• A-
  • A
  • A+

недела, 28 мај 2017, 

Правосудство

Во Кумановскиот суд продолжи рочиштето за смртта на четиригодишниот Алмир Алиу

Во Кумановскиот суд продолжи рочиштето за смртта на четиригодишниот Алмир Алиу

Куманово,25 мај 2017 (МИА) - Во Основниот Суд Куманово денеска продолжи рочиштето  против обвинетиот... повеќе...

 
Одбиени барањата на СЈО за замрзнување на имот

Одбиени барањата на СЈО за замрзнување на имот

Скопје, 23 мај 2017 (МИА) - Судиите од Кривичните совети на Одделението за организиран криминал и ко... повеќе...

Одложено судското рочиште за „Тврдина 2“

Одложено судското рочиште за „Тврдина 2“

Скопје, 23 мај 2017 (МИА) - Во скопскиот Кривичен суд денеска беше одложена за 3. јули главната расп... повеќе...

Условни казни за деветмина обвинети за нередите во Собранието

Условни казни за деветмина обвинети за нередите во Собранието

Скопје, 23 мај 2017 (МИА) -  Деветмината обвинети за нередите во Собранието на Република Македонија ... повеќе...

Деветмина обвинети за нередите во Собранието пред суд

Деветмина обвинети за нередите во Собранието пред суд

Скопје, 23 мај 2017 (МИА) - Во скопскиот Кривичен суд денеска треба да почне судското рочиште за дев... повеќе...

Врховeн суд ја одложи расправата за прислушуваните разговори

Врховeн суд ја одложи расправата за прислушуваните разговори

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Врховниот суд на Република Македонија денеска на неопределено време ја о... повеќе...

Врховниот суд ја одложи расправата за прислушуваните разговори

Врховниот суд ја одложи расправата за прислушуваните разговори

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Врховниот суд на Република Македонија денеска на неопределено време ја о... повеќе...

СЈО бара продолжување на мандатот, отвори три нови истраги

СЈО бара продолжување на мандатот, отвори три нови истраги

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Специјалното јавно обвинителство денеска објави три нови истраги под име... повеќе...

„Талир“, „Траекторија“ и „Тревник“ - нови истраги на СЈО

„Талир“, „Траекторија“ и „Тревник“ - нови истраги на СЈО

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) – Специјалното јавно обвинителство денеска објави три нови истраги под име... повеќе...

Врховниот суд расправа дали прислушуваните разговори се докази

Врховниот суд расправа дали прислушуваните разговори се докази

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Врховниот суд на Република Македонија соопшти дека денеска на продолжени... повеќе...

Врховниот суд расправа дали прислушуваните разговори ќе се користат како докази

Врховниот суд расправа дали прислушуваните разговори ќе се користат како докази

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Врховниот суд на Република Македонија соопшти дека денеска на продолжени... повеќе...

СЈО бара продолжување на мандатот, отвори три нови истраги

СЈО бара продолжување на мандатот, отвори три нови истраги

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Специјалното јавно обвинителство денеска објави три нови истраги под име... повеќе...

Орден „Витез на Националниот ред за заслуги“ за Арнаудовска

Орден „Витез на Националниот ред за заслуги“ за Арнаудовска

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Францускиот амбасадор во Македонија Кристиан Tимоние, во име на претседа... повеќе...

Орден „Витез на Националниот ред за заслуги“ за Арнаудовска

Орден „Витез на Националниот ред за заслуги“ за Арнаудовска

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Францускиот амбасадор во Македонија Кристиан Tимоние, во име на претседа... повеќе...

Нема притвор за Кочан, судот прифати гаранција

Нема притвор за Кочан, судот прифати гаранција

Скопје, 18 мај 2017 (МИА) - Првоосомничениот во случајот „Труст“ бизнисменот Сеад Кочан нема да оди ... повеќе...

Мониторинг извештај за работата на Судскиот совет на РМ

Мониторинг извештај за работата на Судскиот совет на РМ

Скопје, 18 мај 2017 (МИА) - Нетранспарентноста на Судскиот совет при информирање на јавноста за сушт... повеќе...

Судењето за насилствата во Собранието одложено за 23 мај

Судењето за насилствата во Собранието одложено за 23 мај

Скопје, 18 мај 2017 (МИА) - Во скопскиот Кривичен суд денеска беше одложено првото рочиште за деветм... повеќе...