• A-
  • A
  • A+
четврток, 22 февруари 2018, 

Општество

Презентација на Декларацијата за стратешките цели на Ромите во Македонија

Презентација на Декларацијата за стратешките цели на Ромите во Македонија

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - Во организација на Иницијативата за единство и заложба на Ромите, д... повеќе...

 
Презентација на мониторинг извештај за работата на АВМУ и АЕК

Презентација на мониторинг извештај за работата на АВМУ и АЕК

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - Петти мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и ауди... повеќе...

Почнува „Снежен град“ на Попова Шапка

Почнува „Снежен град“ на Попова Шапка

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - Традиционалната детска манифестација „Снежен град“ почнува денеска ... повеќе...

Одбележани 74 години од масакрот на борци во Февруарскиот поход

Одбележани 74 години од масакрот на борци во Февруарскиот поход

Велес, 21 февруари 2018 (МИА) - Претставници на Општинскиот Сојуз на борци од Велес и на Општина Чаш... повеќе...

Авантуристот Чанг Чунг Јонг гостин на струмичките пожарникари

Авантуристот Чанг Чунг Јонг гостин на струмичките пожарникари

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Триесет и осумгодишниот авантурист  Чанг Чунг Јонг од Тајван, кој м... повеќе...

СОС Детско село и општина Шуто Оризари потпишаа Меморандум за соработка

СОС Детско село и општина Шуто Оризари потпишаа Меморандум за соработка

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Унапредување на состојбата на децата без родители и родителска гриж... повеќе...

Транспаренси интернешнл - Македонија: ДУИ осомничена за злоупотреба на буџетски средства и средства од јавни фондови

Транспаренси интернешнл - Македонија: ДУИ осомничена за злоупотреба на буџетски средства и средства од јавни фондови

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - По претставка на Транспаренси интернешнл - Македонија (ТИ-М), Држав... повеќе...

Се вакцинираат домашни миленици против беснило во Куманово

Се вакцинираат домашни миленици против беснило во Куманово

Куманово, 21 февруари 2018 (МИА) - Редовно се одвива вакцинацијата против беснило кај домашните миле... повеќе...

Скопје го надминaл годишниот ЕУ лимит за аерозагадување уште во февруари

Скопје го надминaл годишниот ЕУ лимит за аерозагадување уште во февруари

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Скопје ги надмина годишните дозволени ЕУ граници за аерозагадување ... повеќе...

Во Куманово промовирана кампањата  „Стоп омраза,  Сподели почит“

Во Куманово промовирана кампањата „Стоп омраза, Сподели почит“

Куманово, 20 февруари 2018 (МИА) - „Стоп омраза,  Сподели почит“ е мотото на Младинската кампања за ... повеќе...

Промоција на проектот „Паметна алатка за управување со бизнис“

Промоција на проектот „Паметна алатка за управување со бизнис“

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Подобрување на бизнис климата за работа на малите и средните претпр... повеќе...

УНИЦЕФ почнува кампања „За секое дете, живот“

УНИЦЕФ почнува кампања „За секое дете, живот“

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Фондот за деца при Обединетите Нации или УНИЦЕФ денеска во Њујорк и... повеќе...

Човечкиот фактор главна причина за пожарите

Човечкиот фактор главна причина за пожарите

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Пожарите што се случија во Тетово, Битола, Ѓорче Петров и последнио... повеќе...

Формирано здружение за заштита на животни во Берово

Формирано здружение за заштита на животни во Берово

Берово, 19 февруари 2018 (МИА) - На иницијатива на жители на Берово се формира првото здружение за з... повеќе...

Струмичани масовно јадеа посен грав на Чист Понеделник

Струмичани масовно јадеа посен грав на Чист Понеделник

Струмица, 19 февруари 2018 (МИА) - Со масовно консумирање бел посен грав на плоштадот „Гоце Делчев“ ... повеќе...

Стратегијата за реформи во судството без јасна визија

Стратегијата за реформи во судството без јасна визија

Скопје, 19 февруари 2018 (МИА) - Стратегијата за реформа во правосудниот сектор за периодот 2017 – 2... повеќе...

Кривопаланечките планинари ја реализираа акцијата „Февруарски поход"

Кривопаланечките планинари ја реализираа акцијата „Февруарски поход"

Крива Паланка, 19 февруари 2018 (МИА) - Во организација на Здружението за планинарење и заштита на п... повеќе...