• A-
  • A
  • A+
сабота, 25 ноември 2017, 

Образование и наука

Министрите Тренеска и Адеми разговараа за соработка со швајцарскиот кантон Тичино

Министрите Тренеска и Адеми разговараа за соработка со швајцарскиот кантон Тичино

Скопје, 24 ноември 2017 (МИА) - Министерката за образование и наука, Рената Тренеска-Дескоска, придр... повеќе...

 
Инфоден за образовната програма Еразмус+ во Кочани

Инфоден за образовната програма Еразмус+ во Кочани

Скопје, 24 ноември 2017 (МИА) - Наставници и професори од Кочани, општинската администрација и актив... повеќе...

Ќе се подобрува меѓуетничката интеграција во образованието

Ќе се подобрува меѓуетничката интеграција во образованието

Скопје, 23 ноември 2017 (МИА) - Подобрување на меѓуетничката интеграција преку овозможување на позит... повеќе...

Студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој

Студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој

Скопје, 23 ноември 2017 (МИА) - Со рекорден број трудови и пленарни сесии, денеска на ФЕИТ почна 5-т... повеќе...

Четврта консултација за студентското организирање

Четврта консултација за студентското организирање

Скопје, 21 ноември 2017 (МИА) - Единствен начин за решавање на проблемот со студентското организирањ... повеќе...

Дескоска: Ученичкото организирање значајна можност за „демократска едукација“

Дескоска: Ученичкото организирање значајна можност за „демократска едукација“

Скопје, 20 ноември 2017 (МИА) - Ученичкото организирање е значајна можност за „демократска едукација... повеќе...

Во Виница именувани двајца нови в.д. директори на основни училишта

Во Виница именувани двајца нови в.д. директори на основни училишта

Виница, 20 ноември 2017 (МИА) - Градоначалникот на Виница, Ивица Димитров денеска именуваше нови в.д... повеќе...

Конференција за учеството на учениците во одлучувањето во средните училишта

Конференција за учеството на учениците во одлучувањето во средните училишта

Скопје, 19 ноември 2017 (МИА) - „Зајакнување на ученичкото учество во процесот на донесување на одлу... повеќе...

Општина Делчево ќе доделува 24 стипендии за средншколци и студенти

Општина Делчево ќе доделува 24 стипендии за средншколци и студенти

Делчево, 18 ноември 2017 (МИА) - Општина Делчево за учебната 2017-2018 година ќе додели вкупно 24 ст... повеќе...

Партиципативен форум за образованието на помалите заедници

Партиципативен форум за образованието на помалите заедници

Скопје, 17 ноември 2017 (МИА) - Немањето учебници, обука на кадар кој постои, но треба да помине обу... повеќе...

Прилепските студенти ќе се вклучат во граѓанскиот парламент и во Економско-социјалниот совет

Прилепските студенти ќе се вклучат во граѓанскиот парламент и во Економско-социјалниот совет

Прилеп, 17 ноември 2017 (МИА) - Прилепските студенти ќе учествуваат во Граѓанскиот парламент и во Ек... повеќе...

Во општина Новаци се одржа фестивал на детско творештво „Мост меѓу две срца“

Во општина Новаци се одржа фестивал на детско творештво „Мост меѓу две срца“

Новаци, 17 ноември 2017 (МИА) - Во основното училиште „Славко Лумбарковски“- Новаци денеска беа доде... повеќе...

Завршна конференција на ЕУ проектот за  признавање на професионалните квалификации

Завршна конференција на ЕУ проектот за признавање на професионалните квалификации

Скопје, 17 ноември 2017 (МИА) - Делегацијата на ЕУ во Скопје и Министерството за образование и наука... повеќе...

Прв академски час на постипломските студии на БАС-Битола

Прв академски час на постипломските студии на БАС-Битола

Битола, 16 ноември 2017 (МИА) - Бизнис академија Смилевски-БАС синоќа почна со новата генерација сту... повеќе...

Одбележување на Светски ден на филозофијата

Одбележување на Светски ден на филозофијата

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет во Скопје и Филоз... повеќе...

Годишен Саем на колеџи во САД

Годишен Саем на колеџи во САД

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Годишен Саем на колеџи од САД ќе се одржи денеска во Културно информ... повеќе...

Спасов: Законот за јазици не му пречи на македонскиот јазик

Спасов: Законот за јазици не му пречи на македонскиот јазик

Скопје, 15 ноември 2017 (МИА) - Законот за јазици не му пречи на македонскиот јазик, на неговиот ста... повеќе...

Мозаик

„Црниот петок“ во САД започна со шега

Таканаречениот „Црн петок“, тренд на претпразнични...

ПИН фестивал на „Таксират“ со повеќе од 30 бесплатни концерти

Фестивалот „Таксират“ за 20-тото издание организир...

Казната на Оскар Писториус зголемена повеќе од двојно

Затворската казна на поранешниот јужниоафрикански ...

Божикно дрво погодено од гром, пристигна во Ватикан

Божикното дрво што пред неколку години во Полска „...

Ума Турман со оригинална „честитка“ до Вајнстин

И актерката Ума Турман се придружи на кампањата „#...