• A-
  • A
  • A+
сабота, 21 јули 2018, 

Култура

Природонаучниот музеј нема препаратор, дефицитарен е стручниот кадар

Природонаучниот музеј нема препаратор, дефицитарен е стручниот кадар

Скопје, 21 јули 2018 (МИА) - Од препараторски центар на Балканот, во кој се доаѓало на обука во 1970... повеќе...

 
Поставена изложба со фотографии на плажата „Галеб“ во Струга

Поставена изложба со фотографии на плажата „Галеб“ во Струга

Струга, 21 јули 2018 (МИА) - На градската плажа „Галеб“ во Струга синоќа беше поставена патувачката ... повеќе...

Солистички концерт на рускиот пијанист Вадим Колоденко на „Охридско лето“

Солистички концерт на рускиот пијанист Вадим Колоденко на „Охридско лето“

Охрид, 21 јули 2018 (МИА) – По синоќешниот настап заедно со виолинистката Алена Баева во рамки на „О... повеќе...

Во Крива Паланка изложба за дводецениското аматерско творештво на Игор Додевски

Во Крива Паланка изложба за дводецениското аматерско творештво на Игор Додевски

Крива Паланка, 20 јули 2018 (МИА) - Љубителите на уметноста од Крива Паланка од денеска можат да ја ... повеќе...

Конкурс за детскиот фестивал „Распеано симитче"

Конкурс за детскиот фестивал „Распеано симитче"

Крива Паланка, 20 јули 2018 (МИА) - Здружението „Центар за аудиовизуелни уметности“ со поддршка од о... повеќе...

Седмо издание на културно-забавната манифестација „На зајдосонце во Трпејца“

Седмо издание на културно-забавната манифестација „На зајдосонце во Трпејца“

Охрид, 20 јули 2018 (МИА) – Со изложба на уметнички дела на новинарот, публицистот, екологистот и ли... повеќе...

Музичка вечер со сонати за виолина и пијано на „Охридско лето“

Музичка вечер со сонати за виолина и пијано на „Охридско лето“

Охрид, 20 јули 2018 (МИА) - Руските уметници, виолинистката Алена Баева и пијанистот Вадим Колоденко... повеќе...

Некои општини би презеле споменици од „Скопје 2014“, проблем е што се незаконски поставени

Некои општини би презеле споменици од „Скопје 2014“, проблем е што се незаконски поставени

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Министерот за култура Асаф Адеми изјави дека работната група за „Скопје... повеќе...

Прва дебата за новиот закон за остварување на јавниот интерес во културата

Прва дебата за новиот закон за остварување на јавниот интерес во културата

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - До крајот на годинава треба да биде донесен закон за остварување на јав... повеќе...

„Тајната состојка“ на „Исцелителот“ откриена во Атина

„Тајната состојка“ на „Исцелителот“ откриена во Атина

Атина, 20 јули 2018 (МИА) - „Тајната состојка “ на „Исцелителот“ од вчера е „достапна“ и за грчката ... повеќе...

Наташа Милованчев изложува во Загреб

Наташа Милованчев изложува во Загреб

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Уметницата Наташа Милованчев овој месец во Музејот Пригорја, Галерија К... повеќе...

„Здив на подвиг“ - нова книга од Виктор Јакимовски

„Здив на подвиг“ - нова книга од Виктор Јакимовски

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Во издание на УЛИС излезе од печат втората поетска книга на младиот мак... повеќе...

Промовирина книга со еротскa народна проза и поезија од Иван Котев

Промовирина книга со еротскa народна проза и поезија од Иван Котев

Струмица, 20 јули 2018 (МИА) - Во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица синоќа беше промовир... повеќе...

Почнува 30. Поетска ноќ во Велестово

Почнува 30. Поетска ноќ во Велестово

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - На локации во Велестово и Охрид денеска и утре ќе се одржува 30-та „Пое... повеќе...

Во Демир Хисар изложба „Хаос“ на ликовната уметница Александра Најдовска

Во Демир Хисар изложба „Хаос“ на ликовната уметница Александра Најдовска

Демир Хисар, 20 јули 2018 (МИА) - Во фоајето на Домот на културата во Демир Хисар вечер ќе биде отво... повеќе...

Дебата за Предлог-законот за остварување на јавниот интерес во културата

Дебата за Предлог-законот за остварување на јавниот интерес во културата

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Министерството за култура денеска организира отворена јавна дебата за П... повеќе...

На „Скопско лето“ изложба инспирирана од играчките и роботите

На „Скопско лето“ изложба инспирирана од играчките и роботите

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - „Играчки и роботи во книгите на уметниците - пергамент концертина“ е на... повеќе...