• A-
  • A
  • A+
E enjte, 14 Dhjetor 2017, 

Punë dhe politikë sociale

Carovska: Vepër penale është punëtorët të kërkojnë të kthejnë një pjesë të pagës minimale

Carovska: Vepër penale është punëtorët të kërkojnë të kthejnë një pjesë të pagës minimale

Shkup, 12 dhjetor 2017 (MIA) - Pronarët të cilët i detyrojnë punëtorët t'ua kthejnë një pjesë të pag... më tepër...

 
Për mbrojtje sociale, punësime dhe pensione vitin tjetër 43,37 miliardë denarë

Për mbrojtje sociale, punësime dhe pensione vitin tjetër 43,37 miliardë denarë

SHkup, 12 dhjetor 2017 (MIA) - Qeveria me 43,37 miliardë denarë në vitin 2018 do t'i përmirësojë gje... më tepër...

MPPS e azhurnoi ueb-faqen e saj me të dhëna të rëndësishme për qytetarët

MPPS e azhurnoi ueb-faqen e saj me të dhëna të rëndësishme për qytetarët

Shkup, 5 dhjetor 2017 (MIA) - Për shkak të transparencës dhe llogaridhënies më të madhe Ministria e ... më tepër...

Carovska në konferencë "Arsim cilësor - për rritje dhe zhvillim, sukses dhe një të ardhme më të mirë"

Carovska në konferencë "Arsim cilësor - për rritje dhe zhvillim, sukses dhe një të ardhme më të mirë"

Shkup, 5 dhjetor 2017 (MIA) - Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Mila Carovska në kuadër të kon... më tepër...

Janë ndarë vendimet e para për kompensim të të falimentuarve

Janë ndarë vendimet e para për kompensim të të falimentuarve

Shkup, 1 dhjetor 2017 (MIA) - Në pajtim me Ligjin e ri për kompensim të punëtorëve nga firmat e fali... më tepër...

MPPS: 8 dhjetori "Shën Klimenti i Ohrit" ditë jo pune për të gjithë qytetarët

MPPS: 8 dhjetori "Shën Klimenti i Ohrit" ditë jo pune për të gjithë qytetarët

Shkup, 1 dhjetor 2017 (MIA) - Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njoftoi se në pajtim me Ligjin... më tepër...

Vendimet e para për kompensim të punëtorëve nga firmat e falimentuara

Vendimet e para për kompensim të punëtorëve nga firmat e falimentuara

Shkup, 1 dhjetor 2017 (MIA) - Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Milla Carovska sot do t'i dor... më tepër...

Gratë dhe vajzat me aftësi të kufizuara më shumë përjetojnë dhunë familjare

Gratë dhe vajzat me aftësi të kufizuara më shumë përjetojnë dhunë familjare

Shkup, 30 nëntor 2017 (MIA) - Në Maqedoni shkalla e dhunës me bazë gjinore familjare mbi gratë dhe v... më tepër...

Diskutim për gra dhe vajza me aftësi të kufizuara si viktima të mundshme të dhunës gjinore

Diskutim për gra dhe vajza me aftësi të kufizuara si viktima të mundshme të dhunës gjinore

Shkup, 30 nëntor 2017 (MIA) - "Gra dhe vajza me aftësi të kufizuara - viktima potenciale të dhunës n... më tepër...

Carovska: FMN nuk kërkon rritje të kufirit të moshës për pensionim

Carovska: FMN nuk kërkon rritje të kufirit të moshës për pensionim

Shkup, 23 nëntor 2017 (MIA) - Qeveria e mori me seriozitet stablizimin e Fondit për Sigurim Pensiona... më tepër...

Mbledhje pune për inkluzionin social të romëve

Mbledhje pune për inkluzionin social të romëve

Shkup, 23 nëntor 2017 (MIA) - Rritje e nivelit të implementimit të Strategjisë për romët 2014-2020 d... më tepër...

Dita e Alfabetit shqip ditë jo pune për komunitetin shqiptar

Dita e Alfabetit shqip ditë jo pune për komunitetin shqiptar

Shkup, 16 nëntor 2017 (MIA) - Dita e Alfabetit shqip, 22 nëntori, e mërkurë, është ditë jo pune për ... më tepër...

Rreth 250 fëmijë në Maqedoni jetojnë pa familje

Rreth 250 fëmijë në Maqedoni jetojnë pa familje

Shkup, 16 nëntor 2017 (MIA) - Rreth 250 fëmijë në Maqedoni, prej të cilëve 70 janë të moshës nën tre... më tepër...

Carovska: Punonjësit të paraqesin keqpërdorim të pagës minimale

Carovska: Punonjësit të paraqesin keqpërdorim të pagës minimale

Shkup, 14 nëntor 2017 (MIA) - Sipas të dhënave të DAP-it, mbi 90 për qind e punonjësve të cilët kanë... më tepër...

Mundësi për ndihmë financiare gjatë hapjes së vendeve të punës

Mundësi për ndihmë financiare gjatë hapjes së vendeve të punës

Shkup, 14 nëntor 2017 (MIA) - Mundësitë për mbështetje financiare për hapje të vendeve të reja të pu... më tepër...

Prezantim i mundësive për hapjen e vendeve të punës në kompanitë e Maqedonisë

Prezantim i mundësive për hapjen e vendeve të punës në kompanitë e Maqedonisë

Shkup, 14 nëntor 2017 (MIA) - Para anëtareve të Odës Ekonomike të Maqedonisë sot do të prezantohen m... më tepër...

Carovska në Tiranë: Inkluzioni i romëve kërkon mundësi për avancim të buxhetit

Carovska në Tiranë: Inkluzioni i romëve kërkon mundësi për avancim të buxhetit

Shkup, 9 nëntor 2017 (MIA) - Inkluzioni i romëve është detyrë shtesë për shoqërinë e Maqedonisë dhe ... më tepër...

Mozaik

Bebe Rexha, pjesë e jurisë në "The Voice of America"

Këngëtarja me famë botërore, Bebe Rexha, është bër...

Albumi i Dua Lipës ndër 50 më të mirët e vitit 2017

"Billboard" në mesin e shumë albumeve të shumë yje...

Princat William dhe Harry në premierën e "Lufta e yjeve" në Londër

Princat britanikë William dhe Harry, në befasinë e...

Fshati Pjetërshan i stolisura si në përralla

Fshati Pjetërshan i Gjakovës edhe këtë vit ka marr...

Një i burgosur iu dorëzua autoriteteve pas 20 viteve të kaluar në arrati

I burgosuri Gasan Saleh (66), i cili para 20 vitev...