Оригинални текстови

Отворено писмо од Заедницата на Македонците во Хрватска против промена на уставното име и идентитетот

14 март 2018 Во името на Заедницата на Македонците во Република Хрватска како кровна организација н... повеќе...

 

Реакција на МЗ на изјавите на дел од археолозите во однос на локацијата на новиот Клинички центар

13 март 2018 Локацијата за новиот клинички центар не влегува во површината дефинирана како строго з... повеќе...

Поддршка за уредувачкиот колегиум на Телевизија ТЕЛМА

Скопје, 13 март 2018 Изразуваме поддршка за уредувачкиот колегиум на телевизија Телма. Цензурата е ... повеќе...

Реакција на МЗ на изјавата на д-р Сашко Кедев

13 март 2018  Министерство за здравство ја гарантира безбедноста на пациентите во процесот на лекув... повеќе...

Средба Груби-Ромеро: Приоритет ЕУ реформите

Средба Груби-Ромеро: Приоритет ЕУ реформите

Скопје, 12 март 2018 Денес (12 март 2018) претседателот на Комисијата за европски прашања на Собран... повеќе...

Царината заплени девизи, парфеми, фалсификати,...

Скопје, 12 март 2018 Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија обид за нелегален ... повеќе...

Состанок на Националната комисија за борба против трговијата со луѓе

12 март 2018 Во насока на исполнување на обврските превземени со Конвенцијата на Советот на Европа ... повеќе...

Соопштение на Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија

9 март 2018 Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија (САДУ) има морална одговорн... повеќе...

Реакција од Совет на Град Скопје

9 март 2018 Градот Скопје остро ги демантира наводите и дезинформациите објавени денеска (09.03.201... повеќе...

Реакција на Министерството за транспорт и врски на пресот на ВМРО-ДПМНЕ за автопатот Демир Капија-Смоквица

Скопје, 9 март 2018 Министерството за транспорт и врски остро реагира на прес конференцијата на ВМ... повеќе...

Видео порака од заменичката генерален-секретар на НАТО до Шекеринска и жените во Македонија (видео)

Видео порака од заменичката генерален-секретар на НАТО до Шекеринска и жените во Македонија (видео)

8 март 2018 Заменичката на генералниот секретар на НАТО, Роуз Готемелер, испрати специјална видео п... повеќе...

Груби се сретна со британскиот амбасадор Гарет

Скопје, 8 март 2018  Денес (8 март 2018), претседателот на Комисијата за европски прашања на Собран... повеќе...

АВМУ ги осудува заканите упатени кон Селмани

АВМУ ги осудува заканите упатени кон Селмани

Скопје, 8 март 2018 (МИА) - Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги најостро ги осудува... повеќе...

Груби се сретна со шпанскиот амбасадор

Скопје, 7 март 2018  Денес (7 март 2018), во просториите на Собранието на Република Македонија, пре... повеќе...

Царината поднесе 11 кривични пријави против четири правни и 10 физички лица

Скопје, 7 март 2018 Постапувајќи по констатирани неправилности, Царинската управа на Република Маке... повеќе...

МОН и Европската конфедерација на синдикати во образованието ги поставија темелите на идната соработка во насока на подобрување на образовниот процес

МОН и Европската конфедерација на синдикати во образованието ги поставија темелите на идната соработка во насока на подобрување на образовниот процес

6 март 2018 Почитувани,   Министерката за образование и наука Рената Дескоска доби писмо од г-... повеќе...

Царинската управа се стекна со сертификат ISO 9001:2015

Скопје, 6 март 2018  Царинската управа постојано ги подобрува внатрешните процеси во работењето со ... повеќе...