• A-
  • A
  • A+
вторник, 18 септември 2018, 

Бизнис

Исплатени 99 отсто од земјоделските субвенции

Исплатени 99 отсто од земјоделските субвенции

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - До први септември годинава се исплатени 99 отсто од ланските субве... повеќе...

 
Саемот за мебел од 9 до 14 октомври, ќе се воведат две вонредни автобуски линии

Саемот за мебел од 9 до 14 октомври, ќе се воведат две вонредни автобуски линии

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Саемот за мебел ќе се одржи од 9 до 14 октомври во комплексот ВИП ... повеќе...

Информативна работилница за царинските постапки и извоз во е-трговијата

Информативна работилница за царинските постапки и извоз во е-трговијата

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Асоцијацијата за е-трговија на Македонија започна со едукативни ра... повеќе...

Осум милиони евра на располагање на општините за инфраструктурни проекти

Осум милиони евра на располагање на општините за инфраструктурни проекти

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Општините од денеска ќе можат да аплицираат со нови капитални прое... повеќе...

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

Скопје, 14 септември 2018 Претседателката на Комисијата за хартии од вредност на Република Македони... повеќе...

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

Скопје, 14 септември 2018 Претседателката на Комисијата за хартии од вредност на Република Македони... повеќе...

СБ одобри заем од 33,4 милиони долари за развој на социјални услуги и ран детски развој во Македонија

СБ одобри заем од 33,4 милиони долари за развој на социјални услуги и ран детски развој во Македонија

Вашингтон, 13 септември 2018 (МИА) - Бордот на извршни директори на Светска банка денеска го одобри ... повеќе...

ИФЦ најавува поголема поддршка за Македонија

ИФЦ најавува поголема поддршка за Македонија

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Поддршка на приватниот сектор, подобрено снабдување со електрична ... повеќе...

Промоција на проектот за одржлив рамномерен регионален развој

Промоција на проектот за одржлив рамномерен регионален развој

Скопје, 14 септември 2018 (МИА) - Во Владата на Република Македонија денеска ќе биде промовиран прое... повеќе...

Закерберг: Фејсбук е подготвен да спречи идни изборни манипулации

Закерберг: Фејсбук е подготвен да спречи идни изборни манипулации

Сан Франциско, 14 септември 2018 (МИА) - Основачот на Фејсбук Марк Закерберг изјави дека гигантската... повеќе...

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

Апостолска во Солун: Македонија нуди стимулативни услови за нови инвестиции

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Министеркaта без ресор задолжена за странски инвестиции, Зорица Ап... повеќе...

Реконструкција на патот до Делчево преку Бигла

Реконструкција на патот до Делчево преку Бигла

Делчево, 13 септември 2018 (МИА) - Поради изведување градежни работи, од први октомври, сообра... повеќе...

Сугарески: Општините да подготват проекти за изградба на локални патишта

Сугарески: Општините да подготват проекти за изградба на локални патишта

Битола, 13 септември 2018 (МИА) -  Завршена е рехабилитацијата на регионалниот пат Новаци-Битола, ин... повеќе...

Објавен нов повик за субвенции на евтини авиолинии

Објавен нов повик за субвенции на евтини авиолинии

Могила, 13 септември 2018 (МИА) - Министерството за транспорт и врски денеска објави нов  повик за с... повеќе...

Лукаревска:Регистрацијата на даночните обврзници неопходна за новата реформа на ГДП

Лукаревска:Регистрацијата на даночните обврзници неопходна за новата реформа на ГДП

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Регистрацијата на физичките лица на системот е-Персонален данок за... повеќе...

Расте девизниот прилив од туризмот

Расте девизниот прилив од туризмот

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Девизниот прилив од туризмот во првата половина од годинава порасн... повеќе...

Бизнис заедницата го поздрави одложувањето на реформата за прогресивно оданочување

Бизнис заедницата го поздрави одложувањето на реформата за прогресивно оданочување

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Четирите стопански комори во државава испратија официјален допис д... повеќе...