• A-
  • A
  • A+
четврток, 20 септември 2018, 

Финансии

Наесен фирмите ќе можат да ги користат 100-те милиони евра од ЕИБ

Наесен фирмите ќе можат да ги користат 100-те милиони евра од ЕИБ

Скопје, 31 јули 2018 (МИА) - Наесен 100-те милиони евра евтини кредити од Европската инвестициска ба... повеќе...

 
Усвоени измени на Царинскиот закон со кои се намалуваат глобите за прекршоци

Усвоени измени на Царинскиот закон со кои се намалуваат глобите за прекршоци

Скопје, 30 јули 2018 (МИА) -  Побрз проток на стоки, олабавување на казнената политика и хармонизаци... повеќе...

Усвоени измени на Царинскиот закон со кои се намалуваат глобите за прекршоци

Усвоени измени на Царинскиот закон со кои се намалуваат глобите за прекршоци

Скопје, 30 јули 2018 (МИА) -  Побрз проток на стоки, олабавување на казнената политика и хармонизаци... повеќе...

МФ: Обезбедените пари за референдумот нема да влијаат врз буџетските програми и проекти

МФ: Обезбедените пари за референдумот нема да влијаат врз буџетските програми и проекти

Скопје, 30 јули 2018 (МИА) - Се кратат помали суми од повеќе поголеми буџетски корисници, а се алоци... повеќе...

Помали акцизи за малите произведувачи на алкохол

Помали акцизи за малите произведувачи на алкохол

Скопје, 30 јули 2018 (МИА) - Се намалуваат акцизите за малите произведувачи на алкохол, со новиот Пр... повеќе...

МФ: 72 капитални проекти за подобри услови за живот во општините (видео)

МФ: 72 капитални проекти за подобри услови за живот во општините (видео)

Скопје, 29 јули 2018 (МИА) - Градинка, јавни објекти, водоводна мрежа, локални патишта - се дел од к... повеќе...

МФ: 72 капитални проекти за подобри услови за живот во општините (видео)

МФ: 72 капитални проекти за подобри услови за живот во општините (видео)

Скопје, 29 јули 2018 (МИА) - Градинка, јавни објекти, водоводна мрежа, локални патишта - се дел од к... повеќе...

Се воведува лимит на трошоците на граѓаните при користење потрошувачки кредити

Се воведува лимит на трошоците на граѓаните при користење потрошувачки кредити

Скопје, 28 јули 2018 (МИА) - Ограничување на надоместоците кои ги плаќаат граѓаните при одобрување и... повеќе...

 Граѓаните и фирмите земале повеќе кредити во вториот квартал

Граѓаните и фирмите земале повеќе кредити во вториот квартал

Скопје, 28 јули 2018 (МИА) - Домаќинствата и корпоративниот сектор најмногу придонесоа за раст на кр... повеќе...

Две фирми повлекоа проекти од Фондот за иновации

Две фирми повлекоа проекти од Фондот за иновации

Скопје, 26 јули 2018 (МИА) - Компаниите ДОО Гинис 3Д Прилеп и КАСТ ИНВЕСТ ДОО Скопје, кои добија сре... повеќе...

НБРМ: Поповолна состојба во економијата во вториот квартал

НБРМ: Поповолна состојба во економијата во вториот квартал

Скопје, 26 јули 2018 (МИА) - Советот на Народната банка на Република Македонија денеска го разгледа ... повеќе...

Фајнанс Тинк: Капиталните инвестиции со значителна подреализација

Фајнанс Тинк: Капиталните инвестиции со значителна подреализација

Скопје, 25 јули 2018 (МИА) - Во првата половина од 2018 година, реализацијата на капиталните инвести... повеќе...

Даночните обврзници во туристичките места и на патните делници под засилен мониторинг на УЈП

Даночните обврзници во туристичките места и на патните делници под засилен мониторинг на УЈП

Скопје, 24 јули 2018 (МИА) - Даночните обврзници што вршат дејност во туристичките места, како и суб... повеќе...

ЕБРД со нова стратегија за Македонија за 2018-2023

ЕБРД со нова стратегија за Македонија за 2018-2023

Скопје, 24 јули 2018 (МИА) - Кон крајот на годината се очекува да биде одобрена новата стратегија за... повеќе...

Во 34 одделенија на УИПР, граѓаните можат да поднесуваат барања за приватизација

Во 34 одделенија на УИПР, граѓаните можат да поднесуваат барања за приватизација

Скопје, 24 јули 2018 (МИА) - Во 34 одделенија на Управата за имотно правни работи низ Македонија мож... повеќе...

Царината откри измами и заплени цигари, козметика и облека

Скопје, 23 јули 2018 Во текот на минатата недела, царинските службеници открија три царински измами... повеќе...

Собранието ја усвои завршната сметка за Буџетот 2017

Собранието ја усвои завршната сметка за Буџетот 2017

Скопје, 23 јули 2018 (МИА) -  Собранието ја усвои завршната сметка за Буџетот за 2017 година во рамк... повеќе...