• A-
  • A
  • A+
четврток, 20 септември 2018, 

Финансии

СБ: Има исклучителен напредок во управувањето со јавниот долг во Македонија

СБ: Има исклучителен напредок во управувањето со јавниот долг во Македонија

Скопје, 22 јули 2018 (МИА) - Македонија за кус период има исклучителен напредок во управувањето со ј... повеќе...

 
Ќе се менува методологијата за проценка за да нема паушални пресметки на данокот на имот

Ќе се менува методологијата за проценка за да нема паушални пресметки на данокот на имот

Скопје, 22 јули 2018 (МИА) - Паушална и повисока проценета вредност на имотoт од реалната пазарна вр... повеќе...

Тевдовски: Работиме на реформи во системот на јавни финансии

Тевдовски: Работиме на реформи во системот на јавни финансии

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Министерството за финансии напорно работи на реформи во системот на јав... повеќе...

НБРМ ќе ја усогласува монетарната статистика со најновите европски стандарди

НБРМ ќе ја усогласува монетарната статистика со најновите европски стандарди

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Народната банка на Република Македонија во текот на овој и наредниот ме... повеќе...

Македонија ја потпиша Конвенцијата на ОЕЦД

Македонија ја потпиша Конвенцијата на ОЕЦД

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Со цел борба против даночната евазија и сивата економија, Република Мак... повеќе...

Охридска банка објави конкурс за поддршка на млади инструменталисти

Охридска банка објави конкурс за поддршка на млади инструменталисти

Скопје, 17 јули 2018 (МИА) - Охридска банка Сосиете Женерал го отвара првиот конкурс во рамките на О... повеќе...

Елези: Ги следиме меѓународните стандарди за спречување даночно затајување

Елези: Ги следиме меѓународните стандарди за спречување даночно затајување

Скопје, 17 јули 2018 (МИА) - Република Македонија ги следи меѓународните стандарди и трендови за спр... повеќе...

МФ: Воведување краудфандинг за поголем пристап до капитал за малите и средни претпријатија

МФ: Воведување краудфандинг за поголем пристап до капитал за малите и средни претпријатија

Скопје, 16 јули 2018 (МИА) - Примена на краудфандинг во Македонија, односно концепт на прибирање сре... повеќе...

Тевдовски: Во 2018 година ќе ги оствариме проекциите за раст

Тевдовски: Во 2018 година ќе ги оствариме проекциите за раст

Скопје, 16 јули 2018 (МИА ) - Во 2018 година ќе ја оствариме нашата проекција за раст и Македонија ќ... повеќе...

Тевдовски: Влезот во НАТО придонесува за отворање нови работни места и подобар животен стандард

Тевдовски: Влезот во НАТО придонесува за отворање нови работни места и подобар животен стандард

Скопје, 15 јули 2018 (МИА) - Од досегашните искуства, по пристапувањето на земјите во НАТО, се намал... повеќе...

Тевдовски: Се очекува висок раст на странските инвестиции по влезот во НАТО

Тевдовски: Се очекува висок раст на странските инвестиции по влезот во НАТО

Скопје, 14 јули 2018 (МИА) - Искуствата од другите земји покажуваат висок раст на странските директн... повеќе...

Тевдовски: Се очекува висок раст на странските инвестиции по влезот во НАТО

Тевдовски: Се очекува висок раст на странските инвестиции по влезот во НАТО

Скопје, 14 јули 2018 (МИА) - Искуствата од другите земји покажуваат висок раст на странските директн... повеќе...

НЛБ Банка со награда за најдобра банка во Македонија од Еуромани во Лондон

НЛБ Банка со награда за најдобра банка во Македонија од Еуромани во Лондон

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - НЛБ Банка АД Скопје е прогласена за најдобра банка во Македонија од стр... повеќе...

Грант од 4,6 милиони евра од Швајцарија за комуналната инфраструктура во Гостивар

Грант од 4,6 милиони евра од Швајцарија за комуналната инфраструктура во Гостивар

Скопје, 11 јули 2018 (МИА) - Општина Гостивар доби грант од 4,6 милиони евра неповратни средства од ... повеќе...

Повторно можност за поднесување барања за приватизација на државно градежно земјиште

Повторно можност за поднесување барања за приватизација на државно градежно земјиште

Скопје, 10 јули 2018 (МИА) - Граѓаните повторно можат да поднесуваат барања за приватизација на град... повеќе...

Ангеловска-Бежоска: Вториот квартал со позитивни сигнали за економска активност

Ангеловска-Бежоска: Вториот квартал со позитивни сигнали за економска активност

Скопје, 10 јули 2019 (МИА) - Во втората половина од годината може да се очекуват повисоки стапки на ... повеќе...

Тевдовски: Од победниците на Фин Хакатон до есен очекуваме финални производи

Тевдовски: Од победниците на Фин Хакатон до есен очекуваме финални производи

Скопје, 9 јули 2018 (МИА) - Граѓаните до есен ќе добијат финален производ - веб апликација, видео и ... повеќе...