• A-
  • A
  • A+
четврток, 20 септември 2018, 

Финансии

Конференција за програмата за економски реформи

Конференција за програмата за економски реформи

Скопје, 11 јуни 2018 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи конференција „Програма за економски рефор... повеќе...

 
Тевдовски: По една година значително подобрена состојбата во јавните финансии

Тевдовски: По една година значително подобрена состојбата во јавните финансии

Скопје, 10 јуни 2018 (МИА) - Подобрена е состојбата во јавните финансии во Македонија, а тоа го потв... повеќе...

Тевдовски: По една година значително подобрена состојбата во јавните финансии

Тевдовски: По една година значително подобрена состојбата во јавните финансии

Скопје, 10 јуни 2018 (МИА) - Подобрена е состојбата во јавните финансии во Македонија, а тоа го потв... повеќе...

Ефектите на јавните расходи врз БДП под очекуваните

Ефектите на јавните расходи врз БДП под очекуваните

Скопје, 10  јуни 2018 (МИА) - Во земјава има многу ниска ефикасност на јавната потрошувачка, мерена ... повеќе...

Средба Тевдовски - Укстра во Сплит

Средба Тевдовски - Укстра во Сплит

Скопје, 9 јуни 2018 (МИА) - Министерот за финансии Драган Тевдовски оствари средба со холандскиот ми... повеќе...

Тевдовски и гувернерката Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на СБ и ММФ

Тевдовски и гувернерката Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на СБ и ММФ

Скопје, 9 јуни 2018 (МИА) - Делегација предводена од министерот за финансии Драган Тевдовски и гувер... повеќе...

Тевдовски и гувернерката Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на СБ и ММФ (ДПЛ)

Тевдовски и гувернерката Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на СБ и ММФ (ДПЛ)

Скопје, 9 јуни 2018 (МИА) - Делегација предводена од министерот за финансии Драган Тевдовски и гувер... повеќе...

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на СБ и ММФ

Тевдовски и Ангеловска-Бежоска на Конституенцата на СБ и ММФ

Скопје, 9 јуни 2018 (МИА) - Делегација предводена од министерот за финансии Драган Тевдовски и гувер... повеќе...

Консултации за законот за јавни набавки со институции

Консултации за законот за јавни набавки со институции

Скопје, 8 јуни 2018 (МИА) - Во Министерството за финансии се одржа јавна дебата со институциите за Н... повеќе...

Заврши 11. Конференција за плаќања и пазарна инфраструтура

Заврши 11. Конференција за плаќања и пазарна инфраструтура

Скопје, 8 јуни 2018 (МИА) - Претставници од 21 централна банка од регионот на Западна, Централна и И... повеќе...

Со рано идентификување и брзо реагирање кон долгот, до поефикасна наплата

Со рано идентификување и брзо реагирање кон долгот, до поефикасна наплата

Скопје, 8 јуни 2018 (МИА) - Некои даночни обврзници не ги исполнуваат даночните обврски поради незна... повеќе...

Ангеловска – Бежоска: Поскапувањето на нафтата очекувано, нема да предизвика инфлаторни промени

Ангеловска – Бежоска: Поскапувањето на нафтата очекувано, нема да предизвика инфлаторни промени

Охрид, 6 јуни 2018 (МИА) – Растот на цената на нафтата на светските берзи не се очекува да предизвик... повеќе...

Ангеловска – Бежоска: Платежната инфраструктура во Македонија е во линија со светските стандарди

Ангеловска – Бежоска: Платежната инфраструктура во Македонија е во линија со светските стандарди

Охрид, 6 јуни 2018 (МИА) – Повеќе од 120 претставници на централни банки од дваесеттина држави учест... повеќе...

Единаесетта конференција за плаќања и пазарна инфраструктура

Единаесетта конференција за плаќања и пазарна инфраструктура

Охрид, 6 јуни 2018 (МИА)  - „Време е за дигитализација“ е тема на единаесеттата конференција  за пла... повеќе...

МФ:Нема ново нето задолжување од денешната аукција

МФ:Нема ново нето задолжување од денешната аукција

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Нема ново нето задолжување со денешната аукција. На аукцијата на државни... повеќе...

Тевдовски: Стапката на ДДВ за станови останува пет отсто

Тевдовски: Стапката на ДДВ за станови останува пет отсто

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Граѓаните ќе можат повторно да поднесуваат барања за приватизација на гр... повеќе...

Продолжен рокот за приватизација на државно земјиште

Продолжен рокот за приватизација на државно земјиште

Скопје, 5 јуни 2018 (МИА) - Министерството за финансии подготви измени на Законот за приватизација и... повеќе...