• A-
  • A
  • A+
четврток, 21 јуни 2018, 

Интервју

Бучковски: Договорот е реален копромис кој го гарантира идентитетот и ги отвора вратите на ЕУ и НАТО

Бучковски: Договорот е реален копромис кој го гарантира идентитетот и ги отвора вратите на ЕУ и НАТО

Скопје, 16 јуни 2018 (МИА) - МИА побара мислења и ставови од сите поранешни премиери на Република Ма... повеќе...

 
Хан за МИА: Верувам дека Советот на ЕУ ќе одреди датум за преговори

Хан за МИА: Верувам дека Советот на ЕУ ќе одреди датум за преговори

Брисел, 14 јуни 2018 (МИА) - Еврокомесарот за проширување и добрососедска политика Јоханес Хан во ин... повеќе...

МИА интервју: Јенс Столтенеберг, генерален секретар на НАТО (видео)

МИА интервју: Јенс Столтенеберг, генерален секретар на НАТО (видео)

Брисел, 13 јуни 2018 (МИА) - НАТО веќе има донесено одлука дека Македонија ќе добие покана за членст... повеќе...

Катарина Коцевска, селектор и уметнички директор на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“

Катарина Коцевска, селектор и уметнички директор на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“

Прилеп, 9 јуни 2018 (МИА) - Театарот е чудо кое опстојува, а МТФ „Војдан Чернодрински“ е празник на ... повеќе...

Лариса Жулина - Митовска, најспешен просветен работник во Крива Паланка

Лариса Жулина - Митовска, најспешен просветен работник во Крива Паланка

Крива Паланка, 9 јуни 2018 (МИА)  - На свечена академија по повод денот на просветителите – 24 мај, ... повеќе...

Османи: Важно е да се задржи довербата помеѓу Скопје и Атина

Османи: Важно е да се задржи довербата помеѓу Скопје и Атина

Брисел 8 јуни 2018 Вицепремиерот задолжен за европски прашања Бујар Османи во интервју за МИА нагла... повеќе...

Даријан Сотировски, претседател на Комисијата за верски заедници во РМ

Даријан Сотировски, претседател на Комисијата за верски заедници во РМ

Скопје, 2 јуни 2018 (МИА) - Даријан Сотировски од февруари годинава е директор на Комисијата за одно... повеќе...

Апостол Симовски, директор на Државнот завод за статистика

Апостол Симовски, директор на Државнот завод за статистика

Скопје, 1 јуни 2018 (МИА) Државниот завод за статистика денеска го одбележува Денот на статистиката... повеќе...

Унковски: Сè уште не се сфаќа докрај значењето на културата

Унковски: Сè уште не се сфаќа докрај значењето на културата

Скопје, 29 мај 2018 (МИА) - Југословенско драмско позориште (ЈДП) со две изведби на претставата „Ајн... повеќе...

Сретен Давидов, добитник на државното признание за најдобар млад научник

Сретен Давидов, добитник на државното признание за најдобар млад научник

Неготино, 26 мај 2018 (МИА) - Сретен Давидов го доби државното признание за најдобар млад научник во... повеќе...

Борис Тунџев, директор на Агенцијата за катастар на недвижности

Борис Тунџев, директор на Агенцијата за катастар на недвижности

Скопје, 25 мај 2018 (МИА) - Со Борис Тунџев, директор на Агенцијата за катастар на недвижности, разг... повеќе...

 Дарко Тодоровски, млад оперски пејач

Дарко Тодоровски, млад оперски пејач

Куманово, 21 мај 2018 (МИА)  Младиот баритон, Дарко Тодоровски од Куманово и магистрант на Музичкат... повеќе...

Интервју, Драган Тевдовски, министер за финансии

Интервју, Драган Тевдовски, министер за финансии

Скопје, 19 мај 2018 Се вративте од Годишните средби на Европската банка за обнова и развој. Најави... повеќе...

Интервју, Милан Кучан, првиот претседател на Република Словенија

Интервју, Милан Кучан, првиот претседател на Република Словенија

Скопје, 18 мај 2018  Милан Кучан, првиот претседател на Република Словенија, во интервју за МИА вел... повеќе...

Васка Мојсовска, претседател на Националната федерација на фармери

Васка Мојсовска, претседател на Националната федерација на фармери

Скопје, 13 мај 2018  -  Измените на Законот за земјоделство и рурален развој со кои треба да се вов... повеќе...

Љубомир Фрчкоски, професор по меѓународно право

Љубомир Фрчкоски, професор по меѓународно право

Скопје, 11 мај 2018  Со Љубомир Фрчкоски, професор по Меѓународно јавно право при УКИМ, разговаравм... повеќе...

Тони Дескоски, професор по меѓународно право на УКИМ

Тони Дескоски, професор по меѓународно право на УКИМ

Скопје, 10 мај 2018 Со Тони Дескоски, професор по меѓународно право на Универзитетот „Свети Кирил и... повеќе...