММФ начелно одобри кредит од 1,6 милијарди евра за Грција

ММФ начелно одобри кредит од 1,6 милијарди евра за Грција

Вашингтон, 21 јули 2017 (МИА) - Советот на директори на ММФ постигна принципиелна согласност на Грци... повеќе...

Стопанска комори од Западен балкан на средба со претседавачот на ЕП Тајани

Стопанска комори од Западен балкан на средба со претседавачот на ЕП Тајани

Подгорица, 19 јули 2017 (МИА) - Регионот на Западен Балкан е целосно насочен кон европската иднина и... повеќе...

Бектеши на инвестициски форум Кина - ЦЕИ

Бектеши на инвестициски форум Кина - ЦЕИ

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Инвестицискиот форум Кина – Централна и Источна Европа треба да послужи... повеќе...

Сузбивање на сивата економија и реформи на инспекциите, бара ССК

Сузбивање на сивата економија и реформи на инспекциите, бара ССК

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) – Реформа на инспекциските служби, сузбивање на сивата економија и учеств... повеќе...

Сузбивање на сивата економија и реформи на инспекциските служби бара ССК

Сузбивање на сивата економија и реформи на инспекциските служби бара ССК

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) – Реформа на инспекциските служби, сузбивање на сивата економија и учеств... повеќе...

Без струја утре дел од Илинден, Кисела Вода, Сопиште и Аеродром

Без струја утре дел од Илинден, Кисела Вода, Сопиште и Аеродром

Скопје, 19 јули 2017 (МИА) - Дел од корисниците на општина Илинден, Кисела Вода, Сопиште и Аеродром ... повеќе...

Бектеши ги претстави инвестициските проекти на Форумот во Прага

Бектеши ги претстави инвестициските проекти на Форумот во Прага

Скопје, 18 јули 2017 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши ги претстави актуелните инвести... повеќе...

Анализа: Руралната сиромаштија сериозен проблем за Македонија

Анализа: Руралната сиромаштија сериозен проблем за Македонија

Скопје, 18 јули 2017 (МИА) - Околу 87 проценти од територијата на Македонија се карактеризирани како... повеќе...

Бектеши на инвестициски форум „Кина-Централна и Источна Европа“ во Прага

Бектеши на инвестициски форум „Кина-Централна и Источна Европа“ во Прага

Скопје, 18 јули 2017 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе учествува на инвести... повеќе...

Хотел „Изгрев Спа“: Труењето е од храна купена на друго место

Хотел „Изгрев Спа“: Труењето е од храна купена на друго место

Скопје, 17 јули 2017 (МИА) - Хотел „Изгрев Спа и аквапарк“ денеска ги отфрли како тенденциозни и нев... повеќе...

Трет повик за странски експерти во домашни компании

Трет повик за странски експерти во домашни компании

Скопје, 17 јули 2017 (МИА) - Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност д... повеќе...

Трет повик за странски експерти во домашни компании (ДПЛ)

Трет повик за странски експерти во домашни компании (ДПЛ)

Скопје, 17 јули 2017 (МИА) – Македонските мали и средни компании до 29 јули годинава имаат можност д... повеќе...

Бектеши на инвестициски форум „Кина-Централна и Источна Европа“ во Прага

Бектеши на инвестициски форум „Кина-Централна и Источна Европа“ во Прага

Скопје, 17 јули 2017 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска и утре ќе учествува на ... повеќе...