• A-
  • A
  • A+
среда, 19 септември 2018, 

Финансии

Почнува 48-часовниот Фин хакатон во Министерството за финансии

Почнува 48-часовниот Фин хакатон во Министерството за финансии

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Во Министерството за финансии денеска попладне почна првиот Фин хакатон ... повеќе...

 
Почнува 48-часовниот Фин хакатон во Министерството за финансии

Почнува 48-часовниот Фин хакатон во Министерството за финансии

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Во Министерството за финансии денеска попладне почна првиот Фин хакатон ... повеќе...

EXIM системот презентиран на претставници од албанската царина

EXIM системот презентиран на претставници од албанската царина

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Претставници на Царинската управа на Република Македонија, предводени од... повеќе...

„Рак„, „Лав“ и „Девица“ - нови ковани пари на НБРМ за колекционерски цели

„Рак„, „Лав“ и „Девица“ - нови ковани пари на НБРМ за колекционерски цели

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Народната банка на Република Македонија издаде и пушти во оптек ковани п... повеќе...

Почнува 48-часовниот Фин хакатон во Министерството за финансии

Почнува 48-часовниот Фин хакатон во Министерството за финансии

Скопје, 6 јули 2018 (МИА) - Во Министерството за финансии денеска попладне почнува првиот Фин хакато... повеќе...

Млади ќе креираат апликација за Министерството за финансии за потранспарентен буџет

Млади ќе креираат апликација за Министерството за финансии за потранспарентен буџет

Скопје, 5 јули 2018 (МИА) - Над седумдесет млади лица овој викенд во Министерството за финансии ќе р... повеќе...

Меморандум за соработка помеѓу регулаторните тела за супервизија на осигурување на Македонија и Турција

Меморандум за соработка помеѓу регулаторните тела за супервизија на осигурување на Македонија и Турција

Скопје, 3 јули 2018 (МИА) - Регулаторните тела за супервизија на осигурување на Македонија и Турција... повеќе...

Светска банка подготвува нова стратегија за партнерство со РМ, земјоделството приоритет

Светска банка подготвува нова стратегија за партнерство со РМ, земјоделството приоритет

Скопје, 3 јули 2018 (МИА) - Светска банка започнува со подготовка на новата стратегија за партнерств... повеќе...

Втора летна школа на Охридска банка „Биди банкар“

Втора летна школа на Охридска банка „Биди банкар“

Скопје, 2 јули 2018 (МИА) - Во Охрид денеска почна летната школа на Охридска банка Сосиете Женерал „... повеќе...

Повеќе склучени договори за осигурување имот, цените пониски

Повеќе склучени договори за осигурување имот, цените пониски

Скопје, 2 јули 2018 (МИА)  - Осигурителните друштва во првиот квартал од годинава оствариле 2,36 мил... повеќе...

Осигурителната индустрија бележи умерен раст

Осигурителната индустрија бележи умерен раст

Скопје, 29 јуни 2018 (МИА) - Осигурителната индустрија во Република Македонија во првиот квартал од ... повеќе...

Ангеловска Бежовска на средба со бизнис заедницата во Стопанската комора на Македонија

Ангеловска Бежовска на средба со бизнис заедницата во Стопанската комора на Македонија

Скопје, 28 јуни 2018 (МИА) - Стопанската комора на Македонија денеска организираше заедничка средба ... повеќе...

Продолжен рокот за приватизација на земјиште, изгласани законските измени

Продолжен рокот за приватизација на земјиште, изгласани законските измени

Скопје, 28 јуни 2018 (МИА) - Собранието ги донесе измените на Законот за приватизација и закуп на гр... повеќе...

ДЗР со податоци за ревизиите на партиите и јавните набавки

ДЗР со податоци за ревизиите на партиите и јавните набавки

Скопје, 28 јуни 2018 (МИА) - Државниот завод за ревизија денеска ќе ги соопшти резултатите од ревизи... повеќе...

МФ: ЕУ ја поздрави подобрената фискална транспарентност

МФ: ЕУ ја поздрави подобрената фискална транспарентност

Скопје, 27 јуни 2018 (МИА) - Советот на министри за надворешни работи на земјите членки на Европскат... повеќе...

Нов Закон за спречување перење пари, засилен надзор и за јавните функционери

Нов Закон за спречување перење пари, засилен надзор и за јавните функционери

Скопје, 26 јуни 2018 (МИА) - Македонското Собрание денеска во скратена постапка го донесе Законот за... повеќе...

Гувернерката на НБРМ Ангеловска-Бежоска на конференција во Швајцарија

Гувернерката на НБРМ Ангеловска-Бежоска на конференција во Швајцарија

Скопје, 22 јуни 2018 (МИА) - Гувернерката на Народната банка на Република Македонија Анита Ангеловск... повеќе...