Оригинални текстови

Форум за демократска Македонија: Владата сеопфатно да се бори со корупцијата

Скопје, 10 август 2018  Форумот за демократска Македонија, заедница на иселеници од #Македонија, го... повеќе...

 

Град Скопје со реакција на прес-конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ

Скопје, 9 август 2018 ВМРО-ДМПНЕ треба да престане да го злоупотребува стравот на граѓаните за свое... повеќе...

ФДМ: Референдумот клучен за евроатлантските интеграции на Македонија

ФДМ: Референдумот клучен за евроатлантските интеграции на Македонија

7 август 2018 Форумот за демократска Македонија го поздравува долгоочекуваното распишување на #рефе... повеќе...

Царината заплени медицински материјали, очила, фалификати...

Скопје, 6 август 2018 Во текот на минатите две недели, царинските службеници спречија повеќе обиди ... повеќе...

Демант од кабинетот на министерот Шапуриќ за поврзаност со НВО „Мултикултура“

Скопје, 6 август 2018Mинистерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициска клим... повеќе...

Премиерот Зоран Заев на чествување 115 години од Илинденското востание во Благоевград

2 август 2018  Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев и Претседателот на Влада... повеќе...

Реакција на Де Лукс-ауто: Никогаш немаме дадено донација на партијата СДСМ

31 јули 2018 По бројни шпекулации во јавноста изминатиот период, сакам да објасним и да ја информир... повеќе...

Централен регистар: Тендерот за набавка на возила согласно Законот за јавни набавки

Централен регистар: Тендерот за набавка на возила согласно Законот за јавни набавки

29 јули 2018 Во врска со информациите на некои медиуми за постапката на избор за најповолен понудув... повеќе...

ФИТР: Весна Кузмановиќ не е ангажирана од Фондот по ниту една основа или договор

ФИТР: Весна Кузмановиќ не е ангажирана од Фондот по ниту една основа или договор

Скопје, 27 јули 2018 Во врска со информациите изнесени на денешната прес конференција на политичкат... повеќе...

Обраќање на претседателот на Собранието Џафери на Комеморативна седница по повод смртта на Демачи

Обраќање на претседателот на Собранието Џафери на Комеморативна седница по повод смртта на Демачи

Скопје, 27 јули 2018  Почитуван претседател на Република Косово, Почитуван претседател на Собрание... повеќе...

АВМУ: Лажни вести во демантот на СДСМ

Скопје, 27.07.2018 Во вчерашниот демант на СДСМ на реакцијата на Агенцијата за усвоените измени на ... повеќе...

Втора средба на надлежните институции за решавање на проблемите со Центарот за превенција и третман на зависности од дроги

Скопје, 27 јули 2018  Како резултат на иницијативата на Градоначалникот на Општина Кисела Вода, про... повеќе...

Издвоено мислење на членови на Комисијата за заштита од дискриминација

Скопје, 26 јули 2018 - Мнозинството на Комисијата за заштита од дискриминација донесе Мислење по п... повеќе...

Премиерот Заев на манифестацијата Mostar Peace Connection

24 јули 2018  Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев присуствуваше на традици... повеќе...

Царината откри измами и заплени цигари, козметика и облека

Скопје, 23 јули 2018 Во текот на минатата недела, царинските службеници открија три царински измами... повеќе...

Македонија 2025: За Преспанскиот договор потребен национален консензус и единство меѓу партиите

Македонија 2025: За Преспанскиот договор потребен национален консензус и единство меѓу партиите

23 јули 2018 КОМЕНТАРИ НА МАКЕДОНИЈА 2025 ЗА ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР Македонија 2025 е невладина, непр... повеќе...

Одржана 80. седница на Владата на Република Македонија

17 јули 2018 Владата на редовната 80-та седница го прифати предлог - законот за изменување на Избор... повеќе...