• A-
  • A
  • A+

сабота, 23 септември 2017, 

Труд и социјала

Денот на Бошњаците, 28 септември, неработен за припадниците на бошњачката заедница

Денот на Бошњаците, 28 септември, неработен за припадниците на бошњачката заедница

Скопје, 22 септември 2017 (МИА) - Меѓународниот ден на Бошњаците, 28 септември 2017 година (четврток... повеќе...

 
Дијалог за младинска невработеност во Скопје

Дијалог за младинска невработеност во Скопје

Скопје, 19 септември 2017 (МИА) - Највработливи на пазарот на труд во Македонија се младите со струч... повеќе...

Во септември МТСП двапати исплати социјална помош и туѓа нега, едната е неисплатената од ноември 2011

Во септември МТСП двапати исплати социјална помош и туѓа нега, едната е неисплатената од ноември 2011

Скопје, 18 септември 2017 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика месецов извршило две и... повеќе...

МТСП: „Лице в лице“ е одличен пример за социјалното претприемништво

МТСП: „Лице в лице“ е одличен пример за социјалното претприемништво

Скопје, 16 септември 2017 (МИА) - На синоќешното одбележување на петгодишнината од првиот број на сп... повеќе...

Околу девет проценти од вработените се сиромашни

Околу девет проценти од вработените се сиромашни

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Околу девет проценти од вработените во Македонија се сиромашни или... повеќе...

Ден на пензиска свесност: Неоподна е поголема информираност за капитално финансирано пензиско осигурување

Ден на пензиска свесност: Неоподна е поголема информираност за капитално финансирано пензиско осигурување

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) – Потреба за поцелосно информирање на граѓаните за значењето на капи... повеќе...

Шеснаесет милиони евра за активни мерки за вработување до крајот на годинава

Шеснаесет милиони евра за активни мерки за вработување до крајот на годинава

Скопје, 14 септември 2017 (МИА) - Шеснаесет милиони евра се обезбедени за активни мерки за вработува... повеќе...

„Види го детето, не попреченоста“- Владата и УНИЦЕФ  обединети за децата со попреченост

„Види го детето, не попреченоста“- Владата и УНИЦЕФ обединети за децата со попреченост

Скопје, 11 септември 2017 (МИА) - Под мотото „Види го детето, не попреченоста“, канцеларијата на УНИ... повеќе...

Анализа за вработливоста на млади од ранливи категории семејства

Анализа за вработливоста на млади од ранливи категории семејства

Скопје, 7 септември 2017 (МИА) - Студиска анализа на потреби: социјално вклучување на ранливите груп... повеќе...

Царовска: Ќе продолжиме со зголемување на пензиите согласно растот на платите и трошоците за живот

Царовска: Ќе продолжиме со зголемување на пензиите согласно растот на платите и трошоците за живот

Скопје, 6 септември 2017 (МИА) – Пензискиот систем е стабилен, а за него се обезбедени финансиски ср... повеќе...

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите

Скопје, 6 септември 2017 (МИА) –  Во 13 градинки е воведена втора смена, а 20 работат во саботите. Б... повеќе...

Царовска: Становите за бегалци се лага на ВМРО-ДПМНЕ и Груевски

Царовска: Становите за бегалци се лага на ВМРО-ДПМНЕ и Груевски

Скопје, 6 септември 2017 (МИА) - Во Македонија ниту се градат нуту ќе се градат станови за бегалци, ... повеќе...

Царовска: Градиме хуман, праведен и ефикасен систем за социјална заштита

Царовска: Градиме хуман, праведен и ефикасен систем за социјална заштита

Скопје, 6 септември 2017 (МИА) - Од октомври 130.000 работници ќе добијат повисока плата, а за 76 ил... повеќе...

Усвоен Оперативниот план на МТСП за вработување

Усвоен Оперативниот план на МТСП за вработување

Скопје, 6 септември 2017 (МИА) - На предлог на Министерството за труд и социјална политика (МТСП), В... повеќе...

Царовска: Ниту ќе се населуваат бегалци, ниту ќе се градат станови за нив

Царовска: Ниту ќе се населуваат бегалци, ниту ќе се градат станови за нив

Битола, 4 септември 2017 (МИА) - Ниту  ќе се населуваат бегалци во Македонија, ниту ќе се градат ста... повеќе...

Царовска: Нема да се населуваат бегалци, ниту пак ќе се градат станови за нив

Царовска: Нема да се населуваат бегалци, ниту пак ќе се градат станови за нив

Битола, 4 септември 2017 (МИА) - Ниту  ќе се населуваат бегалци во Македонија, ниту ќе се градат ста... повеќе...

МТСП: Исплатени надоместоците за правата од социјална заштита

МТСП: Исплатени надоместоците за правата од социјална заштита

Скопје, 4 септември 2017 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика (МТСП) информира дека н... повеќе...

Мозаик

Пат околу светот со велосипед за 78 дена

Шкотскиот велосипедист Марк Бомонт го собори досег...

Хрват заштити збор и сега си ги бара сопственичките права

Музичарот Хрвоје Турчин од Загреб, во јавноста поз...

Ураганот Харви зад себе остави гробишта на автомобили

Три седмици откако ураганот Харви го погоди Тексас...

Швајцарците продаваат воздух од Алпите

Швајцарски стартап флашираше воздух од Швајцарија,...

Почина Лилијан Бетанкур

Наследничката на француската козметичка групација ...