• A-
  • A
  • A+
четврток, 22 февруари 2018, 

Сообраќај и транспорт

Изработена документација за железничка линија Крива Паланка - ГП „Деве Баир“

Изработена документација за железничка линија Крива Паланка - ГП „Деве Баир“

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Завршена е проектната и тендерската документација за изградба на тр... повеќе...

 
Од 1 јуни директна авиолинија Варшава - Скопје

Од 1 јуни директна авиолинија Варшава - Скопје

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Скопје и Варшава од 1 јуни годинава ќе бидат поврзани со директна а... повеќе...

Од 1 јуни директна авиолинија Варшава - Скопје (ДПЛ)

Од 1 јуни директна авиолинија Варшава - Скопје (ДПЛ)

Скопје, 21 февруари 2018 (МИА) - Скопје и Варшава од 1 јуни годинава ќе бидат поврзани со директна а... повеќе...

Поради снег забрана за тешки товарни возила на Стража

Поради снег забрана за тешки товарни возила на Стража

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - На планинскиот превој Стража поради врнежи од снег од 19:10 часот с... повеќе...

Во јануари за 18,7 проценти повеќе патници на аеродромите

Во јануари за 18,7 проценти повеќе патници на аеродромите

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Од двата аеродрома во Македонија, во Скопје и во Охрид, во јануари ... повеќе...

Се отстрануваат таблите на автопатот со името „Александар Велики“

Се отстрануваат таблите на автопатот со името „Александар Велики“

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) -  ЈП „Македонија пат“ на терен ги повлекува сообраќајните табли со д... повеќе...

Четири лица тешко повредени, 14 сообраќајки вчера во Скопје

Четири лица тешко повредени, 14 сообраќајки вчера во Скопје

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Пешак, двајца возачи и сопатник се тешко повредени во три сообраќај... повеќе...

Укинати забраните за камиони, магла и слаб снег на дел од патиштата

Укинати забраните за камиони, магла и слаб снег на дел од патиштата

Скопје, 20 февруари 2018 (МИА) - Укинати се забраните за тешки товарни возила што беа воведени на па... повеќе...

Забрана за сообраќај на камиони на патните правци Гостивар-Кичево и Маврово-Дебар

Забрана за сообраќај на камиони на патните правци Гостивар-Кичево и Маврово-Дебар

Скопје, 19 февруари 2018 (МИА) - Забрана за сообраќај на тешки товарни возила од 20.45 часот е вовед... повеќе...

Одрон на патот Катланово-Велес кај селото Сопот

Одрон на патот Катланово-Велес кај селото Сопот

Скопје, 19 февруари 2018 (МИА) - На патот Катланово-Велес кај селото Сопот има одрон на патот поради... повеќе...

Сообраќајот на патиштата по влажни коловози

Сообраќајот на патиштата по влажни коловози

Скопје, 19 февруари 2018 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Врне... повеќе...

Магла и снег на дел од патиштата

Магла и снег на дел од патиштата

Скопје, 19 февруари 2018 (МИА) - Намалена видливост поради појава на магла од 50 до 60 метри има на ... повеќе...

Блокада на патот од Кавадарци кон мотел Дреново до 12 часот

Блокада на патот од Кавадарци кон мотел Дреново до 12 часот

Кавадарци, 19 фрвруари 2018 (МИА) - Здружението на транспортери и кипери “Кипер” од Кавадарци денеск... повеќе...

Регулаторите на Македонија и Бугарија разговараа за поевтинување на роамингот

Регулаторите на Македонија и Бугарија разговараа за поевтинување на роамингот

Скопје, 19 февруари 2018 (МИА) -  Првите луѓе на регулаторните тела за електронски комуникации на Ма... повеќе...

Најавена блокада на патот од Кавадарци  кон мотел Дреново

Најавена блокада на патот од Кавадарци кон мотел Дреново

Кавадарци, 19 февруари 2018 (МИА) - Здружението на транспортери и кипери „Кипер“ од Кавадарци за ден... повеќе...

Магла кај Страцин, снег на Шапка, Стража, Маврово и Македонски Брод

Магла кај Страцин, снег на Шапка, Стража, Маврово и Македонски Брод

Скопје, 19 февруари 2018 (МИА) - Поради појава на магла во Страцин видливоста е намалена од 80 до 10... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 18 февруари 2018 Од 07:00 часот утринава, поради снимање на филм, сообраќајот на патниот пр... повеќе...