• A-
  • A
  • A+
петок, 25 мај 2018, 

Финансии

Извештај на Европската комисија: Македонската економија е на вистински пат

Извештај на Европската комисија: Македонската економија е на вистински пат

Скопје, 25 мај 2018 (МИА) - Според Извештајот на Европската комсиија Македонија бележи најголем напр... повеќе...

 
Тевдовски и Ангеловска-Бежоска во Брисел

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска во Брисел

Скопје, 25 мај 2018 (МИА) - Министерот за финансии Драган Тевдовски и гувернерот на Народнат... повеќе...

Иванов ги прими новиот и досегашниот гувернер на НБРМ, Ангеловска-Бежоска и Богов

Иванов ги прими новиот и досегашниот гувернер на НБРМ, Ангеловска-Бежоска и Богов

Скопје, 24 мај 2018 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, ги прими Анита Анг... повеќе...

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска во работна посета на Брисел

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска во работна посета на Брисел

Скопје, 24 мај 2018 (МИА) - Министерот за финансии Драган Тевдовски и гувернерот на Народнат... повеќе...

Тевдовски очекува да продолжи добрата соработка со новиот гувернер на НБРМ

Тевдовски очекува да продолжи добрата соработка со новиот гувернер на НБРМ

Скопје, 23 мај 2018 (МИА)  - Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска оствари средба со новои... повеќе...

Ангеловска-Бежоска: Предизвик за спроведување успешна и независна монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Предизвик за спроведување успешна и независна монетарна политика

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Новоизбраниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Анита ... повеќе...

Ангеловска-Бежоска: Предизвик за спроведување успешна и независна монетарна политика

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Новоизбраниот гувернер на Народната банка на Република Македонија Анита ... повеќе...

Ангеловска-Бежоска: Предизвик за спроведување успешна и независна монетарна политика

Ангеловска-Бежоска: Предизвик за спроведување успешна и независна монетарна политика

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Продолжување со спроведување на успешна и независна монтерна политика во... повеќе...

Тевдовски: Правиме се да се поддржи растот на платите

Тевдовски: Правиме се да се поддржи растот на платите

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) – Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска оцени дека последните по... повеќе...

Богов:  Седум години на стабилен курс на денарот и стабилен банкарски систем

Богов: Седум години на стабилен курс на денарот и стабилен банкарски систем

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Стабилен курс на денарот и стабилен банкарски систем, што бележеше раст ... повеќе...

Анита Ангеловска - Бежовска ќе ја преземе функцијата гувернер на НБРМ

Анита Ангеловска - Бежовска ќе ја преземе функцијата гувернер на НБРМ

Скопје, 22 мај 2018 (МИА) - Новоизбраниот гувернер на Народната банка на Република Анита Ангеловска ... повеќе...

Тевдовски: Јавниот долг ставен под контрола

Тевдовски: Јавниот долг ставен под контрола

Скопје, 21 мај 2018 (МИА) - После повеќе од 10 години јавниот долг е ставен под контрола, отплатени ... повеќе...

Мандатот на Богов истекува утре, предлогот за Ангеловска-Бежоска пред пратениците

Мандатот на Богов истекува утре, предлогот за Ангеловска-Бежоска пред пратениците

Скопје, 20 мај 2018 (МИА) - Утре истекува седумгодишниот мандат на гувернерот на Народната банка на ... повеќе...

Тевдовски: Фирмите добија над 120 милиони евра поврат на ДДВ

Тевдовски: Фирмите добија над 120 милиони евра поврат на ДДВ

Скопје, 19 мај 2018 (МИА) - Подобрена е наплатата на приходите кај скоро сите ставки во буџетот и зг... повеќе...

Намалување на казните во царината со измени на Законот за Царинска управа

Намалување на казните во царината со измени на Законот за Царинска управа

Скопје, 18 мај 2018 (МИА) -  Со измените на Законот за царинска управа се создава можност за олабаву... повеќе...

НБРМ објави водич за едукација при управување со лични финансии

НБРМ објави водич за едукација при управување со лични финансии

Скопје, 18 мај 2018 (МИА) - Народната банка на Република Македонија објави публикација „Паметно упра... повеќе...

Царината и ТДР Скопје ќе спречуваат фалсификување цигари

Царината и ТДР Скопје ќе спречуваат фалсификување цигари

Скопје, 17 мај 2018 (МИА) - Со меморандум за соработка потпишан меѓу Царинската управа на Република ... повеќе...