Оригинални текстови

Виртуозите Влатко Стефановски и Теодосиј Спасов на Деновите на Св.Кирил во Рим

Скопје, 26 мај 2018 Вчера во Палата Брачи на Музејот во Рим, во рамки на програмата на манифестациј... повеќе...

 
Средба на претседателот на Собранието Џафери со српската колешка Гојковиќ

Средба на претседателот на Собранието Џафери со српската колешка Гојковиќ

Скопје, 23 мај 2018 Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, својата д... повеќе...

Известување на Министерството за здравство до специјалистите стоматолози

20 мај 2018  Првпат од воспоставување на мрежата, таа се проширува со склучување на нови договори с... повеќе...

Тотал инженеринг: Нема никаков скандал, ниту каква било незаконитост во работата

11 мај 2018  Целосно ги демантираме изнесените невистини од страна на политичката партија ВМРО-ДПМН... повеќе...

Реакција на Владата за тврдењата на ВМРО-ДПМНЕ за фирмата „Тотал Инженеринг“

Реакција на Владата за тврдењата на ВМРО-ДПМНЕ за фирмата „Тотал Инженеринг“

Скопје, 11 мај 2018 Првиот договор фирмата Тотал Инженеринг ДООЕЛ Струмица со Владата на Република ... повеќе...

Писмен демант за прилог со наслов „Финансиска полиција влезе на клиниките за хематологија и ревматологија“ на ТВ Нова

Скопје, 11 мај 2018  Земајќи предвид дека на Вашиот медиум објавивте прилог со наслов „Финансиска п... повеќе...

МЖСПП: Контролата во Секторот отпад во редовните обврски на Управата за финансиска полиција

10 мај 2018 Министерството за животна средина и просторно планирање, со цел да се избегнат шпекула... повеќе...

Соопштение на Амбасадата на Исламската Република Иран за повлекувањето на САД од Нуклеарниот договор

10 мај 2018 Повлекувањето на САД од нуклеарниот договор Во вторникот навечер американскиот Претседа... повеќе...

Регионална платформа: Неопходно е да се истражи кој и по чија наредба пукаше во Оливера Лакиќ

Регионална платформа: Неопходно е да се истражи кој и по чија наредба пукаше во Оливера Лакиќ

Подгорица, 10 мај 2018 Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободата на меди... повеќе...

Лекарска комора: Да се избегнува практиката на објавување имиња и презимиња на доктори за кои се поведува некаква постапка

Скопје, 9 мај 2018  Лекарската комора на Македонија во името на сите доктори искрено жали за смртта... повеќе...

Реакција на општина Струмица на прес-конференцијата на Мицкоски за продажба на земјиште

Реакција на општина Струмица на прес-конференцијата на Мицкоски за продажба на земјиште

Скопје, 8 мај 2018 Општина Струмица најодговорно ги демантира инсинуациите за наводен судир на инте... повеќе...

Запленети археолошки предмети, златен накит и цигари во изминатите три недели

8 мај 2018 Во текот на минатите три недели, царинските службеници спречија повеќе обиди за криумчар... повеќе...

Честитка од Џафери по повод Денот на полицијата

7 мај 2018  Почитувани припадници на полициските сили на Република Македонија Имам чест и задоволс... повеќе...

Реакција на Град Скопје за работата на депонијата Дрисла

Скопје, 6 мај 2018  Град Скопје реагира на серијата на прес-конференции на ВМРО-ДПМНЕ на кои се пла... повеќе...

Демант од МВР за исхраната на припадниците на ЕБР

Скопје, 4 мај 2018 Министерството за внатрешни работи категорично ги отфрла политикантските и нето... повеќе...

МЗЖВ: Донесени и изменети пет закони во интерес на земјоделците

Скопје, 3 мај 2018 Собранието усвои измени и дополни на пет закони во областа на земјоделството. Ст... повеќе...

Македонија учествуваше на Меѓународна конференција на Светската организација на слободни зони

Скопје, 2 мај 2018 На 29 април 2018 година во организација на Светската организација на слободни зо... повеќе...