• A-
  • A
  • A+
среда, 29 март 2017, 

Евро-атлантски интеграции

Попоски се сретна со министерот за надворешни работи на Малта

Попоски се сретна со министерот за надворешни работи на Малта

Скопје, 29 март 2017 (МИА) - Заменик претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Реп... повеќе...

 
Туск идната недела доаѓа во Македонија

Туск идната недела доаѓа во Македонија

Брисел, 29 март 2017 (МИА) - Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск, идната недела ќе ја пос... повеќе...

Туск идната недела пак во Македонија за мигрантската криза

Туск идната недела пак во Македонија за мигрантската криза

Брисел, 29 март 2017 (МИА) - Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск, идната недела ќе ја пос... повеќе...

Комисијата за ЕУ во Бундестагот ќе расправа за Западен Балкан

Комисијата за ЕУ во Бундестагот ќе расправа за Западен Балкан

Берлин, 29 март 2017 (МИА) - Комисијата за европски прашања при долниот дом на Германскиот парламент... повеќе...

Комисијата за ЕУ во Бундестагот ќе расправа за Западен Балкан

Комисијата за ЕУ во Бундестагот ќе расправа за Западен Балкан

Берлин, 28 март 2017 (МИА) - Комисијата за европски прашања при долниот дом на Германскиот парламент... повеќе...

Изложба „Уште поблиска Унија“ по повод 60 години од Договорот во Рим

Изложба „Уште поблиска Унија“ по повод 60 години од Договорот во Рим

Скопје, 28 март 2017 (МИА) - Вратата на ЕУ останува широко отворена. Очекуваме чекори напред од земј... повеќе...

Флекенштајн: Да се обидеме најпрво со демократија во Македонија

Флекенштајн: Да се обидеме најпрво со демократија во Македонија

Брисел, 28 март 2017 (МИА) - Пратеникот од редовите на европските социјал-демократи во Европскиот па... повеќе...

Изложба на историски фотографии за 60 години од Договорот од Рим

Изложба на историски фотографии за 60 години од Договорот од Рим

Скопје, 28 март 2017 (МИА) - Делегацијата на Европската унија и Амбасадата на Италија во Скопје дене... повеќе...

ЕК: Отворањето на преговорите зависи од Европскиот совет, не од нас

ЕК: Отворањето на преговорите зависи од Европскиот совет, не од нас

Брисел, 27 март 2017 (МИА) - Европската комисија денеска негира дека било-кој од Комисијата му дал в... повеќе...

Фрај: Неприфатливо е мешањето на Рама во Македонија

Фрај: Неприфатливо е мешањето на Рама во Македонија

Берлин, 24 март 2017 (МИА) - Пратеникот на Христијанско - демократската унија (ЦДУ) во германскиот Б... повеќе...

Торстен Фрај: Неприфатливо е мешањето на Рама во внатрешните работи на Македонија

Торстен Фрај: Неприфатливо е мешањето на Рама во внатрешните работи на Македонија

Берлин, 24 март 2017 (МИА) - Пратеникот на Христијанско - демократската унија (ЦДУ) во германскиот Б... повеќе...

Галер: Малцинството треба да живее со мнозинството, без „совети“ однадвор

Галер: Малцинството треба да живее со мнозинството, без „совети“ однадвор

Брисел, 23 март 2017 (МИА) - Искусниот германски европратеник и член на Комитетот за надворешни рабо... повеќе...

Галер: Малцинството во Македонија треба да живее со мнозинството, без „советување“ однадвор

Галер: Малцинството во Македонија треба да живее со мнозинството, без „советување“ однадвор

Брисел, 23 март 2017 (МИА) - Искусниот германски европратеник и член на Комитетот за надворешни рабо... повеќе...

Хан: Брзо формирање влада и неразгорување меѓуетнички тензии

Хан: Брзо формирање влада и неразгорување меѓуетнички тензии

Скопје, 21 март 2017 (МИА) - Брзо формирање нова влада посветена на спроведување на реформите, почит... повеќе...

Хан: Брзо формирање влада и воздржување од разгорување меѓуетнички тензии (ДПЛ)

Хан: Брзо формирање влада и воздржување од разгорување меѓуетнички тензии (ДПЛ)

Скопје, 21 март 2017 (МИА) - Брзо формирање нова влада посветена на спроведување на реформите, почит... повеќе...

Хан: Брзо формирање влада и воздржување од разгорување меѓуетнички тензии

Хан: Брзо формирање влада и воздржување од разгорување меѓуетнички тензии

Скопје, 21 март 2017 (МИА) - Брзо формирање нова влада посветена на спроведување на реформите, почит... повеќе...

Хан: Брзо формирање влада и неразгорување меѓуетнички тензии

Хан: Брзо формирање влада и неразгорување меѓуетнички тензии

Скопје, 22 март 2017 (МИА) - Брзо формирање нова влада посветена на спроведување на реформите, почит... повеќе...