Оригинални текстови

Реакција од општина Центар: Општината редовно ги расчистува и отстранува дивите депонии

Реакција од општина Центар: Општината редовно ги расчистува и отстранува дивите депонии

Скопје, 22 септември 2018  ВМРО-ДПМНЕ, покрај сите предизвици со кои се соочува државата во моменто... повеќе...

 
Министерска конференција „Наследство за иднината"

Министерска конференција „Наследство за иднината"

Подгорица, 21 септември 2018   Државниот секретар во Министерството за животна средина и просторно... повеќе...

Царината спречи обиди за криумчарење марихуана, откри мигранти, фалсификати...

Скопје, 19 септември 2018 Во текот на минатите две недели царинските службеници спречија обид за кр... повеќе...

Атанасов: Членството во ЕУ и НАТО ќе значи поквалитетно образование

Атанасов: Членството во ЕУ и НАТО ќе значи поквалитетно образование

Скопје, 18 септември 2018 Членството во Европската унија и НАТО за младите во Република Македонија... повеќе...

Бранко Наумоски ќе гласа ЗА на престојниот референдум

Скопје, 17 септември 2018 Следејќи ги дебатите, обраќањата и изјавите во медиумите на некои професо... повеќе...

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

Скопје, 14 септември 2018 Претседателката на Комисијата за хартии од вредност на Република Македони... повеќе...

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

КХВ на заедничка маса со берзанската индустрија

Скопје, 14 септември 2018 Претседателката на Комисијата за хартии од вредност на Република Македони... повеќе...

Отворено писмо со поддршка на референдумот од Националната платформа на ромски граѓански организации

Скопје, 14 септември 2018 ОТВОРЕНО ПИСМО ЗА ПОДРШКА на референдумот за решавање на прашањето со им... повеќе...

Владата на Република Македонија ја одржа 88-мата седница

11 септември 2018  Владата на денешната седница го усвои предлог - законот за изменување и дополнув... повеќе...

Јавна реакција за предметот „27ми април“

Јавна реакција за предметот „27ми април“

7 септември 2018 Коалицијата „Сите за правично судење“ ја истакнува својата загриженост по однос на... повеќе...

Јана Димитрова ги исполнила сите строги критериуми на конкурсот за стипенции

Скопје, 6 септември 2018 Доделувањето стипендии во 2017 година се одвиваше во законската постапка ... повеќе...

МВР:Изборот на правно лице за добивање лиценца за испитен центар на подрачјето на СВР - Струмица е спроведен согласно законот

МВР:Изборот на правно лице за добивање лиценца за испитен центар на подрачјето на СВР - Струмица е спроведен согласно законот

Скопје, 4 септември 2018  Министерството за внатрешни работи најостро ги демантира невистините изне... повеќе...

Царината заплени девизи, облека, техничка стока и фалсификати

Скопје, 3 септември 2018 Во текот на минатите две недели, царинските службеници спречија неколку оби... повеќе...

Обраќање на в.д. директорот на Драмски театар Скопје

Обраќање на в.д. директорот на Драмски театар Скопје

Скопје, 3 септември 2018 Има актери и актерки кои никој не ги знае по улогите што ги играле. Тие се... повеќе...

АМСМ: Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

АМСМ: Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

Скопје, 3 септември 2018 СОСТОЈБА: Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. ФР... повеќе...

КХВ ја вклучува младата популација да даде свој придонес за развој на пазарот на хартии од вредност

КХВ ја вклучува младата популација да даде свој придонес за развој на пазарот на хартии од вредност

Скопје, 31 август 2018 Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија во својата цврста о... повеќе...

МЕР:Ќе бараме мерки против вработениот кој несоодветно се однесувал кон граѓанските здруженија на Водно

Скопје, 30 август 2018  Почитувани  Би сакале да Ве информираме дека Акционерското друштво за врше... повеќе...