• A-
  • A
  • A+
E enjte, 19 Tetor 2017, 

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

19 tetor 2017 (MIA) 1745. - Vdiq Xhonatan Suift, poet, shkrimtar dhe satirist anglo-irlandez. Ai u ... më tepër...

 
Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

18 tetor 2017 (MIA) 1697. - Lindi Canaletto (emri i vërtetë Xhovani Antonio Kanel), artist i njohur... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

17 tetor 2017 (MIA) 1760. - Lindi Klod Anri Sen Simon, socialist, utopist dhe filozof francez. Pa m... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

16 tetor 2017 (MIA) - Dita botërore e ushqimit 1430. - Lindi mbreti skocez Xhejms II, i cili sundo... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

15 tetor 2017 (MIA) - Dita Botërore e të Verbërve - Dita Ndërkombëtare e Ecjes në Këmbë 1529. - S... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

14 tetor 2017 (MIA) - Dita Botërore e Standardizimit  1450. - Në kushte të vështira Gjergj Kastrio... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

13 tetor 2017 (MIA) 1792. - Xhorxh Uashingtoni vendos gurin e parë në rezidencën zyrtare të preside... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

12 tetor 2016 (MIA) 1492. - Kristofor Kolombi bën zbarkimin e tij të parë në Botën e Re. Mbas një l... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

11 tetor 2016 (MIA) 1671. - Lindi mbreti i Danimarkës dhe i Norvegjisë nga viti 1699-1730, Frederik... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

10 tetor 2017 (MIA) 1684. - Lindi piktori francez Jean Antoine Watteau (Zhan Antoan Vato), përfaqës... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

9 tetor 2016 (MIA)  - Dita Botërore e Postave 1547. - Lindi Miguel de Servantes, poet i njohur spa... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

8 tetor 2017 (MIA) - Dita Ndërkombëtare për Zvogëlim të Shkatërrimit të Natyrës 1354. - Kola di Ri... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

7 tetor 2016 (MIA) 1763. - Lindi studiuesi humanist shqiptar Mikel Skutarista. 1778. - U lind një ... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

6 tetor 2016 (MIA) - Ditë botërore për ujë të shëndoshë 1552. - Lindi Mateo Riçi, misionar jezuit ... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

5 tetor 2016 (MIA) - Dita botërore e mësuesve 1502. - Në udhëtimin e tij të katërt në Amerikë, lun... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

4 tetor 2016 (MIA) - Dita Botërore për Mbrojtjen e Kafshëve. - Dita Botërore e Lagjeve 1209. - Ot... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

3 tetor 2017 (MIA) - Dita Botërore e Ecjes 1215. - Midis arhondit të madh Dhimitri, sundimtar i Ar... më tepër...