• A-
  • A
  • A+
понеделник, 27 февруари 2017, 

Религии

МПЦ-ОА: Да се зачува унитарноста на државата и уставната позиција на македонскиот јазик

МПЦ-ОА: Да се зачува унитарноста на државата и уставната позиција на македонскиот јазик

Скопје, 23 февруари 2017 (МИА) - Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква-Охридск... повеќе...

 
Промоција на монографијата „Денови на света Мајка Тереза“

Промоција на монографијата „Денови на света Мајка Тереза“

Скопје, 21 февруари 2017 (МИА) - Монографијата „Денови на света Мајка Тереза“ денеска ќе биде промов... повеќе...

Одбележан Свети Трифун во Челопек

Одбележан Свети Трифун во Челопек

Тетово, 14 февруари 2017 (МИА) - Митрополитот Тетовско - гостиварски господин Јосиф денеска симболич... повеќе...

МД „Илинден“ додели благодарници по повод осум години од основањето

МД „Илинден“ додели благодарници по повод осум години од основањето

Дебар, 5 февруари 2017 (МИА) - По повод осумгодишнината од основањето македонското друштво „Илинден“... повеќе...

Во велешко одбележан празникот Св. Атанасиј Велики

Во велешко одбележан празникот Св. Атанасиј Велики

Велес, 31 јануари 2017 (МИА) - Цркви, манастири и параклиси во некои велешки села, кои се во рамки н... повеќе...

Г. Тимотеј: Македонците во Австралија да бидат со МПЦ-ОА

Г. Тимотеј: Македонците во Австралија да бидат со МПЦ-ОА

Скопје, 25 јануари 2017 (МИА) - Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква - Охридс... повеќе...

Собраните пари од Водици во Гостивар донирани во изградбата на манастир

Собраните пари од Водици во Гостивар донирани во изградбата на манастир

Гостивар, 25 јануари 2017 (МИА) - Организациониот одбор за прослава на Водици во Гостивар парите соб... повеќе...

Македонците во Албанија го прославија Водици

Македонците во Албанија го прославија Водици

Дебар,19 јануари  2017 (МИА) - Православниот празник Богојавление-Водици беше прославен насекаде низ... повеќе...

Во општина Ѓорче Петров светиот крст положен во Вардар и во Лепенец

Во општина Ѓорче Петров светиот крст положен во Вардар и во Лепенец

Скопје, 19 јануари 2017 (МИА) - Голем број граѓани од општината Ѓорче Петров по повод  празникот Бог... повеќе...

Празникот Водици масовно одбележан во Општина Илинден

Празникот Водици масовно одбележан во Општина Илинден

Скопје, 19 јануари 2017 (МИА) - Традиционално со осветување на водите на езерото на хотелот „Белви“,... повеќе...

Иван Парталоски го фати светиот крст во Вевчанските извори

Иван Парталоски го фати светиот крст во Вевчанските извори

Вевчани, 19 јануари 2017 (МИА) – Осумнаесетгодишниот Иван Парталоски од Вевчани го фати светиот крст... повеќе...

Првпат во Дебар немаше кој да скока по крстот

Првпат во Дебар немаше кој да скока по крстот

Дебар, 19 јануари 2017 (МИА) - Големиот христијански празник Богојавление-Водици одблежан беше и во ... повеќе...

Во затворениот базен во Куманово се пливаше по светиот крст

Во затворениот базен во Куманово се пливаше по светиот крст

Куманово, 19 јануари 2017, (МИА) - Осветување на водите и положување на светиот крст се одржа  првпа... повеќе...

Мирко Манасиев од селото Цера го фати крстот во Каменичка Река

Мирко Манасиев од селото Цера го фати крстот во Каменичка Река

Македонска Каменица, 19 јануари 2017 (МИА) - Над илјада верници присуствуваа на чинот на осветување ... повеќе...

Стојан Василев прв стигна до  светиот крст во Гевгелија

Стојан Василев прв стигна до светиот крст во Гевгелија

Гевгелија, 19 јануари 2017 (МИА) - Осумнаесетгодишниот Стојан Василев од Гевгелија е најсреќниот меѓ... повеќе...

Влатко Стојанов го фати светиот крстот во Велес

Влатко Стојанов го фати светиот крстот во Велес

Велес, 19 јануари 2017 (МИА) - Меѓу 49-те православни верници кои денеска влегоа во водите на реката... повеќе...

Дарио Вренцоски прв дојде до светиот крст во Кичево

Дарио Вренцоски прв дојде до светиот крст во Кичево

Кичево, 19 јануари 2017 (МИА) - Најсреќниот Дарио Вренцоски го пронајде светиот крст во осветените в... повеќе...