• A-
  • A
  • A+
четврток, 22 февруари 2018, 

Економија

Продолжува јавната дебата за реформите во јавните набавки

Продолжува јавната дебата за реформите во јавните набавки

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - Втора јавна дебата за реформите во јавните набавки за кои е подготв... повеќе...

 
Забрана за тешки товарни возила на Стража и  Маврово поради снег

Забрана за тешки товарни возила на Стража и Маврово поради снег

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Поради интензивни врнежи од снег на планискиот премин Стража од 16.... повеќе...

Забрана за тешки товарни возила на планинскиот премин Маврово поради снег

Забрана за тешки товарни возила на планинскиот премин Маврово поради снег

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Поради интензивни врнежи од снег на планискиот премин Маврово се во... повеќе...

Транспортерите на руда за „Фени” не постигнале договор со претставниците на „Џи Сол”

Транспортерите на руда за „Фени” не постигнале договор со претставниците на „Џи Сол”

Кавадарци, 21 февруари 2018 (МИА) - Транспортерите од Здружението „Кипер” кои побаруваат околу четир... повеќе...

Ќе се подобрува соработката на странските инвеститори со локалните добавувачи

Ќе се подобрува соработката на странските инвеститори со локалните добавувачи

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Владата ќе им покрие 70 проценти од трошоците за развој на македонс... повеќе...

Рударството користи помалку штетни материи отколку другите индустрии, уверуваат менаџерите

Рударството користи помалку штетни материи отколку другите индустрии, уверуваат менаџерите

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Во рударството има многу повисоки стандарди отколку во кој и да бил... повеќе...

Искористени парите за субвенционирање печки на пелети

Искористени парите за субвенционирање печки на пелети

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Заклучно со денеска, искористени се предвидените 14 милиони денари ... повеќе...

ССК: Македонија и Турција имаат голем потенцијал за туристичка соработка

ССК: Македонија и Турција имаат голем потенцијал за туристичка соработка

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) – Успешна туристичка размена меѓу Македонија и Турција како и подигну... повеќе...

Изработена документација за железничка линија Крива Паланка - ГП „Деве Баир“

Изработена документација за железничка линија Крива Паланка - ГП „Деве Баир“

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Завршена е проектната и тендерската документација за изградба на тр... повеќе...

Од 1 јуни директна авиолинија Варшава - Скопје

Од 1 јуни директна авиолинија Варшава - Скопје

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Скопје и Варшава од 1 јуни годинава ќе бидат поврзани со директна а... повеќе...

СКСЗМ ќе достави забелешки за нацрт-законот за финансиска поддршка на инвестициите

СКСЗМ ќе достави забелешки за нацрт-законот за финансиска поддршка на инвестициите

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Стопанската комора на северо-западна Македонија (СКСЗМ) и препорачу... повеќе...

Се чистат одводните канали и речните корита во Струмичко

Се чистат одводните канали и речните корита во Струмичко

Струмица, 21 февруари 2018 (МИА) - Во општина Струмица досега се исчистени 3.550 метри речни корита ... повеќе...

Од 1 јуни директна авиолинија Варшава - Скопје (ДПЛ)

Од 1 јуни директна авиолинија Варшава - Скопје (ДПЛ)

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Скопје и Варшава од 1 јуни годинава ќе бидат поврзани со директна а... повеќе...

УПОЗ е против зголемување на старосната граница за пензионирање

УПОЗ е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Скопје, 21 февраури 2018 (МИА) - Синдикатот на УПОЗ е против какво било зголемување на старосната гр... повеќе...

Двојно зголемени нивоата на Треска и Вардар кај Зајчев Рид

Двојно зголемени нивоата на Треска и Вардар кај Зајчев Рид

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Двојно е зголемен водостојот на реките Треска и Вардар кај Зајчев р... повеќе...

Основните месечни потреби поголеми од просечната плата исплатена во јануари

Основните месечни потреби поголеми од просечната плата исплатена во јануари

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - На едно  четиричлено македонско семејство во јануари му биле потреб... повеќе...

Тркалезна маса за соработка на странските инвеститори и локалните добавувачи

Тркалезна маса за соработка на странските инвеститори и локалните добавувачи

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Соработката меѓу странските компании и локалните добавувачи ќе се п... повеќе...