• A-
  • A
  • A+

недела, 28 мај 2017, 

Внатрешна политика

Честитка од претседателот Иванов по повод почетокот на рамазанските пости

Честитка од претседателот Иванов по повод почетокот на рамазанските пости

Скопје, 27 мај 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, по повод почетокот н... повеќе...

 
Иванов по средбата со папата Франциск: Унапредување на соработката меѓу Македонија и Ватикан

Иванов по средбата со папата Франциск: Унапредување на соработката меѓу Македонија и Ватикан

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Унапредување на соработката меѓу Република Македонија и Ватикан, предизв... повеќе...

Иванов на аудиенција кај папата Франциско

Иванов на аудиенција кај папата Франциско

Рим, 26 мај 2017 (МИА) -  Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов  денеска во Ватикан беш... повеќе...

Иванов во Рим на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“

Иванов во Рим на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“

Рим, 25 мај 2017 (МИА) - Во рамки на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“, претседатело... повеќе...

Потребна е регулатива за начинот на употреба на Интерне

Потребна е регулатива за начинот на употреба на Интерне

Охрид, 25 мај 2017 (МИА) - Отсуството на единствена законска регулатива што би ја уредувала проблема... повеќе...

Потребно е донесување соодветна регулатива за начинот на употреба на Интернетот

Потребно е донесување соодветна регулатива за начинот на употреба на Интернетот

Охрид, 25 мај 2017 (МИА) - Отсуството на единствена законска регулатива што би ја уредувала проблема... повеќе...

Иванов во Рим на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“

Иванов во Рим на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска и утре ќе пре... повеќе...

Путин: Политичката ситуација во Македонија да се развива согласно Уставот

Путин: Политичката ситуација во Македонија да се развива согласно Уставот

Москва, 24 мај 2017 (МИА) - Со особено внимание следиме се што се случува во вашата земја. Посакувам... повеќе...

Годишен состанок на Дијалогoт на ЈИЕ за управување со интернетот

Годишен состанок на Дијалогoт на ЈИЕ за управување со интернетот

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Третиот годишен состанок на Дијалогoт на Југоисточна Европа за управувањ... повеќе...

Иванов - Путин: Да продолжи позитивниот тренд на македонско-руските односи (ДПЛ)

Иванов - Путин: Да продолжи позитивниот тренд на македонско-руските односи (ДПЛ)

Москва, 24 мај 2017 (МИА) - Македонија има јасни стратешки определби и опстојува на нив, несакајќи д... повеќе...

Иванов - Путин: Да продолжи позитивниот тренд на македонско-руските односи

Иванов - Путин: Да продолжи позитивниот тренд на македонско-руските односи

Москва, 24 мај 2017 (МИА) - Македонија има јасни стратешки определби и опстојува на нив, несакајќи д... повеќе...

Путин: Политичката ситуација во Македонија да се развива согласно Уставот

Путин: Политичката ситуација во Македонија да се развива согласно Уставот

Москва, 24 мај 2017 (МИА) - Со особено внимание следиме се што се случува во вашата земја. Посакувам... повеќе...

Честитка од премиерот Димитриев по повод Св. Кирил и Методиј

Честитка од премиерот Димитриев по повод Св. Кирил и Методиј

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Премиерот Емил Димитриев им го честита на граѓаните на Република Македон... повеќе...

Честитка од претседателот Иванов по повод „Св. Кирил и Методиј“

Честитка од претседателот Иванов по повод „Св. Кирил и Методиј“

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов упати честитка по пов... повеќе...

Честитка од претседателот на Собранието Џафери по повод „Св. Кирил и Методиј“

Честитка од претседателот на Собранието Џафери по повод „Св. Кирил и Методиј“

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери од свое... повеќе...

Иванов во Москва ќе се сретне со Путин

Иванов во Москва ќе се сретне со Путин

Москва, 24 мај 2017 (МИА) – Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во Москва ќе ... повеќе...

Иванов во Москва ја прими наградата „Алексеј Втори“ од рускиот патријарх Кирил

Иванов во Москва ја прими наградата „Алексеј Втори“ од рускиот патријарх Кирил

Москва, 23 мај 2017 (МИА) - Патријархот на Руската православна црква Кирил, на свечена церемонија шт... повеќе...