• A-
  • A
  • A+
сабота, 21 јули 2018, 

Бизнис

Фич го потврди рејтингот на Македонија - ББ со позитивен изглед

Фич го потврди рејтингот на Македонија - ББ со позитивен изглед

Скопје, 21 јули 2018 (МИА) - Меѓународната агенција за кредитен рејтинг Агенцијата „Фич” го потврди ... повеќе...

 
Македонија пред воведување реципрочни мерки за Косово

Македонија пред воведување реципрочни мерки за Косово

Скопје, 21 јули 2018 (МИА) - Наместо по четири шлепери дневно, Македонија од 18 јули речиси воопшто ... повеќе...

Агенциите за туризам и за иселеништво потпишаа Меморандум за соработка

Агенциите за туризам и за иселеништво потпишаа Меморандум за соработка

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) Љуп... повеќе...

И Бектеши официјално побара Косово да ја повлече одлуката за зголемените царини

И Бектеши официјално побара Косово да ја повлече одлуката за зголемените царини

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши упати писмо до Секретаријатот н... повеќе...

Проесечната плата во мај 24.509 денари

Проесечната плата во мај 24.509 денари

Скопје, 20 јули 2018 (МИА) - Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во мај годинава из... повеќе...

ХОТАМ: Потребна е побогата понуда за повеќе туристи

ХОТАМ: Потребна е побогата понуда за повеќе туристи

Струга, 20 јули 2018 (МИА) - Воведување бродски линии Охрид-Струга, повеќе кружни тури низ Охридскот... повеќе...

Протсет на вработени од ФЗЦ „11 Октомври“ пред Владата

Протсет на вработени од ФЗЦ „11 Октомври“ пред Владата

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Вработени од ФЗЦ „11 Октомври“ денеска  протестираа пред Владата изразу... повеќе...

Прилепските тутунари загрижени за родот

Прилепските тутунари загрижени за родот

Прилеп, 19 јули 2018 (МИА) - Поради неповолните временски услови кои го погодија родот, прилепските ... повеќе...

Србија бара итен состанок со Македонија и БиХ поради царините на Косово

Србија бара итен состанок со Македонија и БиХ поради царините на Косово

Белград, 19 јули 2018 (МИА) - Министерот за трговија, туризам и телекомуникации на Србија Расим Љаји... повеќе...

ССК: Ако продолжи укинувањето на ДУП-овите, ќе пропадне високоградбата

ССК: Ако продолжи укинувањето на ДУП-овите, ќе пропадне високоградбата

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Да престане укинувањето на донесените детални урбанистички планови (ДУП... повеќе...

Синдикатот на „Југохром“ контра обвинувањата од „Еко герила“

Синдикатот на „Југохром“ контра обвинувањата од „Еко герила“

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Синдикатот на „Југохром“ ги оценува обвинувањата од здружението „Еко ге... повеќе...

ССК со заложби за правната сигурност на инвеститорите во градежништвото

ССК со заложби за правната сигурност на инвеститорите во градежништвото

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Ставови за актуелните состојби во секторот градежништво со посебен акце... повеќе...

Синдикатот на „Југохром“ ќе ги презентира аргументите за комбинатот

Синдикатот на „Југохром“ ќе ги презентира аргументите за комбинатот

Скопје, 19 јули 2018 (МИА) - Синдикатот на „Југохром“ денеска на прес-конференција во Скопје ќе ги п... повеќе...

Зголемен индикаторот на довербата во трговијата на мало

Зголемен индикаторот на довербата во трговијата на мало

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Индикаторот на доверба во трговијата на мало во второто тримесечје од г... повеќе...

Продуктивноста на трудот во Македонија намалена, ССК бара поголема соработка со странските компании

Продуктивноста на трудот во Македонија намалена, ССК бара поголема соработка со странските компании

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Домашните компании да соработуваат со странските, особено со оние кои к... повеќе...

Македонија и Косово заедно ќе аплицираат за прекугранични проекти за развој на туризмот

Македонија и Косово заедно ќе аплицираат за прекугранични проекти за развој на туризмот

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) -  Пограничните региони на Македонија и Косово заедно ќе аплицираат за гр... повеќе...

Градежниците очекуваат пониски продажни цени и повеќе договори

Градежниците очекуваат пониски продажни цени и повеќе договори

Скопје, 18 јули 2018 (МИА) - Во наредниот период се очекува да се намалат продажните цени на градежн... повеќе...