Бизнис

САД наскоро можат да воведат нови царини за кинески стоки во вредност од 200 милијарди долари

САД наскоро можат да воведат нови царини за кинески стоки во вредност од 200 милијарди долари

Њујорк, 17 септември 2018 (МИА) – Наскоро може да биде донесена одлука за воведување нови американск... повеќе...

 
Апелацискиот суд го потврди планот за реорганизација на ТЕ-ТО

Апелацискиот суд го потврди планот за реорганизација на ТЕ-ТО

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Апелацискиот суд во Скопје го потврди планот за реорганизација на ... повеќе...

Преполовен извозот на македонски зеленчук во Русија

Преполовен извозот на македонски зеленчук во Русија

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Поради нереализираниот пласман на свежата зелка, преполовен е изво... повеќе...

Владата ќе објави тендер за универзален снабдувач со струја за домаќинствата (видео)

Владата ќе објави тендер за универзален снабдувач со струја за домаќинствата (видео)

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) – Тендер за избор на универзален снабдувач со електрична енергија за... повеќе...

Сугарески и Китанов на увид во градежните работи на автопатот Штип - Миладиновци

Сугарески и Китанов на увид во градежните работи на автопатот Штип - Миладиновци

Штип, 17 Септември 2018 (МИА) - Пролонгирано е пуштањето за сообраќај на автопатот Штип - Миладиновц... повеќе...

ЕЦБ: Нови банкноти од 100 и 200 евра во промет од следната пролет

ЕЦБ: Нови банкноти од 100 и 200 евра во промет од следната пролет

Брисел, 17 септември 2018 (МИА) - Нови банкноти од 100 и 200 евра треба да бидат во промет од 28 мај... повеќе...

Интензивна регионална соработка за поголема конкурентност на европскиот пазар

Интензивна регионална соработка за поголема конкурентност на европскиот пазар

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - За подобро и полесно позиционирање на пазарот, остварување деловни... повеќе...

Горивата поскапуваат од половина до 1,5 денар

Горивата поскапуваат од половина до 1,5 денар

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Горивата од ноќеска на полноќ поскапуваат од половина до денар и п... повеќе...

Глобал Тајмс: Кина нема да „игра само одбрана“ во трговската војна

Глобал Тајмс: Кина нема да „игра само одбрана“ во трговската војна

Пекинг, 17 септември 2018 (МИА) - Кинеското Министерство за надворешни работи соопшти денеска дека В... повеќе...

Поповолна состојбата во преработувачката индустрија, сметаат раководителите на фирмите

Поповолна состојбата во преработувачката индустрија, сметаат раководителите на фирмите

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Раководителите на фирмите од преработувачката индустрија оцениле д... повеќе...

Марк Бениоф - нов сопственик на весникот „Тајм“

Марк Бениоф - нов сопственик на весникот „Тајм“

Њујорк, 17 септември 2018 (МИА) - Коосновачот на Salesforce,com Марк Бениоф и неговата сопруга го ку... повеќе...

Работилница за проекција на паричните текови и управувањето со парични средства

Работилница за проекција на паричните текови и управувањето со парични средства

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Со поддршка на Светска банка, за кусо време успеавме да напредувам... повеќе...

Шиф: Големите банки пред ризик поголем од кога и да е

Шиф: Големите банки пред ризик поголем од кога и да е

Вашингтон, 17 септември 2018 (МИА) - Светот се соочува со нова економска криза, која ќе биде поголем... повеќе...

До 2025 роботите ќе извршуваат повеќе од работите наместо луѓето

До 2025 роботите ќе извршуваат повеќе од работите наместо луѓето

Женева, 17 септември 2018 (МИА) - Најдоцна до 2025 година, роботите ќе извршуваат 52 проценти од пос... повеќе...

Амазон истражува дали вработените продаваат доверливи податоци

Амазон истражува дали вработените продаваат доверливи податоци

Вашингтон, 17 септември 2018 (МИА) - Светскиот гигант за продажба на стоки преку интернет и нивна ис... повеќе...

Денеска нова цена на горивата

Денеска нова цена на горивата

Скопје, 17 септември 2018 (МИА) - Регулаторната комисија за енергетика на денешната седница треба да... повеќе...

Нова мерка на Владата за преквалификација на невработените според потребите на компаниите

Нова мерка на Владата за преквалификација на невработените според потребите на компаниите

Скопје, 16 септември 2018 (МИА) - Нова мерка „Шанса за сите“ која опфаќа преквалификација на неврабо... повеќе...