• A-
  • A
  • A+
четврток, 20 септември 2018, 

Обичаи и верувања

Обичаи и верувања

19 април 2018 (МИА) Народна филозофија Пословици од Кратовско  Ах кахпе дуња; кради гуња, хврли п... повеќе...

 

Обичаи и верувања

18 април 2018 (МИА) Свадбени обичаи од село Брусник, Битолско  Родителите се оние кои ја избираат ... повеќе...

Обичаи и верувања

17 април 2018 (МИА) Од колективното паметење Владиката ги учи селаните  Во едно село, кога служил... повеќе...

Обичаи и верувања

16 април 2018 (МИА) Македонски манастири Манастирски комплекс Свети Атанасиј Историско-хронолошки ... повеќе...

Обичаи и верувања

15 април 2018 (МИА) Народна филозофија Македонски народни гатанки  КокошкаСто фустани носит, ко ќ... повеќе...

Обичаи и верувања

14 април 2018 (МИА) ... повеќе...

Обичаи и верувања

13 април 2018 (МИА) ... повеќе...

Обичаи и верувања

12 април 2018 (МИА) ... повеќе...

Обичаи и верувања

11 април 2018 (МИА) Народна филозофија Пословици и поговорки од Сетина и Попадија Извади си ги оч... повеќе...

Обичаи и верувања

10 април 2018 (МИА) Сведоштва Последниот од славната чалгија  Титов Велес, во минатиот и во почет... повеќе...

Обичаи и верувања

9 април 2018 (МИА) Здравици  1. Два ангела летаа,по престоли госпоски,киски цвеќе китеа,рајски пес... повеќе...

Обичаи и верувања

8 април 2018 (МИА) Воскресение Христово (Велигден) Именден празнуваат: Величко, Велика, Велјан, Во... повеќе...

Обичаи и верувања

7 април 2018 (МИА) Вeлика Сабота На Велика Сабота во текот на денот се прават последните подготовк... повеќе...

Обичаи и верувања

6 април 2018 (МИА) Велики Петок Велики петок освен Велипеток уште се вика и Распет петок зашто н... повеќе...

Обичаи и верувања

5 април 2018 (МИА) Велики Четврток  Во великата недела со обичаи и верувања особено е исполнет Вел... повеќе...

Обичаи и верувања

4 април 2018 (МИА) Брзозборки  Бел петел, бела пепел преташе. (три пати)Була ваља буроло, булче бу... повеќе...

Обичаи и верувања

3 април 2018 (МИА) Преданија и легенди Сoздание небото и земњата Кога ја напраил Господ Земњава, ... повеќе...