• A-
  • A
  • A+
вторник, 20 февруари 2018, 

Религии

Повеќе од 40 пријавени за фаќање на крстот во Вардар во Скопје

Повеќе од 40 пријавени за фаќање на крстот во Вардар во Скопје

Скопје, 16 јануари 2018 (МИА) - Повеќе од 40 луѓе досега се пријавиле да учествуваат во традиционалн... повеќе...

 
Дел од моштите на Св. Василиј ќе бидат изложени во Струмица

Дел од моштите на Св. Василиј ќе бидат изложени во Струмица

Струмица, 13 јануари 2018 година (МИА) - Традиционално во црквата „Свети Кирил и Методиј“ во Струмиц... повеќе...

Вечер е Стара нова година, а утре Василица

Вечер е Стара нова година, а утре Василица

Скопје, 13 јануари 2018 (МИА) - Православните христијани кои се водат според Јулијанскиот календар в... повеќе...

Заев и Џафери на традиционален божиќен ручек кај г.г. Стефан

Заев и Џафери на традиционален божиќен ручек кај г.г. Стефан

Скопје, 9 јануари 2018 (МИА) - Поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископиј... повеќе...

Државниот врв на традиционален божиќен ручек кај г.г. Стефан

Државниот врв на традиционален божиќен ручек кај г.г. Стефан

Скопје, 9 јануари 2018 (МИА) - Поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископиј... повеќе...

Златоустова литургија по повод втор ден Божик

Златоустова литургија по повод втор ден Божик

Скопје, 8 јануари 2018 (МИА) - Православните христијански верници денеска го празнуваат празникот Со... повеќе...

Православните христијани го слават Рождеството Христово-Божик

Православните христијани го слават Рождеството Христово-Божик

Скопје, 7 јануари 2018 (МИА) - Православните христијани во Македонија денеска го слават Рождеството ... повеќе...

Бадникова прослава на плоштадот во Крива Паланка

Бадникова прослава на плоштадот во Крива Паланка

Крива Паланка, 6 јануари 2018 (МИА) - На централниот градски плоштад во Крива Паланка се одржа тради... повеќе...

Честитка од Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи по повод Божик

Честитка од Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи по повод Божик

Скопје, 6 јануари 2018 (МИА) - Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи упати че... повеќе...

Бадникова поворка во Кавадарци

Бадникова поворка во Кавадарци

Кавадарци, 6 јануари 2018 (МИА) - Бадникова поворка со околу 150 дечиња кои ја пееја старата коледар... повеќе...

Бадникова поворка во Куманово

Бадникова поворка во Куманово

Куманово, 6 јануари 2018 (МИА) - По втор пат денеска децата од Куманово со поворка и со песната „Веч... повеќе...

Детски бадникови поворки во пресрет на Божик

Детски бадникови поворки во пресрет на Божик

Скопје, 6 јануари 2018 (МИА) -  Како дел од прославата на Бадник и Божик денеска низ улиците на сите... повеќе...

Традиционално бадникување пред Соборниот храм во Скопје

Традиционално бадникување пред Соборниот храм во Скопје

Скопје, 6 јануари 2018 (МИА) - Православните верници во Македонија денеска го слават Бадник, ден пре... повеќе...

Детски бадникови поворки во пресрет на Божик

Детски бадникови поворки во пресрет на Божик

Скопје, 6 јануари 2018 (МИА) -  Како дел од прославата на Бадник и Божик денеска низ улиците на сите... повеќе...

Бадникова поворка во Тетово

Бадникова поворка во Тетово

Тетово, 6 јануари 2018 (МИА) - Околу стотина деца и други верници со пеење на песната Вечниот бог ја... повеќе...

Детски бадникови поворки во пресрет на Божик

Детски бадникови поворки во пресрет на Божик

Скопје, 6 јануари 2018 (МИА) -  Како дел од прославата на Бадник и Божик денеска низ улиците на сите... повеќе...

Бадник - предвестие за Божик

Бадник - предвестие за Божик

6 јануари 2018 Бадник е денот пред Божик. Празник пред празникот. Најава на празникот. Очекување на... повеќе...