Финансии

Седница на Комитетот за финансиска стабилност

Седница на Комитетот за финансиска стабилност

Скопје, 7 септември 2018 (МИА) - Комитетот за финансиска стабилност денеска ќе ја одржи шестата седн... повеќе...

 
„Православни светци“ - нова серија ковани пари за колекционерски цели на НБРМ

„Православни светци“ - нова серија ковани пари за колекционерски цели на НБРМ

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Народната банка на Република Македонија издаде и пушти во оптек нов... повеќе...

Општините заинтересирани за вградување фотоволтаични системи на јавните објекти

Општините заинтересирани за вградување фотоволтаични системи на јавните објекти

Скопје, 6 септември 2018 (МИА) - Општините заинтересирани за користење на средства за вградвање фото... повеќе...

Гувернерката на НБРМ на Финансиски форум во Виена

Гувернерката на НБРМ на Финансиски форум во Виена

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Гувернерката на Народната банка на Република Македонија Анита Ангел... повеќе...

Седумдесет милиони евра од Светска банка за капитални проекти во патна инфраструктура

Седумдесет милиони евра од Светска банка за капитални проекти во патна инфраструктура

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - За реконструкција и изградба на локални патишта ќе се инвестираат о... повеќе...

Шест општини со 290,7 милиони денари преку проект со СБ ќе ги подобруваат условите

Шест општини со 290,7 милиони денари преку проект со СБ ќе ги подобруваат условите

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Шест општини од Македонија добија 290,7 милиони денари преку Проект... повеќе...

Тевдовски: Ликвидноста на буџетот одлична, немаме потреба од ребаланс (видео)

Тевдовски: Ликвидноста на буџетот одлична, немаме потреба од ребаланс (видео)

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Макроекономските показатели се одлични и позитивни, а и ликвидноста... повеќе...

Шест општини ќе добијат 290,7 милиони денари за инфраструктурни проекти

Шест општини ќе добијат 290,7 милиони денари за инфраструктурни проекти

Скопје, 5 септември 2018 (МИА) - Изградба и реконструкција на локална патна мрежа, атмосферска канал... повеќе...

Ангеловска-Бежоска ги предлага Нацевска и Митреска за вицегувернерки

Ангеловска-Бежоска ги предлага Нацевска и Митреска за вицегувернерки

Скопје, 4 септември 2018 (МИА) - Гувернерот на Народната банка на Република Македонија Анита Ангелов... повеќе...

Драган Тевдовски, министер за финансии

Драган Тевдовски, министер за финансии

Скопје, 1 сепетмври 2018 На месечно ниво Министерството за финансии објавува Ивештај за извршувањет... повеќе...

Тевдовски: Очекуваме раст околу 30 милиони евра кај данокот на добивка

Тевдовски: Очекуваме раст околу 30 милиони евра кај данокот на добивка

Скопје, 1 септември 2018 (МИА) - Во Буџетот на Република Македонија има одлична наплата на приходите... повеќе...

Да се продлабочи соработката со Холандија, досега поддржани проекти со 150 милиони евра

Да се продлабочи соработката со Холандија, досега поддржани проекти со 150 милиони евра

Скопје, 31 август 2018 (МИА) - Министерот за финансии Драган Тевдовски оствари средба со Алберт Гера... повеќе...

КХВ ја вклучува младата популација да даде свој придонес за развој на пазарот на хартии од вредност

КХВ ја вклучува младата популација да даде свој придонес за развој на пазарот на хартии од вредност

Скопје, 31 август 2018 Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија во својата цврста о... повеќе...

Уште 100 милиони евра од ЕИБ есенва ќе бидат достапни на фирмите

Уште 100 милиони евра од ЕИБ есенва ќе бидат достапни на фирмите

Скопје, 30 август 2018 (МИА)  - Од оваа есен фирмите ќе можат да аплицираат за 100 милиони евра евти... повеќе...

Тевдовски: 28,7 милиони евра од СБ за нови градинки и унапредување на социјалните услуги

Тевдовски: 28,7 милиони евра од СБ за нови градинки и унапредување на социјалните услуги

Скопје, 30 август 2018 (МИА)  - Министерството за финансии ќе склучи договор со Светска банка (СБ) з... повеќе...

Тевдовски: Обезбедени средства за проширување на патот Крива Паланка - Деве Баир

Тевдовски: Обезбедени средства за проширување на патот Крива Паланка - Деве Баир

Скопје, 30 август 2018 година (МИА) - Владата, во соработка со ЈП за државни патишта, ќе го реализир... повеќе...

Законски измени за поголема заштита на корисниците на осигурителни полиси

Законски измени за поголема заштита на корисниците на осигурителни полиси

Скопје, 28 август 2018 (МИА) - Осигурителните компании ќе бидат обврзани во рок од пет дена да ги об... повеќе...