Финансии

Лукаревска:Регистрацијата на даночните обврзници неопходна за новата реформа на ГДП

Лукаревска:Регистрацијата на даночните обврзници неопходна за новата реформа на ГДП

Скопје, 13 септември 2018 (МИА) - Регистрацијата на физичките лица на системот е-Персонален данок за... повеќе...

 
Сите физички лица кои остваруваат приход да се регистрираат во е-системот на УЈП за персонален данок (ДПЛ)

Сите физички лица кои остваруваат приход да се регистрираат во е-системот на УЈП за персонален данок (ДПЛ)

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) – Сите физички лица кои во текот на 2018 година имаат остварено прих... повеќе...

Сите што остваруваат приход да се регистрираат во е-системот на УЈП за персонален данок

Сите што остваруваат приход да се регистрираат во е-системот на УЈП за персонален данок

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) – Сите физички лица што во текот на 2018 година имаат остварено прих... повеќе...

НБРМ: Монетарната политика соодветна на економските и финансиските услови

НБРМ: Монетарната политика соодветна на економските и финансиските услови

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка на Р... повеќе...

До крајот на годината граѓаните со еден клик ќе имаат увид во сите расходи на Владата

До крајот на годината граѓаните со еден клик ќе имаат увид во сите расходи на Владата

Скопје, 12 септември 2018 (МИА) - До крајот на годината само неколку клика ќе ги делат граѓаните од ... повеќе...

Тевдовски во посета на „Пекабеско“: Интерес од компаниите за 100  милиони евра од ЕИБ

Тевдовски во посета на „Пекабеско“: Интерес од компаниите за 100 милиони евра од ЕИБ

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Новите 100 милиони евра од евтината кредитна линија од Европската ... повеќе...

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) – На македонските мали и средни компании од денеска им е достапна по... повеќе...

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти (ДПЛ)

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти (ДПЛ)

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) – На македонските мали и средни компании од денеска им е достапна по... повеќе...

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Кредитите од ЕИБ за МСП со камата до 3,5 проценти

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) – На македонските мали и средни компании од денеска им е достапна по... повеќе...

Продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар - најсилни автоодговорноста, каското, но и здравственото

Продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар - најсилни автоодговорноста, каското, но и здравственото

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Во првата половина од годината осигурителниот пазар бележи пораст ... повеќе...

Потпишување договор за 100 милиони евра од ЕИБ

Потпишување договор за 100 милиони евра од ЕИБ

Скопје, 11 септември 2018 (МИА) - Договор со Европската инвестициска банка (ЕИБ) за користење 100 ми... повеќе...

АД и акционери електронски ќе можат да добијат извештај од Централниот депозитар

АД и акционери електронски ќе можат да добијат извештај од Централниот депозитар

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Петстотини и триесет активни акционерски друштва и 70.000 сопствен... повеќе...

   Тевдовски: Повисоката наплата на даноци и придонеси за 120 милиони евра покажува зголемена економска активност

Тевдовски: Повисоката наплата на даноци и придонеси за 120 милиони евра покажува зголемена економска активност

Скопје, 10 септември 2018 (МИА) - Наплатата на даноци и придонеси заклучно август е повисока за 120 ... повеќе...

Договорот за 100 милиони евра од ЕИБ ќе се потпише во вторник, аплицирањето почнува во октомври

Договорот за 100 милиони евра од ЕИБ ќе се потпише во вторник, аплицирањето почнува во октомври

Скопје, 9 септември 2018 (МИА) - Договорот со Европската инвестициска банка (ЕИБ) за користење на 10... повеќе...

За Тевдовски проектираниот раст остварлив,  за гувернерката зависи од последните два квартала

За Тевдовски проектираниот раст остварлив, за гувернерката зависи од последните два квартала

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) - Македонија има капацитет да го достигне проектираниот раст од 3,2 п... повеќе...

Тевдовски: Во август направен поврат на ДДВ од 44 милиони евра

Тевдовски: Во август направен поврат на ДДВ од 44 милиони евра

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) - Преку 15,3 милијарди денари или 250 милиони евра се инјектирани во ... повеќе...

Едногодишни грантови за осум организации од УСАИД

Едногодишни грантови за осум организации од УСАИД

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) -  Осум организации денеска ќе добијат едногодишни грантови преку Про... повеќе...