• A-
  • A
  • A+
четврток, 22 февруари 2018, 

Република

Постигнат договор околу комуналната такса и урбаната опрема во Охрид

Постигнат договор околу комуналната такса и урбаната опрема во Охрид

Охрид,21 февруари 2018 (МИА) - Надлежните во Општина Охрид и угостителите од градот на денешната сре... повеќе...

 
Отчет на градоначалникот на Куманово за првите 100 дена од мандатот

Отчет на градоначалникот на Куманово за првите 100 дена од мандатот

Куманово, 21 февруари 2018 (МИА) - Општина Куманово има 17,5 милиони евра обврски, а до 26 јануари у... повеќе...

Таксисти му се пожалија на кавадаречкиот градоначалник од третманот во Неготино

Таксисти му се пожалија на кавадаречкиот градоначалник од третманот во Неготино

Неготино, 21 февруари 2018 (МИА) - Таксисти кои секојдневно сообраќаат на релација од Кавадарци кон ... повеќе...

Евроамбасадорот Жбогар во посета на Дебар

Евроамбасадорот Жбогар во посета на Дебар

Дебар, 21 февруари 2018 (МИА) - Како дел од кампањата „ЕУ за ТЕБЕ“ денеска во посета на Дебар беше ш... повеќе...

Во Штип инфо ден за Програмата за меѓугранична соработка Македонија-Бугарија

Во Штип инфо ден за Програмата за меѓугранична соработка Македонија-Бугарија

Штип, 21 февруари 2018 (МИА) - Министерството за локална самоупуправа денеска организираше инфо ден ... повеќе...

Еко Герила бара правна одговорност од Југохром

Еко Герила бара правна одговорност од Југохром

Тетово, 21 февруари 2018 (МИА) - Движењето Еко Герила од Тетово денеска на прес-конференција најави ... повеќе...

Градоначалникот на Кисела Вода, Темелковски се сретна со унгарскиот амбасадор Дукс

Градоначалникот на Кисела Вода, Темелковски се сретна со унгарскиот амбасадор Дукс

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Градоначалникот на општина Кисела Вода, Филип Темелковски денеска с... повеќе...

Фазлиу: Владата ќе ги надминува разликите меѓу албанските и македонските општини

Фазлиу: Владата ќе ги надминува разликите меѓу албанските и македонските општини

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) – Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу денеска најави дека ... повеќе...

Фазлиу: Сите граѓани треба да имаат пристап до воедначени јавни услуги

Фазлиу: Сите граѓани треба да имаат пристап до воедначени јавни услуги

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) – Целта на Министерството за локална самоуправа е да се создадат усло... повеќе...

Вкупно 282 барања за бесплатна бања и викенд поднеле пензионерите од Крива Паланка и Ранковце

Вкупно 282 барања за бесплатна бања и викенд поднеле пензионерите од Крива Паланка и Ранковце

Крива Паланка, 21 февруари 2018 (МИА) - Вкупно 282 пензионери од Крива Паланка и Ранковце поднеле ба... повеќе...

Општина Гостивар ќе интервенира за да се спречи лизгањето на земјиштето во Речане

Општина Гостивар ќе интервенира за да се спречи лизгањето на земјиштето во Речане

Гостивар, 21 февруари 2018 (МИА) - Последиците од лизагањето на земјиштето кое се појави во гостивар... повеќе...

Повеќе од триесет компании заинтересирани за купување плац за изградба на сопствени капацитети во Кавадарци

Повеќе од триесет компании заинтересирани за купување плац за изградба на сопствени капацитети во Кавадарци

Кавадарци, 21 февруари 2018 (МИА) - Повеќе од триесет компании се заинтересирани да купат плац од 30... повеќе...

Нови 73 барања за легализација на бесправно изградени објекти во Делчево

Нови 73 барања за легализација на бесправно изградени објекти во Делчево

Делчево, 21 фeвруари 2018 (МИА) - Од стартот на законските измени за продолжување на рокот за поднес... повеќе...

„Тримир“ - женски празник за љубовта и среќа на младите

„Тримир“ - женски празник за љубовта и среќа на младите

Прилеп, 21 февруари 2018 (МИА) - Денеска е „Тримир“. Трет ден по „Прочка“ и трет ден од почетокот на... повеќе...

Форум за јавните капитални инвестиции и регионалниот развој

Форум за јавните капитални инвестиции и регионалниот развој

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи форум за јавните капитални инвестиции... повеќе...

Штип ќе бара европски пари за два големи проекта

Штип ќе бара европски пари за два големи проекта

Штип, 20 февруари 2018 (МИА) - Општина Штип на вториот повик  за ИПА Програмата за Меѓугранична сора... повеќе...

Над 200 штипски пензонери бесплатно ја искористиле градската бања „Кежовица“

Над 200 штипски пензонери бесплатно ја искористиле градската бања „Кежовица“

Штип, 20 февруари 2018 (МИА) - Над 200 пензионери од Штип изминатите две недели ја искористиле можно... повеќе...