• A-
  • A
  • A+
E mërkurë, 21 Shkurt 2018, 

Kulturë

Aleanca e Shqiptarëve kërkon anulim të konkursit për ndarjen e mjeteve në kulturë

Aleanca e Shqiptarëve kërkon anulim të konkursit për ndarjen e mjeteve në kulturë

Tetovë, 21 shkurt 2018 (MIA) - Komisioni për kulturë në Aleancën  për Shqiptarët, në konferencën e s... më tepër...

 
Në Librarinë e Çarshisë filloi festivali i parë shqiptar "Stand-Up Comedy"

Në Librarinë e Çarshisë filloi festivali i parë shqiptar "Stand-Up Comedy"

Shkup, 21 shkurt 2018 (MIA) - Gjatë mbrëmjes së djeshme në hapësirat e Librarisë së Çarshisë filloi ... më tepër...

Fred Frit do të performojë në Shkup

Fred Frit do të performojë në Shkup

Shkup, 21 shkurt 2018 (MIA) - Multi-instrumentisti, kompozitori dhe improvizuesi anglez Fred Frit so... më tepër...

Promovohet në UT libri "Ekonomia informale dhe fenomenet shoqëruese të saj"

Promovohet në UT libri "Ekonomia informale dhe fenomenet shoqëruese të saj"

Tetovë, 20 shkurt 2018 (MIA) -  Në ambientet e Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Tetovës sot u... më tepër...

Miratohet Strategjia kombëtare për zhvillim të kulturës për periudhën e vitit 2018-2022

Miratohet Strategjia kombëtare për zhvillim të kulturës për periudhën e vitit 2018-2022

Shkup, 20 shkurt 2018 (MIA) - Qeveria sot në seancë e miratoi Strategjinë kombëtare për zhvillimin e... më tepër...

Allagjozovski: Nuk fshehim asgjë, as nuk i shmangemi përgjegjësisë

Allagjozovski: Nuk fshehim asgjë, as nuk i shmangemi përgjegjësisë

Shkup, 20 shkurt 2018 (MIA) - Nuk fshehim asgjë, as nuk i shmangemi përgjegjësisë, deklaroi ministri... më tepër...

"Kur drunjtë bien" premierë në Berlinale

"Kur drunjtë bien" premierë në Berlinale

Shkup, 20 shkurt 2018 (MIA) - Filmi debutues i Marisja Nikituk, bashkëproduksion mes Ukrainës, Polon... më tepër...

Mbi 700 nxënës të klasës së katërt të Shkupit do të edukohen në mënyrë të sigurt të shfrytëzojnë internet

Mbi 700 nxënës të klasës së katërt të Shkupit do të edukohen në mënyrë të sigurt të shfrytëzojnë internet

Shkup, 19 shkurt 2018 (MIA) - "Interneti nuk është vetëm lojë... Kliko në mënyrë të sigurt!" është p... më tepër...

Ekspozitë ballkanike ndërkombëtare "BRIDGE"

Ekspozitë ballkanike ndërkombëtare "BRIDGE"

Shkup, 19 shkurt 2018 (MIA) - Bashkësia kulturore boshnjake në Republikën e Maqedonisë do ta organiz... më tepër...

Dita e fundit e Karnavalit Ndërkombëtar “Proçka 2018”

Dita e fundit e Karnavalit Ndërkombëtar “Proçka 2018”

Shkup, 18 shkurt 2018 (MIA) - Manifestimi qendror i Karnavalit Ndërkombëtar "Proçka 2018" do të mbah... më tepër...

"Pantera e Zezë" premierë në Shkup, Fx3x me meritë për një pjesë të efekteve

"Pantera e Zezë" premierë në Shkup, Fx3x me meritë për një pjesë të efekteve

Shkup, 15 shkurt 2018 (MIA) - Kompania nga Maqedonia për animacion dhe efekte vizuale Fx3x mori pjes... më tepër...

Ministria e Kulturës mbetet e përkushtuar në realizimin e Programit gjithëpërfshirës vjetor

Ministria e Kulturës mbetet e përkushtuar në realizimin e Programit gjithëpërfshirës vjetor

Shkup, 15 shkurt 2018 (MIA) - Ministria e Kulturës njoftoi se mbetet e përkushtuar në realizimin e P... më tepër...

Ciklin filmik "Redaktor për një arsye" do ta fillojë Vllatko Stefanovski

Ciklin filmik "Redaktor për një arsye" do ta fillojë Vllatko Stefanovski

Shkup, 15 shkurt 2018 (MIA) - Kinoteka e Maqedonisë këtë muaj do ta vendosë ciklin filmik "Redaktor ... më tepër...

Mbrëmje e personaliteteve eminente në Maqedoni

Mbrëmje e personaliteteve eminente në Maqedoni

Shkup, 15 shkurt 2018 (MIA) - Qendra Kulturore Turke "Junus Emre" prej orës 20 në Akademinë e Shkenc... më tepër...

Ministria e Kulturës: Komisionet do t'i rishikojnë vendimet për ankesat më relevante

Ministria e Kulturës: Komisionet do t'i rishikojnë vendimet për ankesat më relevante

Shkup, 14 shkurt 2018 (MIA) - Vlerësojmë se komisionet e kanë kryer mirë punën e tyre në procesin e ... më tepër...

"Shkupi" kërkon rishqyrtim të aplikacioneve të aprovuara në botim

"Shkupi" kërkon rishqyrtim të aplikacioneve të aprovuara në botim

Shkup, 14 shkurt 2018 (MIA) -  Shtëpia botuese "Shkupi" kërkon nga Ministria e Kulturës dhe Komision... më tepër...

"Murder Ballads" - koncert i Filarmonisë për Ditën e të dashuruarve

"Murder Ballads" - koncert i Filarmonisë për Ditën e të dashuruarve

Shkup, 14 shkurt 2018 (MIA) - "Murder Ballads", sipas albumit të Nik Kejv, është titulluar koncerti ... më tepër...