• A-
  • A
  • A+
петок, 21 септември 2018, 

Финансии

ДЗР со податоци за ревизиите на партиите и јавните набавки

ДЗР со податоци за ревизиите на партиите и јавните набавки

Скопје, 28 јуни 2018 (МИА) - Државниот завод за ревизија денеска ќе ги соопшти резултатите од ревизи... повеќе...

 
МФ: ЕУ ја поздрави подобрената фискална транспарентност

МФ: ЕУ ја поздрави подобрената фискална транспарентност

Скопје, 27 јуни 2018 (МИА) - Советот на министри за надворешни работи на земјите членки на Европскат... повеќе...

Нов Закон за спречување перење пари, засилен надзор и за јавните функционери

Нов Закон за спречување перење пари, засилен надзор и за јавните функционери

Скопје, 26 јуни 2018 (МИА) - Македонското Собрание денеска во скратена постапка го донесе Законот за... повеќе...

Гувернерката на НБРМ Ангеловска-Бежоска на конференција во Швајцарија

Гувернерката на НБРМ Ангеловска-Бежоска на конференција во Швајцарија

Скопје, 22 јуни 2018 (МИА) - Гувернерката на Народната банка на Република Македонија Анита Ангеловск... повеќе...

Тевдовски: Не се работи на ребаланс на Буџетот, реализацијата на приходите одлична

Тевдовски: Не се работи на ребаланс на Буџетот, реализацијата на приходите одлична

Скопје, 20 јуни 2018 (МИА) – Министерот за финансии Драган Тевдовски денеска изјави дека во моментов... повеќе...

Десет милиони евра повластени средства за инвестиции на МСП

Десет милиони евра повластени средства за инвестиции на МСП

Скопје, 20 јуни 2018 (МИА) – Охридска банка - Сосиете Женерал и Европската банка за обнова и развој ... повеќе...

Прв ФинХакатон на Министерство за финансии

Прв ФинХакатон на Министерство за финансии

Скопје, 19 јуни 2018 (МИА) - Министерството за финансии (МФ) првпат организира ФинХакатон. Oвој 48-ч... повеќе...

Гувернерката на НБРМ на форум на ЕЦБ во Португалија

Гувернерката на НБРМ на форум на ЕЦБ во Португалија

Скопје, 19 јуни 2018 (МИА) - Гувернерката на Народната банка на Република Македонија, Анита Ангеловс... повеќе...

Одржана 29. сесија на Клубот на истражувачи на НБРМ

Одржана 29. сесија на Клубот на истражувачи на НБРМ

Скопје, 14 јуни 2018 (МИА) - Клубот на истражувачи ја одржа 29-сесија на која беа презентирани два и... повеќе...

Во мај зголемена кредитната активност на фирмите и населението

Во мај зголемена кредитната активност на фирмите и населението

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Првичните монетарни податоци на Народната банка на Република Македонија... повеќе...

Најниската цена и обемната документација се уште проблем при конкурирањето на тендер

Најниската цена и обемната документација се уште проблем при конкурирањето на тендер

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Најниската цена како критериум за доделување договор за јавни набавки, ... повеќе...

Издадена 17. емисија обврзници за денационализација

Издадена 17. емисија обврзници за денационализација

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Државата денеска ја емитуваше седумнаесеттата емисија обврзници за дена... повеќе...

НБРМ објави нова едукативна публикација за најмладите

НБРМ објави нова едукативна публикација за најмладите

Скопје, 13 јуни 2018 (МИА) - Народната банка на Република Македонија ја објави едукативната публикац... повеќе...

Неформален состанок на директорите на царинските управи од Западен Балкан

Неформален состанок на директорите на царинските управи од Западен Балкан

Скопје, 12 јуни 2018 (МИА) - Директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски учествуваше на неформале... повеќе...

На Берзата прометот во пораст, доминантни домашните инвеститори

На Берзата прометот во пораст, доминантни домашните инвеститори

Скопје, 12 јуни 2018 (МИА) - На Македонската берза од почетокот на годината е забележан раст на пром... повеќе...

Тевдовски: Резултати има, ќе направиме се растот на економијата да се интензивира

Тевдовски: Резултати има, ќе направиме се растот на економијата да се интензивира

Скопје, 11 јуни 2018 (МИА) – Министерот за финансии Драган Тевдовски изразува оптимизам дека растот ... повеќе...

Ќе даде ли резултати најавената поддршка за плата до 18 илјади во трудоинтензивните дејности

Ќе даде ли резултати најавената поддршка за плата до 18 илјади во трудоинтензивните дејности

Скопје, 11 јуни 2018 (МИА) - Изработката на програмата за најавената мерка за директна помош за раст... повеќе...