• A-
  • A
  • A+
четврток, 20 септември 2018, 

Бизнис

Сугарески: Автопатот Скопје - Блаце ќе се гради во две фази, точна сума по проектирањето

Сугарески: Автопатот Скопје - Блаце ќе се гради во две фази, точна сума по проектирањето

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) – Јавното претпријатие за државни патишта работи на проектот за изгр... повеќе...

 
Увозните цени на горивата во јули поскапи за 0,1 отсто на месечно и за 38,5 отсто на годишно ниво

Увозните цени на горивата во јули поскапи за 0,1 отсто на месечно и за 38,5 отсто на годишно ниво

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19) ... повеќе...

АД и акционери електронски ќе можат да добијат извештај од Централниот депозитар

АД и акционери електронски ќе можат да добијат извештај од Централниот депозитар

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Петстотини и триесет активни акционерски друштва и 70.000 сопствен... повеќе...

Намалени продажните цени на производителите на индустриски производи

Намалени продажните цени на производителите на индустриски производи

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупн... повеќе...

Климе Попоски, претседател на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето

Климе Попоски, претседател на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето

Скопје,   10 септември 2018 (МИА) Осигурителниот пазар во последните години бележи континуиран раст... повеќе...

Европски штрајк во „Рајанер“ на 28 септември

Европски штрајк во „Рајанер“ на 28 септември

Брисел, 10 септември 2018 (МИА) - Белгиските медиуми, повикувајќи се на синдикални извори, најавуваа... повеќе...

Менаџерка од Дојче банк тврди дека не е веројатен нов колапс од типот на Леман брадерс

Менаџерка од Дојче банк тврди дека не е веројатен нов колапс од типот на Леман брадерс

Франкфурт, 10 септември 2018 (МИА) - Светскиот шок предизвикан од колапсот на американската инвестиц... повеќе...

   Тевдовски: Повисоката наплата на даноци и придонеси за 120 милиони евра покажува зголемена економска активност

Тевдовски: Повисоката наплата на даноци и придонеси за 120 милиони евра покажува зголемена економска активност

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Наплатата на даноци и придонеси заклучно август е повисока за 120 ... повеќе...

Во Гевгелија отворен погон на грчка фирма за марамчиња

Во Гевгелија отворен погон на грчка фирма за марамчиња

Гевгелија, 10 септември 2018 (МИА) - Грчката фирма „Стар фреш“ од Катерини во Гевгелија отвори погон... повеќе...

Прва средба на високо ниво помеѓу ЕУ и САД за трговијата по тензиите

Прва средба на високо ниво помеѓу ЕУ и САД за трговијата по тензиите

Брисел, 10 септември 2018 (МИА) - Американскиот претставник за трговија Роберт Лајтхајзер денеска пр... повеќе...

Да се спои зелената карта со полисата за автоодговорност пред усогласување на законодавството

Да се спои зелената карта со полисата за автоодговорност пред усогласување на законодавството

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Македонија треба да ја усогласи законската регулатива со ЕУ-директ... повеќе...

Повторната изградба на вијадуктот во Џенова ќе чини околу 200 милиони евра

Повторната изградба на вијадуктот во Џенова ќе чини околу 200 милиони евра

Џенева, 10 септември 2018 (МИА) - Повторната изградба на урнатиоут вијадукт во Џенева ќе чини од 150... повеќе...

Кибер-ризиците се меѓу главните закани за економијата поврзана со интернет

Кибер-ризиците се меѓу главните закани за економијата поврзана со интернет

Монако, 10 септември 2018 (МИА) – Кибер-ризиците се меѓу главните закани за економијата поврзана со ... повеќе...

Централниот депозитар за хартии од вредност со дигитална алатка за крајните корисници

Централниот депозитар за хартии од вредност со дигитална алатка за крајните корисници

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Централниот депозитар за хартии од вредност денеска ќе промовира н... повеќе...

Германскиот економски советник доаѓа кон крајот на годината

Германскиот економски советник доаѓа кон крајот на годината

Скопје, 9 септември 2018 (МИА) - Испраќање економски советник од Германија и формирање управувачки к... повеќе...

Проблемите во земјоделството се генерирани со години и не може да се решат преку ноќ, вели Анѓушев

Проблемите во земјоделството се генерирани со години и не може да се решат преку ноќ, вели Анѓушев

Скопје, 9 септември 2018 (МИА) - Проблеми во земјоделството има и ќе има. Тие се генерирани со годин... повеќе...

Турција, Русија и Иран ќе тргуваат со своите национални валути

Турција, Русија и Иран ќе тргуваат со своите национални валути

Истанбул, 9 септември 2018 (МИА) - Турција, Русија и Иран планираат да стават крај на хегемонијата н... повеќе...