• A-
  • A
  • A+
понеделник, 27 февруари 2017, 

Инфо сервиси

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

27 февруари 2017  Скопје - Делегација од Институтот за европски студии од Кина во посета на Институ... повеќе...

 
Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 27 февруари 2017 (МИА) - Денеска е понеделник, 27 февруари 2017 година, 58-иот ден во година... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

27 февруари 2017 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денес... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

27 февруари 2017 (МИА) 1617.- Меѓу Шведска и Русија била склучена спогодба за мир (Столбовски мир) ... повеќе...

Обичаи и верувања

27 февруари 2017 (МИА) Од минатото на Малешевијата  Обичаи при разни трудови дејности Кога при пра... повеќе...

МИА Најави - свет

МИА Најави - свет

27 февруари 2017 (МИА)  Женева - Продолжуваат преговорите за Сирија со посредништво на ОН.  Астана... повеќе...

МИА Најави Македонија (ДПЛ)

МИА Најави Македонија (ДПЛ)

26 февруари 2017  Скопје - Одбележување на 13. годишнината од загинувањето на претседателот Борис Т... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 26 февруари 2017 (МИА) – Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Нам... повеќе...

МИА Најави - свет

МИА Најави - свет

26 февруари 2017 Женева – Продолжуваат преговорите под покровителство на ОН за решавање на конфликт... повеќе...

МИА Најави Македонија

МИА Најави Македонија

26 февруари 2017 Скопје - Одбележување на 13. годишнината од загинувањето на претседателот Борис Т... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 26 февруари 2017 (МИА) - Денеска е недела, 26 февруари 2017 година, 57-иот ден во годината. ... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

26 февруари 2017 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денес... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

26 февруари 2017 (МИА) 1770.- Умрел италијанскиот виолински виртуоз и композитор Ѓузепе Тартини, ко... повеќе...

Обичаи и верувања

26 февруари 2017 (МИА) Прочка - Велики поклади   Празник на проштевањето и очистувањето од гревови... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 25 февруари 2017 (МИА) – Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Во ... повеќе...

МИА Најави Македонија

МИА Најави Македонија

25 февруари 2017  Скопје - По повод одбележувањето на 73 годишнината од загинувањето на Народниот х... повеќе...

МИА најави-свет

МИА најави-свет

25 февруари 2017 (МИА) - Амстердам - Холандскиот премиер Марк Руте ја почнува кампањата парламента... повеќе...